NURRAYSA TRUSTED SELLER (@nurraysatrustedseller)

.
MENGAPA MAKEUP REMOVER PENTING WALAUPUN TAK PAKAI MAKEUP?

Kepada mereka yang sememangnya rutin
menggunakan makeup, makeup remover merupakan item yang wajib ada. .
. "Perlukah make up remover walaupun tidak
memakai alat solek?”. Jawapannya: YA ! .
.

Kepentingan Makeup Remover Yang Wajib Anda
Tahu Kebiasaannya, orang yang memerlukan
makeup remover inginkn kulit mereka betul-betul
bersih setelah seharian mengenakan solekan. .
.

Ia sangat penting untuk mengelakkan pori-pori
wajah tersumbat dengan kotoran. .
.

Namun begitu, realitinya kulit wajah kita sememangnya sentiasa terdedah kepada pelbagai jenis kotoran tidak kira sama ada secara langsung dari bahan solekan, air, udara mahupun sentuhan. .
.

Oleh itu, selain membersihkan wajah dengan pencuci, make up remover sangat penting umtuk membersihkan kotoran-kotoran ini dengan lebih effektif. .
.

Sekiranya kotoran ini terus menghuni dan menyumbat pori-pori, maka jerawat pun mula menyinggah tanpa segan silu, betul tak? .
.

So, korang dah ada make up remover ni? Kalau takde lagi, cepat-cepat whatsapp #01129218202 (Sha) untuk order, k? .
. .
.

NurraysaTrustedSeller
#Nurraysa
#NurraysaBeauty
#NurraysaTips
#NurraysaBeautyTips
#BeautyTips
#NurraysaAgent
#TEAMNurraysa
#TEAMNurraysaBeauty
#TEAMStokisNurrayaTerengganu .
.

#NurraysaProduct
#NurraysaBeautyProduct
#NurraysaMakeUpRemover
#MakeUpRemoverNurraysa
#NurraysaFastCleanEyeMakeUpRemover
#FastCleanEyeMakeUpRemover .

#BeautyProduct
#ProdukKecantikkan
#ProdukKecantikkanMesraWudhu'
#ProdukKecantikkanMesraSolat
#MakeUpRemover
#MakeUpRemoverMudahTanggal
#MakeUpRemoverMesraWudhu'
#MakeUpRemoverMesraSolat

NURRAYSA TRUSTED SELLER (@nurraysatrustedseller)

.
5 LANGKAH MEMAKAI MASKARA

1) Perlahan-lahan mengangkat kelopak mata anda dengan jari anda untuk kawalan yang lebih baik dalam menggunakan maskara.

TIP:
Sebelum memakai maskara, lap produk berlebihan pada tisu atau tepi leher tiub.

2) Bermula pada bahagian atas bulu mata. Berus bulu mata dari atas dan pada akar garis lash anda ke atas.

TIP:
Ia membantu anda mengeluarkan apa-apa zarah serbuk yang mungkin telah jatuh di atas bulu mata ketika anda menyolek mata anda.

3) Sapukan maskara dari akar garis lash anda
pada penghujung bulu mata anda. Regangan mereka sedikit ke arah luar.

4) Melihat ke atas. Dengan menggunakan hujung berus, perlahan-lahan berus bulu mata dari pangkalan ke hujung, berhati-hati untuk tidak
menggunakan produk terlalu banyak yang boleh gelap mata.

5) Siap!

TIP:
Dari bahagian atas bulu mata: Meletakkan berus maskara antara buku mata dan berus mereka dari akar ke atas untuk hujung lash.

Dari bawah bulu mata: Memegang berus mendatar, selari dengan garis lash atas. Berus bulu mata atas, dari akar ke hujung, melanjutkan ke arah luar. .
.

To order, kindly whatsapp #01129218202 (Sha). . .
.

#NurraysaTrustedSeller
#Nurraysa
#NurraysaBeauty
#NurraysaTips
#NurraysaBeautyTips
#NurraysaMakeUpTips
#BeautyTips
#MakeUpTips
#NurraysaAgent
#TEAMNurraysa
#TEAMNurraysaBeauty
#TEAMStokisNurrayaTerengganu .
.

#NurraysaProduct
#NurraysaBeautyProduct
#NurraysaMascara
#MaskaraNurraysa
#NurraysaPerfectLongLash
#NurraysaPerfectLongLashMascara
#PerfectLongLash
#PerfectLongLashMascara
.

#BeautyProduct
#ProdukKecantikkan
#ProdukKecantikkanMesraWudhu'
#ProdukKecantikkanMesraSolat
#Maskara
#MaskaraMesraWudhu'
#MaskaraMesraSolat

NURRAYSA TRUSTED SELLER (@nurraysatrustedseller)

.
3 pilihan warna bedak Nurraysa DD Moist Cake:.
.
. - Light
- Medium
- Dark

Kelebihan: .
.
.
- Ada AIR ZAM-ZAM
- Mesra solat
- Tiada silikon
- 3 in 1 solution (Foundation + Powder +
Concealer)

Cara pakai bedak Nurraysa DD Moist Cake:

Oleh sebab bedak bersifat DD bukan compact jadi; . .
.
- Guna span dan dap dap kan sahaja DD Moist Cake ke muka..
.
- Kemudian sapu dan ratakan.

Notes:
- Sapu dengan tekap kesan tak sama sebab DD Moist kena tekap.
- Span basah boleh, kering pun boleh.

Tips dari Monster Stokis Nurraysa: "Akak ada pakai. Dark sebab nak tutup parut, lepas tu tepek bedak colour cerah. Memang flawless. Masa pakai foundation lain, nampak pori-pori yang terbuka luas tu. Tapi bila pakai DD ni, pori-pori tak nampak langsung. Nampk licin je.".. .
.

Wow!! Sekarang jugak akak nak cuba!
Nak cuba jugak?
RM39 je.
Meh whatsapp #01129218202 laju-laju! .
.
.

#NurraysaTrustedSeller
#Nurraysa
#NurraysaBeauty
#NurraysaTips
#NurraysaBeautyTips
#NurraysaMakeUpTips
#NurraysaAgent
#TEAMNurraysa
#TEAMNurraysaBeauty
#TEAMStokisNurrayaTerengganu .
.

#NurraysaProduct
#NurraysaBeautyProduct
#NurraysaMakeUp
#NurraysaGlowingDDMoistCake
#GlowingDDMoistCake
#NurraysaFoundation
#NurraysaConcealer
#NurraysaPowder
#Foundation
#Concealer
#Powder .
.

#BeautyProduct
#ProdukKecantikkanMesraWudhu'
#ProdukKecantikkanMesraSolat
#ProdukKecantikkan
#MakeUp
#MakeUpMesraWudhu'
#MakeUpMesraSolat

NURRAYSA TRUSTED SELLER (@nurraysatrustedseller)

.
TIPS MAKE UP NURRAYSA

1. ARGAN WHITENING MOISTURIZER
- Sapu krim pelembap terlebih dahulu ke seluruh wajah sebagai MAKE-UP BASE.

2. BABYDOLL FOUNDATION/UV CREAM
- Sapu secara nipis sehingga rata keseluruh wajah.

3.GLOWING DD MOIST CAKE
- 3 in 1 foundation (powder + foundation + concealer)
- Dap dap kan sahaja mengikut arah ke bawah dengan menggunakan span yang sudah disediakan.

4.FLAWLESS MINERAL LOOSE POWDER
- Berfungsi menyerap minyak berlebihan pada kulit seterusnya dapat mengawal lebihan minyak yang ada pada wajah.

5.MIRACLE BLACK EYELINER

6.PERFECT BROW SHAPING

7.LONG LASH MASCARA
- Letak sedikit bedak loose powder FMLP kat bulu mata korang sebelum menggunakan maskara ini.

8.SHINING MINERAL BLUSHER
- Boleh digunakan juga sebagai highlighter dan shading.

9.PEARL MAGIC LIPSTICK
- Lipstick ini mengikut warna darah. .
.

To order, kindly whatsapp #01129218202 (Sha). . .
.

#NurraysaTrustedSeller
#Nurraysa
#NurraysaBeauty
#NurraysaTips
#NurraysaBeautyTips
#NurraysaMakeUpTips
#NurraysaAgent
#TEAMNurraysa
#TEAMNurraysaBeauty
#TEAMStokisNurrayaTerengganu .
.

#NurraysaProduct
#NurraysaBeautyProduct
#NurraysaMakeUp
#NurraysaMakeUpSet
#NurraysaSetMakeUp
#NurraysaGlowingDDMoistCake
#NurraysaPerfectLongLash
#NurraysaPearlMagicLipstick
#NurraysaFlawlessMineralLoosePowder
#NurraysaMiracleEyeLiner
#NurraysaShiningMineralBlusher
#NurraysaBrowShipping
#NurraysaArganWhiteningMoisturizer
#NurraysaBabyDollFoundation
#NurraysaUVCream

NURRAYSA TRUSTED SELLER (@nurraysatrustedseller)

.
Pelembap badan atau body lotion adalah satu keperluan bagi seorang wanita kerana kita sering terdedah dengan pelbagai cuaca. Pemilihan pelembap badan atau body lotion juga penting berdasarkan keperluan kulit kita.

Jangan beli produk tersebut kerana popular, anda juga perlu beri perhatian kepada bahan yang digunakan.

Elakkan pelembap badan atau body lotion yang mengandungi PARABENS & ALCOHOL. Dua bahan ini akan merosakkan kulit dan alcohol juga menyebabkan kulit lebih cepat kering. Jika anda ada masalah kulit kering, hindari memakai produk yang mengandungi bahan-bahan ini.

Jom guna Pearl Glow Body Lotion by Nurraysa. Dijamin selamat dan memberi result positiv! .
.
.

To order, kindly whatsapp #01129218202 (Sha). . .
.

#NurraysaTrustedSeller
#Nurraysa
#NurraysaBeauty
#NurraysaTips
#NurraysaBeautyTips
#NurraysaAgent
#TEAMNurraysa
#TEAMNurraysaBeauty
#TEAMStokisNurrayaTerengganu .
.

#NurraysaProduct
#NurraysaBeautyProduct
#NurraysaBodyLotion
#NurraysaLotion
#NurraysaPearlGlowBodyLotion
#Lotion
#BodyLotion
#PearlGlowBodyLotion .
.

#BeautyProduct
#ProdukKecantikkan
#ProdukKecantikkanMesraWudhu'
#ProdukKecantikkanMesraSolat
#Losyen
#LosyenBadan

NURRAYSA TRUSTED SELLER (@nurraysatrustedseller)

.
Nak tanya ni, setiap hari cukup minum air kosong tak? Ke banyak minum air manis je ni?

No no no!

Adik kakak semua kurangkan minum air manis tau sebab ia tak bagus untuk kulit dan tubuh badan kita. Toksin susah nak keluar dari badan kalau tak cukup air kosong.

Jadi mulai hari ini biasakan minum air kosong secukupnya.

Macam mana nak tahu kita cukup minum air kosong ke tak? Mudah je. Berat 25kg bersamaan 1 litre air. Kalau berat 50kg bermakna 2 litre air kosong kena minum.
Sebelum 30 minit waktu makan amalkan minum air kosong dulu. Selepas 30 minit anda makan barulah minum air kosong. Elak makan bersulamkan air. .
.

To order, kindly whatsapp #01129218202 (Sha). . .
.

#NurraysaTrustedSeller
#Nurraysa
#NurraysaBeauty
#NurraysaTips
#NurraysaBeautyTips
#NurraysaAgent
#TEAMNurraysa
#TEAMNurraysaBeauty
#TEAMStokisNurrayaTerengganu .
.

#NurraysaProduct
#NurraysaBeautyProduct .
.

#BeautyProduct
#ProdukKecantikkan
#ProdukKecantikkanMesraWudhu'
#ProdukKecantikkanMesraSolat

NURRAYSA TRUSTED SELLER (@nurraysatrustedseller)

.
CARA PILIH TONA FOUNDATION DENGAN BETUL .

Selalunya kalau kita nak test sama ada foundation tu sesuai dengan kulit kita atau tak, kita akan calit foundation pada tangan kan?

Sebenarnya itu bukan cara yang tepat untuk pilih foundation!

Apa yang anda perlu buat adalah:

1. Calit 3 tona foundation yang berbeza pada tulang rahang bawah sehingga ke leher.

2. Pilih tona foundation yang hampir sama dengan kulit wajah.

Jika nak beli foundation, bawa seorang kawan atau minta pembantu kedai bantu anda untuk pilih foundation yang tepat dengan tona kulit anda. .

DD MOIST CAKE by Nurraysa Beauty mengandungi foundation dan concealer, spf 50+ berbaloi dengan harga mampu milik. Jom dapatkan sekarang! .
.

To order, kindly whatsapp #01129218202 (Sha). .
.
.

#NurraysaTrustedSeller
#Nurraysa
#NurraysaBeauty
#NurraysaTips
#NurraysaBeautyTips
#NurraysaAgent
#TEAMNurraysa
#TEAMNurraysaBeauty
#TEAMStokisNurrayaTerengganu .
.

#NurraysaProduct
#NurraysaBeautyProduct
#NurraysaFoundation
#NurraysaConcealer
#NurraysaDDMoistCake
#DDMoistCake .
.

#BeautyProduct
#ProdukKecantikkan
#ProdukKecantikkanMesraWudhu'
#Foundation
#FoundationMesraWudhu'
#Concealer
#ConcealerMesraWudhu'

HEALTHY & FLAWLESS SKIN 😊 (@nurraysa_make.up.mesra.wudhuk)

Don't forget before sleep!

1. Wash your face with Nurraysa Collagen Soap. Gently okay. 😆😆 .
.
2. Wipe your face and apply Nurraysa Treatment Serum. Ops, little amount is enough. hehe. 💆💆 .
.
3. Lastly, spray with Nurraysa Whitening Spray! Hmm.. smell nice 😍😍 .
.
Okay now, ready to sleep. Have a good rest uols! Assalamualaikum n good night! 😘😘 .
.
Pst2. Siapa nk tips2 cantik & info/oder Nurraysa, whatsapp la cik nurul selagi cik nurul belum tdo yea. haha. 0172648153. .

#nurraysabeautytips
#nurraysa
#nurraysabeauty

HEALTHY & FLAWLESS SKIN 😊 (@nurraysa_make.up.mesra.wudhuk)

Cik Nurul memang suka naik motor. Jadi sebelum keluar, mesti tak lupa sapu losyen Nurraysa ni. 😍

Cepat meresap, melindungi dari sinaran UV dan mudah dibawa. botol dia comel je. Tapi boleh guna laamaa. Insyaallah, dengan izin Allah, dpt jaga dan merawat kulit dgn baik! .
.
Kalau awok2 nak cuba, boleh la pm Cik Nurul cepat2 ea. Lelaki, perempuan, yg ni boleh guna, xdehalla. Hehe. .
.

p/s: yg ni budak2 xleh guna tau. ada bahan pemutih, x sesuai untuk kulit cantik mulus budak2. 😁😁 Gitteww.
Pm Cik Nurul ea! 0172648153.
#Nurraysa
#NurraysaBeauty
#nurraysabeautytips

imonlineshop (@im_onlineshop)

so, Apa akan berlaku jika kita bertukar ke produk semulajadi? 😊

Apabila kita mnguna pakai produk baru yg natural@semulajadi cth makanan, minuman,skincare ... trdapat 4 proses yg akan berlaku 😗😗😗 .
.

1.#release -singkir- pembuangan toksin@bhn kimia -tempohnya brgantung PD individu

2. #relax -rehat- organ@ kulit akan berehat back to normal,setelah bekerja keras sewaktu penyinkiran

3. #Revive -pulih- baik pulih sel sel yg telah rosak akn berlaku-Dalam @luaran

4.#renew -ganti- sel sel yg telah dibaiki akan diganti dgn sel sel@ kulit baru.,
.
#NurraysaBeautyTips 😉
#nurraysabeauty
#sayajualnurraysabeauty

Nurraysa Beauty Agent (@dseribeauty)

Good morning you all 🌞 Ada yg tanya mcm mna nk pakai Set Nurraysa Beauty Skincare! So hari ni kami terangkan step-step ringkas cara penggunaan. Boleh refer gmbar 👆 Have a fun day! #nurraysabeautytips #dseribeauty
Promosi Hari Wanita 📣 tinggal 12 hari sahaja !!!