๐ŸŒธProduk Mesra Wudhu' Nurraysa๐ŸŒธ (@nurraysa_bidara)

Hai semua! ๐Ÿ˜Š Dah lunch ke? Sambil2 makan tu, why not baca apa antara soalan2 yang customer selalu tanya pasal NURRAYSA SKINCARE SET ni ๐Ÿ˜
.
1) Kenapa muka saya rasa gatal bila pakai sabun Nurraysa?
.
โœ…Jawapan:
.
๐ŸŒบBerlakunya healing crisis, ini kerana sebelum mnggunakan produk nurraysa berkemungkinan produk anda guna sebelum ini mengandungi bahan kimia.
.
๐ŸŒบsekiranya healing process teruk, ikut Tips ini:
1) Bangun pagi cuci muka dulu.
2) Lepas tu pakai hampas teh
3) Gosok - gosok kira buat macam scrub. Jangan tonyoh kuat sangat, sekadar oles - oles kat pipi.
4) Lepas itu cuci pakai air biasa.
.
๐ŸŒบ Kulit kita akan rasa segar dan kulit akan lebih cepat neutral balik.seeloknya free wajah anda sekurangnya seminggu selepas berhenti mnggunakan produk sebelum ini.
.
2) Selepas guna set muka jadi kering dan menggelupas, tumbuh jerawat besar- besar atau jerawat bermata atau jerawat kecil dan muka jadi gelap, Kenapa ye? Nak buat macam mana ye?
.
โœ…Jawapan:
.
๐ŸŒบSemua disebabkan oleh healing proses atau proses penyembuhan.
.
๐ŸŒบSebelum cantik perlu dirawat dulu jadi semua toksin keluar dari kulit dengan berbagai bentuk macam jerawat, gelap, kering, menggelupas halus.
.
๐ŸŒบUntuk kulit kering dan menggelupas
โœ…lebihkan minum air kosong
โœ…guna sabun sahaja ... stop yang lain dulu
โœ…sapu olive oil pure virgin
โœ…sabun masa cuci sekejap sahaja dalam 1 minit atau kurang
.
๐ŸŒบUntuk Jerawat besar atau kecik
โœ…Banyak minum air masak
โœ…Buat masker dari sabun atau cuci lama sikit biar sabun dalam 2-3 min baru cuci.
โœ…Basuh muka dengan air suam dulu untuk buka pori -pori, cuci dengan sabun dan bilas dengan air peti ais untuk tutup pori- pori dan cepat jerawat kecut.
.
๐ŸŒบUntuk Muka Gelap
โœ…Konsisten guna sabun sahaja
muka gelap sebab banyak sangat atau dah bertahun- tahun guna produk merkuri
โœ…Memang lambat nak cerah balik, ambil masa berbulan bergantung pada kulit masing- masing.
.
Tips:
Rehatkan balik kulit muka seminggu sebelum guna sabun sahaja ye...๐Ÿ˜š
.
.
.
.
#nurraysa #nurraysabeauty #nurraysaskincare #nurraysabeautyskincare #nurraysamalaysia #nurraysasetskincaretrial #nurraysaskincarebeauty #nurraysasetskincare #nurraysabeautytips #nurraysatipskecantikkan

๐ŸŒธProduk Mesra Wudhu' Nurraysa๐ŸŒธ (@nurraysa_bidara)

๐Ÿ’ŽTIPS KECANTIKAN NURRAYSA๐Ÿ’Ž
.
Masih ramai yang tidak tahu buahan-buahan juga dapat membantu dalam mencantikkan kulit kita. Ini antara 5 jenis buah-buahan yang bagus untuk kulit dan mempunyai kelebihannya tersendiri. Boleh jadikan rutin harian sebelum lunch/dinner, makan dulu buah2 ni! Jom sama2 jadi cantik ๐Ÿ˜Š
.
.
.
#nurraysa #nurraysabeauty #nurraysatipskecantikkan #nurraysabeautytips #nurraysabeautyskincare #nurraysaskincare

NURRAYSA TRUSTED SELLER (@nurraysatrustedseller)

.
TIPS PENGGUNAAN NURRAYSA COLLAGEN
SOAP YANG BETUL .

CARA ATASI KULIT BERMINYAK
.
Cuci muka 3X sehari. Cuci muka dengan air suam. Biarkan buih sabun di muka dalam 2/3 minit. Lebih takpe. Kemudian baru bilas. Bilas dengan air sejuk (air sejuk peti bukan ais tau). Boleh juga buat MASKER. Caranya, buihkan sabun di muka & biarkan semalaman. Bangun tidur baru bilas. .

CARA ATASI JERAWAT
.
Basuhkan muka dengan air suam. Baru buihkan & tonyoh kat tempat bermasalah. Selepas 2/3 minit baru bilas dengan air sejuk (bukan ais). Digalakkan buat masker. Caranya, buihkan sabun di muka sebelum tidur. Bangun pagi baru bilas. (buat kat tempat yang bermasalah). .

CARA ATASI KULIT KERING
.
Cuci muka 1x sehari sahaja. Basuh muka kemudian terus bilas. Jangan biarkan buih sabun lama-lama pada muka. Bila muka dah tak kering sangat, boleh cuci muka 2x sehari. Kemudian, 3x sehari. .

CARA ATASI JERAGAT
.
Basahkan sabun sedikit & sapu sabun pada bahagian muka yang
masih kering. Selepas itu baru buihkan & tonyoh di
tempat bermasalah. Dalam 1/2 minit baru bilas. Boleh juga, tonyoh
sabun pada muka di bahagian jeragat ketika menonton TV etc. .
.

To purchase this collagen soap, kindly whatsapp me at #01129218202 (SHa). NO DM. . .

#NurraysaTrustedSeller
#Nurraysa
#NurraysaBeauty
#NurraysaTips
#NurraysaBeautyTips
#NurraysaAgent
#TEAMNurraysa
#TEAMNurraysaBeauty
#TEAMStokisNurrayaTerengganu .
.

#NurraysaProduct
#NurraysaBeautyProduct
#NurraysaCollagenSoap
#CollagenSoap
#FaceSoap
#BodySoap
#SabunKolagenNurraysa
#SabunKolagen
#SabunMuka
#SabunBadan .
.

#BeautyProduct
#ProdukKecantikkan
#ProdukKecantikkanMesraWudhu'
#ProdukKecantikkanMesraSolat

Wawa_Nurraysa (@wawa_nurraysa)

Haa..Jgn tak tahu. Sekarang Nurraysa ada produk baru tau..๐Ÿ˜€ Ape tu?? ๐Ÿ˜ฏ
Ape tu?? Nak tahu ke?๐Ÿ˜Š Haaa
Nak perkenalkan Softening Facial & Body Jelly Scrub..wuuu๐Ÿ˜ฑ๐Ÿ˜ฑ๐Ÿ˜ฑ. Ape benda ni?? Scrub ni best tau..wangi bau chewing gum. Jgn mkn sudah..Pink colour lagi..Dah la wangi pink lagi, jimat plak tu.. Eh nape jimat?? ๐Ÿ˜ฎ

U gais pk..kalau kita beli scrub mesti u beli yg asingkan๐Ÿ˜ฃ..Facial scrub lain body scrub lain๐Ÿ˜ฌ..
Tapi..tapi.. Nurraysa scrub 2in1.. Jimat kan jimat sgt..๐Ÿ˜Œ #013-4477306

#bodyscrub #bodybutter #homespa #facialcantikmurah #softeningfacialbodyjellyscrub
#nurraysatestimoni
#nurraysabeauty
#nurraysabeautytips
#jomcuba #newbabynurraysa

ู†ูˆุฑูˆู„ ุงุชูŠุฑุฉ ุจู†ุช ุนุจุฏ ุฑุญูŠู… (@nurraysa.kb)

โค๏ธTIPS MAKE UP NURRAYSAโค๏ธ
1. ARGAN WHITENING MOISTURIZER - Sapu krim pelembap terlebih dahulu ke seluruh wajah sebagai MAKE-UP BASE.
2. BABYDOLL FOUNDATION/UV CREAM - Sapu secara nipis sehingga rata keseluruh wajah.
3.GLOWING DD MOIST CAKE - 3 in 1 foundation (powder + foundation + concealer) - Dap dap kan sahaja mengikut arah ke bawah dengan menggunakan span yang sudah disediakan.
4.FLAWLESS MINERAL LOOSE POWDER - Berfungsi menyerap minyak berlebihan pada kulit seterusnya dapat mengawal lebihan minyak yang ada pada wajah.
5.MIRACLE BLACK EYELINER
6.PERFECT BROW SHAPING
7.LONG LASH MASCARA - Letak sedikit bedak loose powder FMLP kat bulu mata korang sebelum menggunakan maskara ini.
8.SHINING MINERAL BLUSHER - Boleh digunakan juga sebagai highlighter dan shading.
9.PEARL MAGIC LIPSTICK ๐Ÿ’„
- Lipstick ini mengikut warna darah. Tanpa plumbum

To order, kindly whatsappย +60149497217ย (Atirah). . . .

#nurraysatrustedsellerย #nurraysaย #nurraysabeauty#nurraysatipsย #nurraysabeautytips#nurraysamakeuptipsย #nurraysaagent .#nurraysaproductย #nurraysabeautyproduct#nurraysamakeupย #nurraysamakeupset#nurraysasetmakeup#nurraysaglowingddmoistcake#nurraysaperfectlonglash#nurraysapearlmagiclipstick#nurraysaflawlessmineralloosepowder#nurraysamiracleeyeliner#nurraysashiningmineralblusher#nurraysabrowshipping#nurraysaarganwhiteningmoisturizer#nurraysababydollfoundationย #nurraysauvcream

NURRAYSA TRUSTED SELLER (@nurraysatrustedseller)

.
*APA ITU PEARL MAGIC LIPSTICK NURRAYSA* . ๐Ÿ‘„ Tidak menghitamkan bibir ๐Ÿ‘„ Tanpa plumbum ๐Ÿ‘„ Mesra solat
๐Ÿ‘„ Melembabkan bibir terutamanya untuk bibir kering dan mengelupas
๐Ÿ‘„ Sesuai digunakan oleh semua golongan masyarakat . **INFO TAMBAHAN** โ—๏ธPlumbum ialah bahan yang boleh menyebabkan bibir kita menjadi hitam apabila dipakai lama kerana ia terdiri daripada toksik logam yang boleh menyebabkan penyakit kronik seperti kanser.
.
โ—๏ธLipstik ini tidak kalis air, kerana ia mesra solat. Sekiranya "waterproof", maka ia tidak boleh dibawa solat kerana air wuduk tidak meresap pada kulit. .
.

To purchase this lipstick, kindly whatsapp me at #01129218202 (SHa). NO DM. . .

#NurraysaTrustedSeller
#Nurraysa
#NurraysaBeauty
#NurraysaTips
#NurraysaBeautyTips
#NurraysaAgent
#TEAMNurraysa
#TEAMNurraysaBeauty
#TEAMStokisNurrayaTerengganu .
.

#NurraysaProduct
#NurraysaBeautyProduct
#NurraysaPearlMagicLipstick
#PearlMagicLipstick
#Lipstick
#GincuNurraysa
#Gincu .
.

#BeautyProduct
#ProdukKecantikkan
#ProdukKecantikkanMesraWudhu'
#ProdukKecantikkanMesraSolat
#LipstickMesraWudhu'
#LipstickMesraSolat
#GincuMesraWudhu'
#GincuMesraSolat

Erdawaty Dzulkiflie (@erdawatydzulkiflie)

๐ŸNURRAYSA MIRACLE WHITENING SPRAY๐Ÿ

Spray spray je muka dah segar dan rasa tight. Apa yang best pakai spray ni?

Spray ni membantu mencerahkan kulit, tegangkan kulit, mengurangkan garis halus & kedutan. Yang mana ada open pores tu memang sesuai pakai sebab dia akan mengecilkan pori yang terbuka.

Dan yang best, spray ni ada stemcell apple tau. Bau dia pun macam apple.. ๐Ÿ๐Ÿ Isipadu : 60mL
Harga Promo : RM49 sm/ss

PM tepi @ whatsapp makyung :
www.wasap.my/60197075717

#nurraysabatupahat
#nurraysabeautytips
#produkmesrawuduk
#cod #batupahat #posseluruhmalaysia

HALAL BEAUTY & BODYCARE (@yuqycloset)

Rule #01 to beautiful skin
NEVER...
NEVER...
NEVER...
Do this. Moreover, squeezing spots can also damage skin, leading to infection and permanent scarring that is difficult to treat.
#nurraysabeautytips
#PemeliharaKecantikkanMuslimahKelasPertama
#nurraysasg #yuqycloset #halalskincare

Erdawaty Dzulkiflie (@erdawatydzulkiflie)

๐ŸŒผ๐ŸŒผARGAN MOISTURIZER NURRAYSA๐ŸŒผ๐ŸŒผ ๐Ÿ‘‰ Cara pemakaian argan moisturizer NURRAYSA ๐Ÿ‘‡ ๐ŸŒธ๐Ÿ Sapu Argan Whitening Moisturizer pada kulit wajah secara memutar. Boleh gunakan sebagai asas sebelum make up atau pakai sebelum tidur sebagai krim malam. ๐Ÿ‘‰ Panduan guna ikut jenis kulit: ๐Ÿƒ๐ŸƒKulit Berminyak
Sapu sedikit sahaja dimuka, jangan sapu ketika kulit sedang berminyak. ๐Ÿ๐ŸKulit Berjerawat
Sapu ketika perlu dan sapu ketika kulit benar terasa kering. ๐ŸŒด๐ŸŒดKulit Sensitif
Sapu ketika perlu sahaja dalam kuantiti yang sedikit. ๐ŸŒต๐ŸŒตKulit Normal
Boleh sapu bila-bila saja. ๐ŸŒฟ๐ŸŒฟKulit Kering
Sapu banyak sikit dengan kerap.

#nurraysabatupahat
#nurraysabeautytips
#cod #batupahat #posseluruhmalysia

Erdawaty Dzulkiflie (@erdawatydzulkiflie)

Ada yang tanya makyung, kenapa Nurraysa takde lipstick warna terang-terang matte gitu.. Kenapa Glowing DD Moist Cake (3 IN 1) bila pakai macam tak rasa pakai bedak?

Jawapan: Nurraysa satu-satunya produk kecantikan mesra wuduk yang nak didik muslimah bersolek ala kadar, tipis & asal naik seri sahaja. Tidak berlebih-lebihan sehingga nak wuduk pun rasa sayang & rugi nak cuci mekap.

Kan bagus bersederhana? ๐Ÿ˜‰

Siapa tak suka makeup tebal kita geng! ๐Ÿ˜˜

#nurraysabeautytips
#nurraysabatupahat
#produkmesrawuduk
#cod #batupahat #posseluruhmalaysia

Erdawaty Dzulkiflie (@erdawatydzulkiflie)

Ada yang tanya makyung, kenapa Nurraysa takde lipstick warna terang-terang matte gitu.. Kenapa Glowing DD Moist Cake (3 IN 1) bila pakai macam tak rasa pakai bedak?

Jawapan: Nurraysa satu-satunya produk kecantikan mesra wuduk yang nak didik muslimah bersolek ala kadar, tipis & asal naik seri sahaja. Tidak berlebih-lebihan sehingga nak wuduk pun rasa sayang & rugi nak cuci mekap.

Kan bagus bersederhana? ๐Ÿ˜‰

Siapa tak suka makeup tebal kita geng! ๐Ÿ˜˜

#nurraysabeautytips
#nurraysabatupahat
#produkmesrawuduk
#cod #batupahat #posseluruhmalaysia

NURRAYSA TRUSTED SELLER (@nurraysatrustedseller)

.
๐Ÿ’„PEARL MAGIC LIPSTICK๐Ÿ’„ .

Natural Pinkish & Glowy With Collagen Plus

Bahan-bahan๐Ÿ”ธ
๐ŸŒฐ Collagen
๐ŸŒฐ Pearls
๐ŸŒฐ Vitamin E
๐ŸŒฐ Olive Fruit Oil
๐ŸŒฐ Sunflower Seed Oil
๐ŸŒฐ Virgin Coconut Oil

Kelebihan๐Ÿ”ธ
๐Ÿ’„ Mesra Solat & Mesra Wuduk
๐Ÿ’„ Mengikut warna darah si pemakai๐Ÿ’‹
๐Ÿ’„ Merawat bibir
๐Ÿ’„ Melembapkan bibir ๐Ÿ’„ Bebas silicon
๐Ÿ’„ Tidak menghitamkan bibir
๐Ÿ’„ Boleh kekal dlm jangkamasa lama pada bibir .
. โœ”๏ธInfo Tambahan ๐Ÿ˜‰ .
- Silicon boleh menghalang air meresap ke kulit. Tiada keraguan utk berwuduk apabila menggunakan Pearl Magic Lipstick. .
.
Harga asal RM30
Harga promosi RM24 .
.

Whatssap #01129218202 untuk order. .
.

To purchase this lipstick, kindly whatsapp me at #01129218202 (SHa). NO DM. . .

#NurraysaTrustedSeller
#Nurraysa
#NurraysaBeauty
#NurraysaTips
#NurraysaBeautyTips
#NurraysaAgent
#TEAMNurraysa
#TEAMNurraysaBeauty
#TEAMStokisNurrayaTerengganu .
.

#NurraysaProduct
#NurraysaBeautyProduct
#NurraysaPearlMagicLipstick
#PearlMagicLipstick
#Lipstick
#GincuNurraysa
#Gincu .
.

#BeautyProduct
#ProdukKecantikkan
#ProdukKecantikkanMesraWudhu'
#ProdukKecantikkanMesraSolat
#LipstickMesraWudhu'
#LipstickMesraSolat
#GincuMesraWudhu'
#GincuMesraSolat
#OnlineShop
#On9Shop

NURRAYSA TRUSTED SELLER (@nurraysatrustedseller)

.
3 pilihan warna bedak Nurraysa DD Moist Cake:.
.
. - Light
- Medium
- Dark

Kelebihan: .
.
.
- Ada AIR ZAM-ZAM
- Mesra solat
- Tiada silikon
- 3 in 1 solution (Foundation + Powder +
Concealer)

Cara pakai bedak Nurraysa DD Moist Cake:

Oleh sebab bedak bersifat DD bukan compact jadi; . .
.
- Guna span dan dap dap kan sahaja DD Moist Cake ke muka..
.
- Kemudian sapu dan ratakan.

Notes:
- Sapu dengan tekap kesan tak sama sebab DD Moist kena tekap.
- Span basah boleh, kering pun boleh. .

Meh whatsapp #01129218202 laju-laju! .
.
.

#NurraysaTrustedSeller
#Nurraysa
#NurraysaBeauty
#NurraysaTips
#NurraysaBeautyTips
#NurraysaMakeUpTips
#NurraysaAgent
#TEAMNurraysa
#TEAMNurraysaBeauty
#TEAMStokisNurrayaTerengganu .
.

#NurraysaProduct
#NurraysaBeautyProduct
#NurraysaMakeUp
#NurraysaGlowingDDMoistCake
#GlowingDDMoistCake
#NurraysaFoundation
#NurraysaConcealer
#NurraysaPowder
#Foundation
#Concealer
#Powder .
.

#BeautyProduct
#ProdukKecantikkanMesraWudhu'
#ProdukKecantikkanMesraSolat
#ProdukKecantikkan
#MakeUp
#MakeUpMesraWudhu'
#MakeUpMesraSolat

NURRAYSA TRUSTED SELLER (@nurraysatrustedseller)

.
TIPS PENGGUNAAN NURRAYSA COLLAGEN SOAP .

1. JERAWAT
- Basuh muka dengan air suam. Cuci muka dengan sabun dan sedikit garam halus. Gosok slow-slow. Pedih sikit, ya. Lepas tu bilas dengan air sejuk dari peti ais. .

2.JERAGAT
- Ambil sabun, sental/gosok terus ke muka. Sebelum mandi ketika tengok TV pun boleh. Lepas tu gosok dengan tangan kat muka. Biarkan sekejap baru cuci. .

3. PANAU & KURAP
- Sental pada tempat yang ada panau, kudis dan kurap. Biarkan semalaman. Pagi esok bangun baru cuci. In Shaa Allah cepat kering. .

4. RUAM BABY
- Tukar alas tidur dengan kerap. Tukar tuala 3 hari sekali. Mandikan & terus guna sabun. Biarkan sekejap dan mandikan bayi seperti biasa. **Jangan campur sebarang cream or bedak. .
.

To purchase this collagen soap, kindly whatsapp me at #01129218202 (SHa). NO DM. . .

#NurraysaTrustedSeller
#Nurraysa
#NurraysaBeauty
#NurraysaTips
#NurraysaBeautyTips
#NurraysaAgent
#TEAMNurraysa
#TEAMNurraysaBeauty
#TEAMStokisNurrayaTerengganu .
.

#NurraysaProduct
#NurraysaBeautyProduct
#NurraysaCollagenSoap
#CollagenSoap
#FaceSoap
#BodySoap
#SabunKolagenNurraysa
#SabunKolagen
#SabunMuka
#SabunBadan .
.

#BeautyProduct
#ProdukKecantikkan
#ProdukKecantikkanMesraWudhu'
#ProdukKecantikkanMesraSolat
#OnlineShop
#On9Shop

Erdawaty Dzulkiflie (@erdawatydzulkiflie)

๐Ÿ’‹ KOD TONE GLOWING DD MOIST CAKE ๐Ÿ’‹ ๐ŸŒธ LIGHT : Kulit sangat cerah /putih kuning ala
๐Ÿ‘‰Fathia Latif ๐ŸŒธ MEDIUM : Kulit sederhana cerah /cerah pink ala
๐Ÿ‘‰Neelofa ๐ŸŒธ DARK : Kulit sederhana gelap /hitam manis /sawo matang ala
๐Ÿ‘‰Dayang Nurfaizah
#nurraysabatupahat
#nurraysabeautytips
#produkmesrawuduk
#cod #batupahat #posseluruhmalaysia

NURRAYSA TRUSTED SELLER (@nurraysatrustedseller)

.
KELEBIHAN KOLAGEN IKAN SALMON .

Hari ini, saya nak share kebaikan kolagen ikan salmon. Ramai pengguna kurang pengetahuan dalam pemilihan suplemen kolagen sehinggakan dalam jangka masa yang singkat ada yang bertukar-tukar suplemen.

Untuk pengetahuan anda, sumber kolagen ada 3 jenis:

1. Bovine โ€“ sumber dari haiwan berkaki empat seperti lembu dan kerbau.
2. Porcine โ€“ sumber dari khinzir.
3. Ikan โ€“ ikan talapia, ikan salmon

Sumber bovine dan porcine mudah didapati dan kos suplemen dari bahan ini sangat murah berbanding sumber ikan.

Saya nak terangkan mengenai sumber kolagen berasaskan ikan laut dalam memandangkan #NurraysaCollagenPowder mengandungi kolagen ikan salmon.

Tahukah anda, kolagen ikan salmon merupakan sumber kolagen terbaik kerana protein daripada ikan salmon ini lebih mudah dihadam dan diserap oleh sistem tubuh. Kadar serapan kolagen ini sangat tinggi berbanding bovine dan porcine.

Kolagen ikan mampu meresap melalui dinding sistem penghadpan dan terus ke saluran darah dan membawanya ke seluruh badan sehingga ke bawah lapisan kulit.

Protein daripada ikan salmon ini juga tidak mempunyai bahan yang boleh menjadi punca kanser seperti sumber protein lain kerana ia tidak terdedah dengan pencemaran.

Melalui Omega-3 yang terkandung di dalam ikan salmon ini, ia boleh melindungi sel kulit dan menggalakkan penghasilan kolagen semulajadi untuk membantu kulit lebih sihat, anjal dan bersinar. .

Jadi apa yang anda perlu buat sebelum membeli suplemen berasaskan kolagen?

Pilih sumber kolagen yang betul dan bersesuaian dengan keperluan tubuh badan anda. .

Harap info ini dapat membuka minda anda untuk membuat pilihan yang tepat. .
.

To purchase any of Nurraysa's products, kindly whatsapp me at #01129218202 (SHa). NO DM! .
.

#NurraysaTrustedSeller
#Nurraysa
#NurraysaBeauty
#NurraysaAgent
#TEAMNurraysa
#TEAMNurraysaBeauty
#TEAMNurraysaStokisTerengganu .
.

#NurraysaProduct
#NurraysaBeautyProduct
#NurraysaTips
#NurraysaBeautyTips
#ProdukNurraysa
#ProdukKecantikanNurraysa
#TipsNurraysa
#TipsKecantikkanNurraysa .
.

#BeautyProduct
#ProdukKecantikan
#ProdukKecantikanMesraWuduk
More...