Aleya sofea (@miasara_style)

hai
apa khabar semua . Sesi luar pintu utk fotografi koleksi raya edisi terhad dari MS . Couture ni duibuat sekitar The Curve Damansara bermula pukul 10pagi hingga 4ptg . Temanya #Ootd . Maka , setiap helai tudung yg digayakan bersama pakaian yg berbeza . Senyum tengok apa tu @therealmiasara . .
.
.
.
#MSCouture
#miasaracute

The Real Mia Sara Cute (@miasaranasuha_cute)

Spe dah tgk vlog Mia pergi Legoland.. Best tak?? jangan lupa tekan subscribe ok?πŸ˜‰ #miasaracute

The Real Mia Sara Cute (@miasaranasuha_cute)

Haii semua!! Korang boleh dapatkan 10 warna tudung Marissa..
KENAPA MIA SUKA PAKAI TUDUNG MARISSA?
~ Sebab tudung ni just sarung then sarung lagi sekali , pin sebelah pin sebelah.. Siap!!~ #miasaracute

The Real Mia Sara Cute (@miasaranasuha_cute)

πŸ‘»Asrama berhantuπŸ‘» Part 3πŸ’₯
~ Keesokan harinya di ioi ~
Mama: Ok, sekarang kita pergi beli baju sekolah dulu ok? Haa orientasi sekolah Mia bila?
Mia: 31 Disember maa.
Papa: Haa Mia jangan lupa ingatkan papa dengan mama untuk beli barang asrama sekali tau?
Mia hanya tersenyum :) ~Selepas membeli baju sekolah & peralatan sekolah ~
Adik: Mama , papa.. Adik lapar la.. Mama: Haa jom makan dekat secret recipe πŸ˜‹
Papa: Hmm ok jom... Kakak: Papa, kakak nak Cake Red velvet!
Adik: adik nak kek chocolate banana!
Mia: Mia pun!
Mama: Haihh sabarΒ² .. nanti dah beli semua tak habis.. kite beli satu dulu rasa, kalau nak lagi baru tambah ok?
Mia,akk & adik:ok maa...
~ Skip hari orientasi sekolah Mia~
Papa: Mia dah siap? Barang2 asrama?
Mia: Dah papa.. Mama: Haa jom hantar Mia orientasi.. Akak dengan adik nak ikut tak?
Kakak: Tak nak!
Mama: Haa duduk rumah jaga adik ok?
Kakak: ok..
Mia: *bersalaman dengan kakak & adik* Assalamualaikum adik, kakak.. Adik: Hati hati kat sana tau kak Mia? Baii πŸ˜”
Mia: Ok baii 😣
~ sampai di MRSM Kuala Terengganu ~
Mama: Mama dengan papa daftar dulu.. Mia pergi berkumpul di dewan ye?
Mia: Ok
~Skip~
Papa: Jom pergi ke bilik Mia.. Papa dengan mama tolong kemaskan barang ..
Mia: ok *suara Mia kedengaran sayu*
Mama: Mia.. janganlah menangis.. Mia nak sekolah ni kan? *Tiada jawapan dari Mia*
~ Sampai di bilik Mia ~
~ skip kemas barang ~
Sewaktu papa & mama Mia meninggalkan Mia di asrama.. Mia menangis dengan esak..
Mia: Haih mana laa kawan sebilik dengan aku ni? Dah nak Asar ni.. **dalam hati**
TibaΒ² ada satu benda jatuh dan apabila Mia tengok .. Gambar papa & Mama Mia terjatuh dan retak cermin nye.. Mia cuba untuk memandang atas . Mia terkejut & pengsan sebab.... ~Bersambung~
P/s: Maaf saya tak tau sangat pasal asrama.. this is story.. not real .. So, janganlah anda anggap ni real ye? πŸ’¦ik tak berapa best & seram sebab ni permulaan seramπŸ˜£πŸ’¦ #miasaracute

The Real Mia Sara Cute (@miasaranasuha_cute)

Hai semua :) .. Macam mana percutian 3 hari ni ? Dengar cerita, ramai yang balik kampung la yang pergi bercuti ataupun duduk rumah je? Hahaha .. Apa apa pun esok sekolah, dah siap kerja sekolah belum? Hehehe.. #miasaracute

The Real Mia Sara Cute (@miasaranasuha_cute)

πŸ‘»Asrama BerhantuπŸ‘» Part 2πŸ’₯
SETELAH MENUNGGU KEPUTUSAN KELUAR, MIA MENDAPAT MRSM KUALA TERENGGANU.. Mia: Alhamdulillah, Mia dapat MRSM mama, papa!!
Papa: Jauh sangat la Mia.. Mia ok ke? Kalau Mia ok , papa dengan mama ok je *senyum*
Mama *senyum* : Mia fikir masak masak dulu ok? Ok, sekarang kita pack barang dulu nak pergi Sunway lagoon sebagai hadiah anak mama dapat 5A!
Kakak yang lalu di depan bilik Mia pun kedengaran.. Kakak: Serious la ni papa mama?! Papa: Serious , tapi kat sana Mia jela yang papa belanja Lego ye.. hehe.
Kakak: Ok je papa..
Mama: Ok jom ! Kakak bagitau adik .. lepastu tolong packing kan barang adik sekali ye?
Kakak: AsyikΒ² aku je kena buat semua benda! Hah.. kau suka la tu Mia .. dapat 5A 1B macam2 kau dapat.. dulu waktu aku dapat 5A takde pulak macam ni.. **dalam hati** Akak nye pendam perasaannya
Skip bercuti ~~
~~ Di rumah ~~ MasingΒ² kepenatan...
Papa: Haa hari ni rehat kat rumah dulu kiter relaksΒ² dulu .. Esok kita pergi beli baju sekolah dengan barang yg diperlukan ok?
Mia,adik,kakak: Ok, pa!
Mama: Haa nanti nak beli barang sekolah kat IOI ke kat Alamanda?
Mia: IOI!! Kakak: AsyikΒ² ioi je *jeling kat Mia*
Mia pun kehairanan dengan sikap kakaknya. Tapi Mia tak hiraukan..
Adik: Biarlah kakak.. pergi IOI nanti lepas dah beli barang sekolah boleh main ice skate..
Papa: Amboii banyak duit nampak??
Mama: DahΒ² .. Asyik perangΒ² je.. pergi naik atas mandi, lepastu solat zohor ok?
Mia:ok ma!
Mia & kakak pun naik atas ...
Sewaktu Mia nak tutup pintu,pintu nya ditahan oleh kakak.. Kakak: Kau jangan ingat kau dapat 5A , kau boleh dapat semua!
Mia: Kenapa dengan kakak ni?!.
Kakaknya pun keluar dari bilik Mia sambil menjeling ke arah Mia..
Adik: Mama, papa .. tahun depan adik darjah 1 kan?
Mama & papa: Ye, sayang ..
~~Bersambung~~
P/s: Sorry tak berapa menarik πŸ˜….. Part seram jangan lupa baca untuk next episode ok? #miasaracute

The Real Mia Sara Cute (@miasaranasuha_cute)

πŸ‘»Asrama berhantuπŸ‘» Part 1πŸ’₯
Papa & Mama Mia di dewan menunggu result UPSR Mia..
Mia: Papa,Mama .. Mia nervous laa
Papa: Takpa, Insya Allah Mia dapat keputusan yang cemerlang ok? *sambil senyum*
Mama: Just fikir yang positive ye, sayang ..
Mia pun senyum :)
KEPUTUSAN UPSR SUDAH PUN DIUMKAN.. MIA MENDAPAT 5A 1B.. Mia: Lagi 1A je papa,mama *sedih*
Mama: Takpelah, UPSR ni baru permulaan.. Btw, Congrats anak mama πŸŽ‰πŸŽ‰
Papa: Usaha yang Mia buat selama ni tak siaΒ² Mia! Teruskan usaha untuk PT3 nanti ok?
SEBELUM KEPUTUSAN UPSR, MIA ADA MEMOHON SBP & MRSM ... MIA SEDANG MENUNGGU TAWARAN πŸ’₯
~Bersambung~
P/s: Episod yg pertama ni tak seram .. so get ready for next episode 😊 Fans Mia sapa yg nak tag sila comment :) 5 terawal sahaja ok?#miasaracute

The Real Mia Sara Cute (@miasaranasuha_cute)

Assalamualaikum semua.. I'm back!! πŸ’£πŸ’₯ Sorry bcs tak active macam dulu :( πŸ’¦ Btw, dah nak dekat puasa ni jangan selalu minum air gas yer? Demi kesihatan korang jugak waktu puasa nanti πŸ˜ŠπŸ‘Œ #miasaracute

The Real Mia Sara Cute (@miasaranasuha_cute)

Assalamualaikum semua 😊. Kawan² semua mesti dah tengok gambar koleksi tudung Mia yang baru kat @mscouture.my kan? Haa.. macam mana?? Cantik takk tudung baru yang macam Mia pakai tu?? 😊✨ #miasaracute

The Real Mia Sara Cute (@miasaranasuha_cute)

Korang suka roti apa? Mia suka roti yang manis. Sebab kemanisan tu dapat mengingatkan Mia dekat awak...
.
#CiaCiaCia hahahaha... bagila peluang Mia cuba nasib kan? πŸ™ˆ
.
.
.
#MiaSaraNasuha
#MiaSaraOOTD
#MSCouture #miasaracute

The Real Mia Sara Cute (@miasaranasuha_cute)

Setinggi-tinggi langit yang ke-7 , lagi tinggi cinta saya pada awak.. Cia³ 😜
#pickupline Cuba korang buat pick up line kat comment pulak πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘Œ #miasaracute

The Real Mia Sara Cute (@miasaranasuha_cute)

Good morningπŸ’•.. Korang dah breakfast ke belum??🍞
P/s: Thanks for 64k followersπŸŽ‰ #miasaracute

The Real Mia Sara Cute (@miasaranasuha_cute)

Everyone has made mistakes πŸ‘Œ.. So, don't judge book by it's coverπŸ’˜ #miasaracute

The Real Mia Sara Cute (@miasaranasuha_cute)

Happy Holiday Guys .. β€οΈπŸ‘
Sorry bcs lama tak on πŸ‘ŒπŸ˜…..
Korang gi mana cuti ni? share la kat commentπŸ‘‡
#miasaracute
More...