Erdawaty Dzulkiflie (@erdawatydzulkiflie)

🌼 CARA PENGGUNAAN NURRAYSA GLOWING DD MOIST CAKE 🌼 βœ”οΈ Pilih tone warna NURRAYSA GLOWING DD MOIST CAKE yang sepadan dengan kulit anda. βœ”οΈ Mulakan dengan membersihkan tangan dan muka. βœ”οΈ Tekapkan span pada muka kemudian baru ratakan seluruh muka untuk nampak kesan yang kemas. Pakai bedak secara nipis sahaja. βœ”οΈ Elakkan guna bedak ketika berpeluh kerana tona tidak sekata dan bercapuk. Jangan gunakan bedak lebih daripada 4 jam, selepas 4 jam kena cuci. βœ”οΈ Penggunaan kali pertama mungkin akan naik jerawat, bedak ini merawat jadi ia adalah satu tindakbalas terhadap kulit. Selepas seminggu penggunaan dan serasi dengan kulit, kulit akan normal semula. βœ”οΈ Jika selepas guna bedak ada tanda-tanda muka merah, berbahang dan jerawat, ia disebabkan tindak balas dari bedak kerana bedak ini bersifat merawat. Bagi kulit seperti ini disarankan guna secara nipis dahulu. βœ”οΈ Jika kulit muka berminyak disebabkan guna bedak ini, ini kerana liang pori sebelum ini tersumbat. Jadi anda seharusnya cuci muka dengan betul sebelum menggunakan bedak. πŸ‘‰Kulit Normal
βœ”οΈ Tekap bedak seperti biasa. πŸ‘‰Kulit Kering
βœ”οΈ Guna Nurraysa UV Cream secara nipis dan tekapkan bedak dengan rata. πŸ‘‰Kulit Berminyak
βœ”οΈ Jangan guna UV Cream, selepas ratakan bedak, tekapkan menggunakan tisu. πŸ‘‰Kulit Sensitif
βœ”οΈ Guna bedak jangan lebih dari 4 jam Guna selang sehari selama seminggu. 🌼 Harga Promosi : RM 39

PM tepi @ whatsapp makyung : 019 7075717

#nurraysabatupahat
#nurraysabeautytips
#nurraysaagenbatupahat
#produkmesrawuduk
#cod #batupahat #posseluruhmalaysia

Erdawaty Dzulkiflie (@erdawatydzulkiflie)

πŸ’• Bagaimana untuk tahu bedak/compact powder kita MESRA WUDUK? πŸ’•

Silikon adalah satu unsur yang banyak digunakan dalam kosmetik. Sifatnya yang stabil, tidak larut air akan menghalang air sampai ke liang-liang pori di wajah, jika tidak dicuci dengan cleanser atau make up removal.
.
.
.
Hasilnya, wuduk tidak sempurna. Jika wuduk tidak sempurna, tentulah ibadah solat turut terjejas. Oleh itu, amat penting untuk memilih kosmetik yang bebas silikon. .
.
.
Bagaimana cara mudah untuk tahu bedak yang digunakan bebas silikon?
JOM... TRY.....TEST....
.
.
1) Letakkan setitis air di atas permukaan bedak. .
2)Perhatikan bentuk titisan air. .
3)Jika bentuk titisan air berubah semakin meleper, ini menunjukkan air meresap masuk ke dalam bedak. Maknanya bedak tu mesra wuduk.
.
4)Sebaliknya, jika bentuk titisan air tidak berubah, bermakna bedak tu mengandungi silikon. Silikon akan menghalang air meresap masuk ke dalam bedak.
.
.
.
Jadi bedak sedemikian tidak mesra wuduk. Perlu guna cleanser atau makeup removal untuk pastikan liang-liang roma bebas silikon supaya air tidak terhalang sampai ke kulit.
.
.
Makanya saya perkenalkan DD MOIST CAKE NURRAYSA yang mesra wuduk dan mesra solat. DDMC Nurraysa ini tiada silikon jadi ia akan memudahkan untuk berwuduk dan solat. Best....best... πŸ˜‰

PM tepi @ whatsapp makyung : 0197075717

#nurraysabeautytips
#NurraysaBeauty
#nurraysabatupahat
#nurraysaagenbatupahat
#produkmesrawuduk
#cod #batupahat #posseluruhmalaysia

NURRAYSA TRUSTED SELLER (@nurraysatrustedseller)

.
TIPS PALING BERKESAN MENGGUNAKAN NURRAYSA MINERAL LOOSE POWDER. . .
.

1. Gunakan #NurraysaMineralLoosePowder selepas memakai foundation.
2. Gunakan span/berus untuk memakai #NurraysaMineralLoosePowder
3. Partikelnya yang halus mampu membuat bedak menyerap minyak di wajah dan menutup pori-pori di muka dengan sempurna. .
.

To purchase any of Nurraysa's products, kindly whatsapp me at #01129218202 (SHa). NO DM. .
.

#NurraysaTrustedSeller
#Nurraysa
#NurraysaBeauty
#NurraysaAgent
#TEAMNurraysa
#TEAMNurraysaBeauty
#TEAMStokisNurrayaTerengganu .
.

#NurraysaProduct
#NurraysaBeautyProduct
#NurraysaMineralLoosePowder
#NurraysaTips
#NurraysaBeautyTips
#ProdukNurraysa
#ProdukKecantikanNurraysa
#TipsNurraysa
#TipsKecantikkanNurraysa . .
.

#BeautyProduct
#ProdukKecantikkan
#ProdukKecantikkanMesraWudhu'
#ProdukKecantikkanMesraSolat
#MineralLoosePowder
#LoosePowder
#Powder
#Bedak

NURRAYSA TRUSTED SELLER (@nurraysatrustedseller)

.
TIPS MAKE UP NURRAYSA

1. ARGAN WHITENING MOISTURIZER
- Sapu krim pelembap terlebih dahulu ke seluruh wajah sebagai MAKE-UP BASE.

2. BABYDOLL FOUNDATION/UV CREAM
- Sapu secara nipis sehingga rata keseluruh wajah.

3.GLOWING DD MOIST CAKE
- 3 in 1 foundation (powder + foundation + concealer)
- Dap dap kan sahaja mengikut arah ke bawah dengan menggunakan span yang sudah disediakan.

4.FLAWLESS MINERAL LOOSE POWDER
- Berfungsi menyerap minyak berlebihan pada kulit seterusnya dapat mengawal lebihan minyak yang ada pada wajah.

5.MIRACLE BLACK EYELINER

6.PERFECT BROW SHAPING

7.LONG LASH MASCARA
- Letak sedikit bedak loose powder FMLP kat bulu mata korang sebelum menggunakan maskara ini.

8.SHINING MINERAL BLUSHER
- Boleh digunakan juga sebagai highlighter dan shading.

9.PEARL MAGIC LIPSTICK
- Lipstick ini mengikut warna darah. .
.

To order, kindly whatsapp #01129218202 (Sha). . .
.

#NurraysaTrustedSeller
#Nurraysa
#NurraysaBeauty
#NurraysaTips
#NurraysaBeautyTips
#NurraysaMakeUpTips
#NurraysaAgent
#TEAMNurraysa
#TEAMNurraysaBeauty
#TEAMStokisNurrayaTerengganu .
.

#NurraysaProduct
#NurraysaBeautyProduct
#NurraysaMakeUp
#NurraysaMakeUpSet
#NurraysaSetMakeUp
#NurraysaGlowingDDMoistCake
#NurraysaPerfectLongLash
#NurraysaPearlMagicLipstick
#NurraysaFlawlessMineralLoosePowder
#NurraysaMiracleEyeLiner
#NurraysaShiningMineralBlusher
#NurraysaBrowShipping
#NurraysaArganWhiteningMoisturizer
#NurraysaBabyDollFoundation
#NurraysaUVCream

NURRAYSA TRUSTED SELLER (@nurraysatrustedseller)

.
TIPS KECANTIKAN .

Ada beberapa jenis buah-buahan yang mempunyai banyak khasiat untuk kesihatan kulit kita.

Pengambilan buah-buahan setiap hari membuatkan kulit kelihatan cantik dan segar secara semulajadi.

Selamat mencuba! .
.

To purchase any of Nurraysa's products, kindly whatsapp me at #01129218202 (SHa). NO DM. .
.

#NurraysaTrustedSeller
#Nurraysa
#NurraysaBeauty
#NurraysaAgent
#TEAMNurraysa
#TEAMNurraysaBeauty
#TEAMStokisNurrayaTerengganu .
.

#NurraysaProduct
#NurraysaBeautyProduct
#NurraysaTips
#NurraysaBeautyTips
#ProdukNurraysa
#ProdukKecantikanNurraysa
#TipsNurraysa
#TipsKecantikkanNurraysa .
.

#BeautyProduct
#ProdukKecantikkan
#ProdukKecantikkanMesraWudhu'
#ProdukKecantikkanMesraSolat

NURRAYSA TRUSTED SELLER (@nurraysatrustedseller)

.
#TipsCantik

Siapa suka sangattt sentuh muka? Sebab kadang-kadang duduk sorang-sorang pun, tangan ni gatal je nak sentuh muka. Nak picit jerawat lah, blackheads, whiteheads bagai. Dah jadi habit kan?

Ingat! Perbuatan menyentuh muka sebenarnya memberi kesan buruk kepada kulit muka sebab bakteria pada tangan kita akan merebak secara perlahan-lahan. Akhirnya kulit muka start naik jerawat, jerawat pasir dan sebagainya.

Elakkan ya sistur sistur semua. Sayangi kulit muka anda! .
.

To purchase any of Nurraysa's products, kindly whatsapp me at #01129218202 (SHa). NO DM. .
.

#NurraysaTrustedSeller
#Nurraysa
#NurraysaBeauty
#NurraysaAgent
#TEAMNurraysa
#TEAMNurraysaBeauty
#TEAMStokisNurrayaTerengganu .
.

#NurraysaProduct
#NurraysaBeautyProduct
#NurraysaTips
#NurraysaBeautyTips
#ProdukNurraysa
#ProdukKecantikanNurraysa
#TipsNurraysa
#TipsKecantikkanNurraysa .
.

#BeautyProduct
#ProdukKecantikkan
#ProdukKecantikkanMesraWudhu'
#ProdukKecantikkanMesraSolat

Erdawaty Dzulkiflie (@erdawatydzulkiflie)

Untuk Mendapatkan Hasil Make up yg TIPTOP.. korang boleh la follow step spt dalam gambar πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡ 1. ARGAN WHITENING MOISTURIZER
2. BABYDOLL FOUNDATION/ UV CREAM

3.GLOWING DD MOIST CAKE

4.FLAWLESS MINERAL LOOSE POWDER

5.MIRACLE BLACK EYELINER

6.PERFECT BROW SHAPING

7.LONG LASH MASCARA

8.MINERAL BLUSHER

9.MAGIC LIPSTICK

#nurraysabatupahat
#nurraysabeautytips

Erdawaty Dzulkiflie (@erdawatydzulkiflie)

🌸PERFUME JAPANESE SWEET CHERRY🌸

Benar 70 % atau lebih dalam arak adalah alkohol, tetapi ia jenis "Denatured alcohol" yang telah diproses untuk tujuan memberikan kemabukkan. Sila rujuk Denatured Alcohol . Adapun, alkohol yang ada di dalam minyak wangi adalah bukan jenis ethanol yang sama dengan apa yang ada di dalam arak, ia menggunakan β€˜Absolute ethanol' iaitu satu jenis alkohol dengan hanya sedikit air dan campuran lain (maka kesannya juga berbeza dari kesan arak, malah ia tidak lagi digelar arak,barangsiapa yang meminumnya pula, ia mungkin boleh membawa seseorang itu ke alam barzakh dengan segera ! dan bukannya mabuk.
Kesimpulannya, menggunakan minyak wangi beralkohol adalah dikira suci dan tidak menjejaskan solat seseorang. Itulah pendapat saya berdasarkan hujjah di atas dan demikian juga pandangan yang diberi oleh guru-guru saya seperti Prof. Dr Abd Fatah Idris melalui kitabnya dan Syeikh Prof Dr Fadhal Hassan Abbas melalui kuliahnya.

#nurraysabatupahat
#nurraysabeautytips
#produkmesrawuduk
#perfumesweetcherry
#perfumeunisex

Erdawaty Dzulkiflie (@erdawatydzulkiflie)

SOALAN: Kak, kalau tak makeup boleh tak guna makeup remover Nurraysa ni?

JAWAPAN: Boleh sayang! Jadikan makeup remover Nurraysa ni macam toner/penyegar. Spray 2 kali di kapas, sapu seluruh wajah. Tujuannya membersihkan kulit secara mendalam membuang sel kulit mati & mencegah pertumbuhan white heads & blackheads. Hasilnya kulit jadi bersih & halus.
Hanya dengan Nurraysa.

Selamat memcuba! πŸ˜‰

#nurraysabeautytips
#fastcleaneyemakeupremover
#nurraysabatupahat

Erdawaty Dzulkiflie (@erdawatydzulkiflie)

πŸ’‹ Tahukah anda kulit bibir lebih nipis berbanding kawasan kulit lain? πŸ’‹πŸ€” Tips penjagaan Bibir :

Sebelum tu , meh kita ketahui faktor yang mencetus bibir kita tampak kusam, berkedut, kehitaman dan tidak menarik . *Walaupun ada yang tidak semua berkait namun, ada antara yang berkait * - Genetik / keturunan (ibu bapa) yang memiliki warna bibir yang gelap cenderung mewariskan kpd anak anak mereka ( saiz,warna ). - Pemakanan (terlalu mengambil makanan yang manis secara berlebihan). - Penyalahgunaan gincu/lipstik/pelembab bibir yang tidak sesuai. - Kandungan bahan kosmetik. - Pengambilan air putih yang tidak cukup untuk keperluan tubuh. - Penjagaan bibir yang tidak tepat (tidak mengambil berat/ melakukan rawatan bibir yang sesuai). - Pengambilan alkohol / merokok. - Tabiat membasahkan bibir dengan air liur (kandungan air liur menyebabkan pelbagai masalah kepada bibir dan lain lain faktor yang berkait.

Tips penjagaan bibir dari awal ialah:

1) Setiap kali bangun pagi.
Guna berus gigi & gosok perlahan dengan sangat lembut pada kulit bibir, seketika, anggap saja urutan atau scrub bibir, ia dpt membantu menanggalkan sisa sisa kotoran arau kulit mati yang melekat pada bibir.

2) Air putih :
- Air putih perlu di ambil secukupnya untuk memastikan kulit tampak segar dan sihat *termasuk kulit bibir*

3) Pemakanan, amalkan lebih memakan sayuran dan buahan dan kurangkan pengambilan makanan yang berminyak, terlalu manis.

4) Pemilihan produk yang bersesuai. Pastikan pemilihan alat kosmetik di pasaran sesuai dengan bibir anda.

Bilamana bibir anda tampak kehitaman dan kusam setelah menanggalkan gincu/lipstik bibir, ketahuilah kosmetik tersebut tidak sesuai untuk anda .

5) Elakkan tabiat membasahkan bibir dengan air liur kerana kandungan air liur di bibir menyebabkan beberapa masalah kpd bibir. Jika niat anda mahu melembabkan bibir menggunakan air liur, anda salah. Perkara tersebut menyebabkan bibir anda lebih bermasalah walaupun melembabkan seketika bibir anda. Be Careful 😠

6) Kenapa bibir pecah/ kering?
Biasanya persekitaran (cuaca/suhu) namun ketahuilah bahawa badan anda sebenarnya kekurangan air putih.. #nurraysabatupahat
#nurraysabeautytips
#produkmesrawuduk

NURRAYSA TRUSTED SELLER (@nurraysatrustedseller)

.
TIPS PENGGUNAAN NURRAYSA COLLAGEN
SOAP YANG BETUL .

CARA ATASI KULIT BERMINYAK
.
Cuci muka 3X sehari. Cuci muka dengan air suam. Biarkan buih sabun di muka dalam 2/3 minit. Lebih takpe. Kemudian baru bilas. Bilas dengan air sejuk (air sejuk peti bukan ais tau). Boleh juga buat MASKER. Caranya, buihkan sabun di muka & biarkan semalaman. Bangun tidur baru bilas. .

CARA ATASI JERAWAT
.
Basuhkan muka dengan air suam. Baru buihkan & tonyoh kat tempat bermasalah. Selepas 2/3 minit baru bilas dengan air sejuk (bukan ais). Digalakkan buat masker. Caranya, buihkan sabun di muka sebelum tidur. Bangun pagi baru bilas. (buat kat tempat yang bermasalah). .

CARA ATASI KULIT KERING
.
Cuci muka 1x sehari sahaja. Basuh muka kemudian terus bilas. Jangan biarkan buih sabun lama-lama pada muka. Bila muka dah tak kering sangat, boleh cuci muka 2x sehari. Kemudian, 3x sehari. .

CARA ATASI JERAGAT
.
Basahkan sabun sedikit & sapu sabun pada bahagian muka yang
masih kering. Selepas itu baru buihkan & tonyoh di
tempat bermasalah. Dalam 1/2 minit baru bilas. Boleh juga, tonyoh
sabun pada muka di bahagian jeragat ketika menonton TV etc. .
.

To purchase this collagen soap, kindly whatsapp me at #01129218202 (SHa). NO DM. . .

#NurraysaTrustedSeller
#Nurraysa
#NurraysaBeauty
#NurraysaTips
#NurraysaBeautyTips
#NurraysaAgent
#TEAMNurraysa
#TEAMNurraysaBeauty
#TEAMStokisNurrayaTerengganu .
.

#NurraysaProduct
#NurraysaBeautyProduct
#NurraysaCollagenSoap
#CollagenSoap
#FaceSoap
#BodySoap
#SabunKolagenNurraysa
#SabunKolagen
#SabunMuka
#SabunBadan .
.

#BeautyProduct
#ProdukKecantikkan
#ProdukKecantikkanMesraWudhu'
#ProdukKecantikkanMesraSolat

NURRAYSA TRUSTED SELLER (@nurraysatrustedseller)

.
KELEBIHAN PEARL MAGIC LIPSTICK

Siapa kat sini pakai lipstick angkat tangan!

Mana-mana perempuan pun memang suka pakai lipstick, betul tak?

Lipstick ni berfungsi memberi seri wajah kepada wanita sebab tanpa lipstick, muka nampak kusam tak bermaya.

Apa yang best dan menarik tentang #PearlMagicLipstick ialah lipstick ni tak ada PLUMBUM.

Plumbum ni bahan kimia yang menghitamkan bibir. Orang ingat kita merokok, sebenarnya kesan daripada pakai lipstick yang ada plumbum ni.

Jadi kita sebagai orang perempuan kena bijak pilih lipstick yang selamat untuk bibir kita.

Selain tu, bila kita apply lipstick ni kat bibir, automatik dia akan merah ikut suhu badan dan warna darah kita. Jangan tanya lipstick ni ada berapa color sebab lipstick ni ada 1 je color ya sayang-sayang.

Yang penting lipstick ni juga membantu melembapkan bibir yang kering dan boleh dibawa
solat. .
.

To purchase this lipstick, kindly whatsapp me at #01129218202 (SHa). NO DM. . .

#NurraysaTrustedSeller
#Nurraysa
#NurraysaBeauty
#NurraysaTips
#NurraysaBeautyTips
#NurraysaAgent
#TEAMNurraysa
#TEAMNurraysaBeauty
#TEAMStokisNurrayaTerengganu .
.

#NurraysaProduct
#NurraysaBeautyProduct
#NurraysaPearlMagicLipstick
#PearlMagicLipstick
#Lipstick
#GincuNurraysa
#Gincu .
.

#BeautyProduct
#ProdukKecantikkan
#ProdukKecantikkanMesraWudhu'
#ProdukKecantikkanMesraSolat
#LipstickMesraWudhu'
#LipstickMesraSolat
#GincuMearaWudhu'
#GincuMesraSolat

NURRAYSA TRUSTED SELLER (@nurraysatrustedseller)

.
[ Prosedur sebelum menggunakan sabun nurraysa ] .

Rest kan muka selama seminggu. Depend pada produk yang digunakan sebelum ini. Lebih Elok 2-3 minggu muka di rest kan.

Basuh muka guna air suam je. Tanpa pakai apa2 produk. Pakai bedak boleh ye.

Jika kulit terlalu berminyak, bangun lagi dan cuci muka dengan hampas teh.

Sabun tahan untuk 1-3 bulan. Potong sabun
kepada 12pcs. 1pc boleh pakai selama seminggu. 12pcs boleh pakai selama 3 bulan. Jadi, 1 biji sabun tahan selama 3 bulan.

Dinasihatkan minum banyak air masak. 3 liter sehari untuk pembuangan toksin dalam badan. .
.

Berminat dengan #NurraysaCollagenSoap ni? Boleh whatsapp #01129218202 untuk order. .
.

#NurraysaTrustedSeller
#Nurraysa
#NurraysaBeauty
#NurraysaAgent
#NurraysaTips
#NurraysaBeautyTips
#TEAMNurraysa
#TEAMNurraysaBeauty
#TEAMStokisNurrayaTerengganu .
.

#NurraysaProduct
#NurraysaBeautyProduct
#NurraysaCollagenSoap
#CollagenSoap
#FaceSoap
#BodySoap
#SabunKolagenNurrayaa
#SabunKolagen
#SabunMuka
#SabunBadan
.
.

#BeautyProduct
#ProdukKecantikkan
#ProdukKecantikkanMesraWudhu'
#TipsKecantikkan
#TipsKecantikkanNurraysa

NURRAYSA TRUSTED SELLER (@nurraysatrustedseller)

.
JANGAN SILAP PAKAI LIPSTICK. NANTI HODOH!

Cik tahu tak, warna lipstick yang sesuai ikut warna kulit cik ? .

OK. Jom tengok !

Kulit Putih : Sesuai semua warna. Paling cantik
WARNA LEMBUT. Tapi ELAK warna jingga tau. .

Kulit Kuning Langsat : Sesuai Warna HOT !
Contoh, merah dan maroon. Cantiknya macam Neelofa. .

Kulit Sawo Matang : Jangan sesekali pakai pink tau. Nampak gelap muka. Warna cantik dengan awak, merah kecoklatan. .

Kulit Hitam Manis : Orang yang manis ni, kena
pakai warna coklat lembut, dan nude almond. .

P/s : Apa- apa pun, Lipstick Nurraysa tetap best di hati sis tau. sebab ikut warna darah serta
melembapkan dan merawat bibir dari kekeringan .

Suka Tips ini ? .
.

To purchase this lipstick, kindly whatsapp me at #01129218202 (SHa). NO DM. . .

#NurraysaTrustedSeller
#Nurraysa
#NurraysaBeauty
#NurraysaTips
#NurraysaBeautyTips
#NurraysaAgent
#TEAMNurraysa
#TEAMNurraysaBeauty
#TEAMStokisNurrayaTerengganu .
.

#NurraysaProduct
#NurraysaBeautyProduct
#NurraysaPearlMagicLipstick
#PearlMagicLipstick
#Lipstick
#GincuNurraysa
#Gincu .
.

#BeautyProduct
#ProdukKecantikkan
#ProdukKecantikkanMesraWudhu'
#ProdukKecantikkanMesraSolat
#LipstickMesraWudhu'
#LipstickMesraSolat
#GincuMearaWudhu'
#GincuMesraSolat

Erdawaty Dzulkiflie (@erdawatydzulkiflie)

🌸 KEISTIMEWAAN SHINING MINERAL BLUSHER 🌸 2 IN 1 🌸

Calit sedikit Magic Lipstick di atas kelopak mata (bertindak sebagai primer). Kemudian, sapukan Shining Mineral Blusher secara tipis di atas kelopak mata anda. Hasil sapuan sangat ringan & rapi dan mata anda kelihatan lebih segar & berseri-seri.

#nurraysabeautytips
#nurraysabatupahat
#produkmesrasolat

NURRAYSA TRUSTED SELLER (@nurraysatrustedseller)

.
Sha pernah buat tau and memang menjadi. Why not korang try? Nanti mesti muka memasing clean and shining semacam je XD .
.

To purchase any of Nurraysa's products, kindly whatsapp me at #01129218202 (SHa). NO DM. .
.

#NurraysaTrustedSeller
#Nurraysa
#NurraysaBeauty
#NurraysaTips
#NurraysaBeautyTips
#NurraysaAgent
#TEAMNurraysa
#TEAMNurraysaBeauty
#TEAMStokisNurrayaTerengganu .
.

#NurraysaProduct
#NurraysaBeautyProduct .
.

#BeautyProduct
#ProdukKecantikkan
#ProdukKecantikkanMesraWudhu'
#ProdukKecantikkanMesraSolat

HALAL BEAUTY & BODYCARE (@yuqycloset)

Try this Facial Massage. Apply slight pressure on the dots indicated in the picture for a minute #nurraysabeautytips #beautytips #facial #facialmassage #yuqycloset

NURRAYSA TRUSTED SELLER (@nurraysatrustedseller)

.
MENGAPA MAKEUP REMOVER PENTING WALAUPUN TAK PAKAI MAKEUP?

Kepada mereka yang sememangnya rutin
menggunakan makeup, makeup remover merupakan item yang wajib ada. .
. "Perlukah make up remover walaupun tidak
memakai alat solek?”. Jawapannya: YA ! .
.

Kepentingan Makeup Remover Yang Wajib Anda
Tahu Kebiasaannya, orang yang memerlukan
makeup remover inginkn kulit mereka betul-betul
bersih setelah seharian mengenakan solekan. .
.

Ia sangat penting untuk mengelakkan pori-pori
wajah tersumbat dengan kotoran. .
.

Namun begitu, realitinya kulit wajah kita sememangnya sentiasa terdedah kepada pelbagai jenis kotoran tidak kira sama ada secara langsung dari bahan solekan, air, udara mahupun sentuhan. .
.

Oleh itu, selain membersihkan wajah dengan pencuci, make up remover sangat penting umtuk membersihkan kotoran-kotoran ini dengan lebih effektif. .
.

Sekiranya kotoran ini terus menghuni dan menyumbat pori-pori, maka jerawat pun mula menyinggah tanpa segan silu, betul tak? .
.

So, korang dah ada make up remover ni? Kalau takde lagi, cepat-cepat whatsapp #01129218202 (Sha) untuk order, k? .
. .
.

#NurraysaTrustedSeller
#Nurraysa
#NurraysaBeauty
#NurraysaTips
#NurraysaBeautyTips
#BeautyTips
#NurraysaAgent
#TEAMNurraysa
#TEAMNurraysaBeauty
#TEAMStokisNurrayaTerengganu .
.

#NurraysaProduct
#NurraysaBeautyProduct
#NurraysaMakeUpRemover
#MakeUpRemoverNurraysa
#NurraysaFastCleanEyeMakeUpRemover
#FastCleanEyeMakeUpRemover .

#BeautyProduct
#ProdukKecantikkan
#ProdukKecantikkanMesraWudhu'
#ProdukKecantikkanMesraSolat
#MakeUpRemover
#MakeUpRemoverMudahTanggal
#MakeUpRemoverMesraWudhu'
#MakeUpRemoverMesraSolat

NURRAYSA TRUSTED SELLER (@nurraysatrustedseller)

.
5 LANGKAH MEMAKAI MASKARA

1) Perlahan-lahan mengangkat kelopak mata anda dengan jari anda untuk kawalan yang lebih baik dalam menggunakan maskara.

TIP:
Sebelum memakai maskara, lap produk berlebihan pada tisu atau tepi leher tiub.

2) Bermula pada bahagian atas bulu mata. Berus bulu mata dari atas dan pada akar garis lash anda ke atas.

TIP:
Ia membantu anda mengeluarkan apa-apa zarah serbuk yang mungkin telah jatuh di atas bulu mata ketika anda menyolek mata anda.

3) Sapukan maskara dari akar garis lash anda
pada penghujung bulu mata anda. Regangan mereka sedikit ke arah luar.

4) Melihat ke atas. Dengan menggunakan hujung berus, perlahan-lahan berus bulu mata dari pangkalan ke hujung, berhati-hati untuk tidak
menggunakan produk terlalu banyak yang boleh gelap mata.

5) Siap!

TIP:
Dari bahagian atas bulu mata: Meletakkan berus maskara antara buku mata dan berus mereka dari akar ke atas untuk hujung lash.

Dari bawah bulu mata: Memegang berus mendatar, selari dengan garis lash atas. Berus bulu mata atas, dari akar ke hujung, melanjutkan ke arah luar. .
.

To order, kindly whatsapp #01129218202 (Sha). . .
.

#NurraysaTrustedSeller
#Nurraysa
#NurraysaBeauty
#NurraysaTips
#NurraysaBeautyTips
#NurraysaMakeUpTips
#BeautyTips
#MakeUpTips
#NurraysaAgent
#TEAMNurraysa
#TEAMNurraysaBeauty
#TEAMStokisNurrayaTerengganu .
.

#NurraysaProduct
#NurraysaBeautyProduct
#NurraysaMascara
#MaskaraNurraysa
#NurraysaPerfectLongLash
#NurraysaPerfectLongLashMascara
#PerfectLongLash
#PerfectLongLashMascara
.

#BeautyProduct
#ProdukKecantikkan
#ProdukKecantikkanMesraWudhu'
#ProdukKecantikkanMesraSolat
#Maskara
#MaskaraMesraWudhu'
#MaskaraMesraSolat
More...