NURRAYSA TRUSTED SELLER (@nurraysatrustedseller)

.
MENGAPA MAKEUP REMOVER PENTING WALAUPUN TAK PAKAI MAKEUP?

Kepada mereka yang sememangnya rutin
menggunakan makeup, makeup remover merupakan item yang wajib ada. .
. "Perlukah make up remover walaupun tidak
memakai alat solek?”. Jawapannya: YA ! .
.

Kepentingan Makeup Remover Yang Wajib Anda
Tahu Kebiasaannya, orang yang memerlukan
makeup remover inginkn kulit mereka betul-betul
bersih setelah seharian mengenakan solekan. .
.

Ia sangat penting untuk mengelakkan pori-pori
wajah tersumbat dengan kotoran. .
.

Namun begitu, realitinya kulit wajah kita sememangnya sentiasa terdedah kepada pelbagai jenis kotoran tidak kira sama ada secara langsung dari bahan solekan, air, udara mahupun sentuhan. .
.

Oleh itu, selain membersihkan wajah dengan pencuci, make up remover sangat penting umtuk membersihkan kotoran-kotoran ini dengan lebih effektif. .
.

Sekiranya kotoran ini terus menghuni dan menyumbat pori-pori, maka jerawat pun mula menyinggah tanpa segan silu, betul tak? .
.

So, korang dah ada make up remover ni? Kalau takde lagi, cepat-cepat whatsapp #01129218202 (Sha) untuk order, k? .
. .
.

#NurraysaTrustedSeller
#Nurraysa
#NurraysaBeauty
#NurraysaTips
#NurraysaBeautyTips
#BeautyTips
#NurraysaAgent
#TEAMNurraysa
#TEAMNurraysaBeauty
#TEAMStokisNurrayaTerengganu .
.

#NurraysaProduct
#NurraysaBeautyProduct
#NurraysaMakeUpRemover
#MakeUpRemoverNurraysa
#NurraysaFastCleanEyeMakeUpRemover
#FastCleanEyeMakeUpRemover .

#BeautyProduct
#ProdukKecantikkan
#ProdukKecantikkanMesraWudhu'
#ProdukKecantikkanMesraSolat
#MakeUpRemover
#MakeUpRemoverMudahTanggal
#MakeUpRemoverMesraWudhu'
#MakeUpRemoverMesraSolat

HALAL BEAUTY & BODYCARE (@yuqycloset)

💄 Lipsticks - one of woman's best friend that helps to brighten up a pale face 😊

Whenever I see one, I will be tempted to buy. Going through all the colours displayed and asking myself which colour I am missing 😝 but do we really know what is the functions behind all the differently types of lipstick in the market? 👄 Lip Balm - various sizes and types
- to treat dry lips - no colour 👄 Lip Gloss
- high oil content
- glossy finish
- to moisten lips - comes in colours 👄 Lip Liner - looks like pencil
- to draw on lips before applying lipstick
- to give a neat look 👄 Lip Butter
- almost similar to lip balm
- high oil content
- to ensure lips are moist
- lasting moist finish 👄 Lipstick - contains an ingredient that makes it stay longer and comes in many colours
- have various finishing etc. glossy, matte and semi-matte
- to give a more attractive finish on the lips
- may cause dry lips, suggest you use lip balm before applying your lipstick
#nurraysabeautytips #beautyhacks #pemeliharakecantikanmuslimahkelaspertama #yuqycloset #nurraysasg #TeamKakNurSg

NURRAYSA TRUSTED SELLER (@nurraysatrustedseller)

.
TIPS PALING BERKESAN MENGGUNAKAN NURRAYSA MINERAL LOOSE POWDER. . .
.

1. Gunakan #NurraysaMineralLoosePowder selepas memakai foundation.
2. Gunakan span/berus untuk memakai #NurraysaMineralLoosePowder
3. Partikelnya yang halus mampu membuat bedak menyerap minyak di wajah dan menutup pori-pori di muka dengan sempurna. .
.

To purchase any of Nurraysa's products, kindly whatsapp me at #01129218202 (SHa). NO DM. .
.

#NurraysaTrustedSeller
#Nurraysa
#NurraysaBeauty
#NurraysaAgent
#TEAMNurraysa
#TEAMNurraysaBeauty
#TEAMStokisNurrayaTerengganu .
.

#NurraysaProduct
#NurraysaBeautyProduct
#NurraysaMineralLoosePowder
#NurraysaTips
#NurraysaBeautyTips
#ProdukNurraysa
#ProdukKecantikanNurraysa
#TipsNurraysa
#TipsKecantikkanNurraysa . .
.

#BeautyProduct
#ProdukKecantikkan
#ProdukKecantikkanMesraWudhu'
#ProdukKecantikkanMesraSolat
#MineralLoosePowder
#LoosePowder
#Powder
#Bedak

NURRAYSA TRUSTED SELLER (@nurraysatrustedseller)

.
7 TIPS UNTUK TURUNKAN BERAT BADAN DENGAN CEPAT .

Risau dengan berat badan yang semakin bertambah?

Nak kurus dan langsing sebelum raya?

Nak kurus tapi tak nak keluarkan duit?

Nah, Sha kongsikan tips turunkan berat badan. Lepas ni buat k. Jangan baca je.

Slide for more tips. .
.

To purchase any of Nurraysa's products, kindly whatsapp me at #01129218202 or just klik link di bio. .

#NurraysaTrustedSeller
#Nurraysa
#NurraysaBeauty
#NurraysaAgent
#TEAMNurraysa
#TEAMNurraysaBeauty
#TEAMStokisNurrayaTerengganu .
.

#NurraysaProduct
#NurraysaBeautyProduct
#NurraysaTips
#NurraysaBeautyTips
#ProdukNurraysa
#ProdukKecantikanNurraysa
#TipsNurraysa
#TipsKecantikkanNurraysa .
.

#BeautyProduct
#ProdukKecantikkan
#ProdukKecantikkanMesraWudhu'
#ProdukKecantikkanMesraSolat

Erdawaty Dzulkiflie (@erdawatydzulkiflie)

🍓 SOALAM LAZIM TENTANG PEARL MAGIC LIPSTICK NURRAYSA 🍓

Q: Kenapa ada yang mudah patah?
💄 Lipstik kita lembut sebab tak guna wax chemical. Kita guna beeswax. Lagi satu sebab ada collagen.

Q: Kenapa lipstik nurraysa tidak hitamkan bibir?
💄 Sebab tiada bahan kimia iaitu plumbum.

Q: Bagaimana lipstik nurraysa merawat bibir?
💄 Melalui bahan2 semula jadi berkualiti yg memberi nilai tambah berbanding jenama lain yang base kimia.

Q: Kenapa lipstik nurraysa dikatakan mesra solat?
💄 Lipstik nurraysa bukan waterproof dan mudah cuci.

Q: kenapa pakai lipstik nurraysa warnanya tak terang?
💄 Oleskan beberapa kali pada bibir. Kadang2 apabila kita pakai berulang kali baru warnanya jadi terang.

Q: Bagaimana nak jaga lipstik?
💄-jangan simpan tempat panas
💄-jangan bagi jatuh
💄-letak dalam peti ais 🌿 Lipstik yg mempunyai bahan semula jadi lebih sensitif dan perlukan special care.

Q: Bagaimana lipstik Nurraysa memudahkan kita?
💄 Bawa satu lipstik je dah cukup.. cantik dan rawat bibir sekali. Tak perlu lip balm, lip gloss.

#nurraysabatupahat
#nurraysabeautytips

Erdawaty Dzulkiflie (@erdawatydzulkiflie)

🍓SET TRIAL SKINCARE NURRAYSA🍓

JERAGAT 😨😨 Saya nak share dengan anda semua mengenai JERAGAT. Ramaikan kita tengok bila usia meningkat JERAGAT pula melekat.

Apa sebenarnya JERAGAT nie? Bagaimana nak atasi masalah ini? 🍁JERAGAT terbahagi kepada 2 jenis iaitu jeragat hasil dari SINAR UV dan jeragat hasil daripada HORMON TIDAK STABIL.. 🍁JERAGAT hasil dari SINAR UV itu sangat senang untuk hilang, jika pakai Nurraysa dengan betul & teratur insyaAllah dlm masa 2 minggu perubahan ketara akn nampak.
TETAPI !!!!! 🍁JERAGAT hasil dari HORMON TIDAK STABIL itu yang agak susah dan degil untuk hilang,yang ini anda kena banyak bersabar & guna Nurraysa Beauty dengan consistant & teratur..biasa umur lingkungan 40 dan keatas pun mmg akan liat sikit untuk hilang disebabkan faktor usia. 👉 ITEM NURRAYSA YG SESUAI UNTUK DIAMBIL BAGI YANG MEMPUNYAI MASALAH JERAGAT DIATAS IALAH: 📌COLLAGEN SOAP
📌SERUM
📌WHITENING SPRAY
📌UV CREAM
📌ARGAN MOISTURIZER

Nak hilangkan jeragat dimuka?? Cubalah sekarang! 😊

#nurraysabatupahat
#nurraysabeautytips

Erdawaty Dzulkiflie (@erdawatydzulkiflie)

💦🌟 Cara guna Nurraysa Collagen Soap 🌟💦 1)JERAGAT:
-Jangan basahkan muka. Sental sabun pada muka.
-Renjiskan air yg mencukupi dan buihkan sabun pada muka.
-Boleh bilaskan dengan air suam.

2)JERAWAT KRONIK
-Basahkan muka dgn air suam.
-Buihkan sabun pada muka.
-Biarkan 1-2minit
-Bilaskan dengan air biasa atau air sejuk(peti ais). 3)MAINTENANCE
-Bilaskan dengan air suam.
-Buihkan sabun pada muka.
-Biarkan selama 1-2minit.
*untuk kulit kasar biarkam selama 5minit
-Bilaskan dgn air suam.

4)EKZEMA
-Cucikan dgn air suam
-Buihkan sabun pada tempatnya.
-Biarkan selama 4-5minit buihnya.
*dedahkan pada kipas/angin.
-Bilaskan dengan air sejuk

5) KULIT SENSITIF
-Basuh muka dgn air biasa. Tidak sejuk,tidak panas.
*Suhu bilik/ suam kuku
-Buihkan sabun dimuka dan massage seluruh muka selama 20-30 saat.
*massage sentiasa
-Bilaskan dengan air sejuk/biasa.

#nurraysabatupahat
#nurraysabeautytips

Nursyafiqah mazaran (@nurraysa_fiqah)

.
TIPS PENGGUNAAN NURRAYSA COLLAGEN
SOAP YANG BETUL .

CARA ATASI KULIT BERMINYAK
.
Cuci muka 3X sehari. Cuci muka dengan air suam. Biarkan buih sabun di muka dalam 2/3 minit. Lebih takpe. Kemudian baru bilas. Bilas dengan air sejuk (air sejuk peti bukan ais tau). Boleh juga buat MASKER. Caranya, buihkan sabun di muka & biarkan semalaman. Bangun tidur baru bilas. .

CARA ATASI JERAWAT
.
Basuhkan muka dengan air suam. Baru buihkan & tonyoh kat tempat bermasalah. Selepas 2/3 minit baru bilas dengan air sejuk (bukan ais). Digalakkan buat masker. Caranya, buihkan sabun di muka sebelum tidur. Bangun pagi baru bilas. (buat kat tempat yang bermasalah). .

CARA ATASI KULIT KERING
.
Cuci muka 1x sehari sahaja. Basuh muka kemudian terus bilas. Jangan biarkan buih sabun lama-lama pada muka. Bila muka dah tak kering sangat, boleh cuci muka 2x sehari. Kemudian, 3x sehari. .

CARA ATASI JERAGAT
.
Basahkan sabun sedikit & sapu sabun pada bahagian muka yang
masih kering. Selepas itu baru buihkan & tonyoh di
tempat bermasalah. Dalam 1/2 minit baru bilas. Boleh juga, tonyoh
sabun pada muka di bahagian jeragat ketika menonton TV etc. .
.

#Nurraysa
#NurraysaBeauty
#NurraysaTips
#NurraysaBeautyTips

#SabunKolagenNurraysa
#SabunKolagen
#SabunMuka
#SabunBadan .
.

#BeautyProduct
#ProdukKecantikkan
#ProdukKecantikkanMesraWudhu'
#ProdukKecantikkanMesraSolat

Erdawaty Dzulkiflie (@erdawatydzulkiflie)

Umur 20-30an ni jom la kita rajin-rajinkan jaga kulit wajah sihat & berseri.. Dengan Nurraysa, simple jak tak payah tepek macam2. Ringkas & jimat. Produk mesra wuduk pula tu.. 😘😉 #nurraysabatupahat
#nurraysabeautytips

NURRAYSA TRUSTED SELLER (@nurraysatrustedseller)

.
*PERKONGSIAN INFO* .

1. Elakkan guna bedak ketika berpeluh kerana tona tidak sekata dan bercapuk. Jangan gunakan bedak lebih daripada 4 jam, selepas 4 jam kena cuci.

2. Penggunaan kali pertama mungkin akan naik jerawat, bedak ini merawat jadi ia adalah satu tindakbalas terhadap kulit. Selepas seminggu penggunaan dan serasi dengan kulit, kulit akan normal semula.

3. Jika selepas guna bedak ada tanda-tanda muka merah, berbahang dan jerawat, ia disebabkan tindak balas dari bedak kerana bedak ini bersifat merawat. Bagi kulit seperti ini disarankan guna secara nipis dahulu.

4. Jika kulit muka berminyak disebabkan guna bedak ini, ini kerana liang pori sebelum ini tersumbat. Jadi anda seharusnya cuci muka dengan betul sebelum menggunakan bedak. .
.

Whatsapp #01129218202 atau just klik link di bio untuk order. .

#NurraysaTrustedSeller
#Nurraysa
#NurraysaBeauty
#NurraysaTips
#NurraysaBeautyTips
#NurraysaAgent
#TEAMNurraysa
#TEAMNurraysaBeauty
#TEAMStokisNurrayaTerengganu .
.

#NurraysaProduct
#NurraysaBeautyProduct
#NurraysaDDCream
#NurraysaPowder
#NurraysaConcealer
#NurraysaFoundation .

#BeautyProduct
#ProdukKecantikkan
#ProdukKecantikanMesraWuduk

Erdawaty Dzulkiflie (@erdawatydzulkiflie)

🍃 TIPS MACAM MANA NAK TUKAR SKINCARE 🍃

Nak tukar skincare pun ada cara dia tau. Bukan main guna atau tukar saja. Takut-takut kesan gabungan produk lama di wajah anda dengan produk baru boleh menjadi racun pulak. Ini dia cara penukaran skincare yang betul & selamat.

1. Stop guna previous skincare dalam 7-14 hari. Boleh apply pelembap secara halus untuk elak kulit kering. Doktor suggest hanya basuh air suam selalu pada muka @ guna hampas tea yang dah guna buat air tu. Wajib tau. Jangan degil & terburu-buru.

2. Membiarkan wajah neutral selama 7 hari sekurangnya, iaitu membiarkan wajah anda bebas dari sebarang produk. Penerimaan kulit kita berbeza-beza, takut juga kulit kita terkejut dengan kedatangan produk baru.

3. Bila dah guna skincare baru, berlaku sesetengah jenis kulit dimana akan timbul jerawat, rashes, dry skin, oily (disebabkan effect mercury skincare lama/ effect stop guna). 4. Jika produk anda biasa sahaja, tiada merkuri dan wajah anda ok. 1-2 hari sudah cukup untuk neutralkan wajah anda. Kemudian, boleh terus tukar skincare. [ *Penting - Bagi yang nak guna Skincare yang bebas mercury, anda dah boleh mula stop pengunaan skincare lama anda. ]

#nurraysabatupahat
#nurraysabeautytips

nurraysabeautybwn_hnhrs (@nurraysabeautybwn_hnhrs)

📛MASKARA BAHAYA???📛
.
MASKARA adalah salah satu peralatan make up di kalangan wanita. Sebab, dengan maskara, bulu mata asli boleh terlihat lebih panjang dan lentik sehingga mata pun indah dipandang. .
⚠️ Peringatan! .
Penggunaan maskara yang salah tentu akan menimbulkan beberapa kesan sampingan.
.
=========================
3 tips penting tentang maskara
=========================
.
❌ Jangan membeli maskara yang terbuat dari fiber. Sebab, sikat yang ada didalamnya tidak membuat bulu mata anda terlihat lebih panjang dan lentik.
.
❌ Hindari menggunakan maskara waterproof secara rutin. Sebab, maskara jenis itu susah untuk dibersihkan. Punca utama bulu mata anda mudah gugur asbab bahan kimia yang tinggi.
.
❌ Hindari membersihkan mata dengan menggosok keras kerana boleh menyebabkan pembuluh darah meletup .
.
👉 Setelah anda membasahi bola kapas dengan remover anda , tunggu seketika dan biarkan makeup terlepas sebelum anda mula menyapu .
.
⚠️ Menggosok mata anda hanya akan membuat kulit menjadi merah di sekitarnya dan merosakkan pembuluh darah.
.
"Berhati-hatilah dalam membeli maskara untuk kecantikan"
.
💕💕💕💕💕💕
.
#nurraysabeautytips
#bwn
#iklanbrunei
#bruneibulletin
#brunei
#bwnadverts

NURRAYSA TRUSTED SELLER (@nurraysatrustedseller)

.
Yang mana satu pilihan hati akak-akak, acik-acik manis semua? Adakah AA, BB, CC, DD atau EE? Jom baca info di bawah 😉 .
.
. *AA Cream*
- Merupakan singkatan untuk 'Anti Aging' cream. Fungsinya untuk membantu kulit melawan tanda-tanda penuaan yang muncul apabila usia meningkat.
.
*BB Cream*
- Bermakna 'Beauty Balms', 'Blemish Balms' atau 'Blemish Base'. Fungsinya untuk wajah kelihatan flawless. Kandungannya lebih ringan berbanding bedak asas dan kelihatan lebih natural. Ia juga mempunyai perlindungan SPF dan antioksidan.
.
*CC Cream*
- Adalah singkatan untuk 'Colour Control', 'Colour Correcting' atau 'Complexion Care'. Ia berfungsi membuat warna kulit kelihatan lebih cerah tetapi tetap natural. Kandungan SPF-nya lebih tinggi berbanding BB. Berfungsi juga untuk merawat jerawat, kulit kusam dan kulit berminyak.
.
*DD cream* : singkatan dari 'Daily defence' atau , 'Dynamic Do All Cream'. Ia berfungsi merawat, melindungi dan melembapkan kulit untuk penggunaan setiap hari. Perlindungan SPFnya lebih tinggi berbanding BB dan CC cream. Yang istimewanya, ia juga mampu merawat dan mencegah kesan penuaan di kulit wajah
.
*EE cream*
- Bermakna 'Extra Exfoliating' cream. Berfungsi sebagai pembersih wajah dari kotoran dan sel-sel kulit yang mati. Perbezaan dengan pembersih wajah yang lain ialah ia berbentuk krim bukan sabun cair bukan juga sabun ketul. . .
.

Sekarang bila dah tahu fungsi setiap satunya, lebih mudah untuk memilih krim yang sesuai untuk anda.

Oh! Ya, Nurraysa bedak kompak 3 in 1 adalah dari jenis DD cream. Gabungan lengkap powder, concealer dan foundation. Yang BESTnya MESRA WUDUK. Alhamdulillah. 😊 Suka..suka 😍😍😍 .
.

Whatsapp #01129218202 atau just klik link di bio untuk order. .

#NurraysaTrustedSeller
#Nurraysa
#NurraysaBeauty
#NurraysaTips
#NurraysaBeautyTips
#NurraysaAgent
#TEAMNurraysa
#TEAMNurraysaBeauty
#TEAMStokisNurrayaTerengganu .
.

#NurraysaProduct
#NurraysaBeautyProduct
#NurraysaDDCream
#NurraysaPowder
#NurraysaConcealer
#NurraysaFoundation .

#BeautyProduct
#ProdukKecantikkan
#ProdukKecantikanMesraWuduk

📣🔥🎉🌸AIDILFITRI SALE🌸🎉🔥📣 (@nurraysa_bidara)

Hai semua! 😊 Ada customer yang tanya admin macam mana nak pakai Argan Whitening Moisturizer dengan Set Skincare Nurraysa. Ni admin share kan apa urutan nak pakai ikut jenis kulit korang okay😘
.
🌹Step Pemakaian Nurraysa Argan Whitening Moisturizer🌹
.
💜KULIT KERING💜
Step ☀️
1. Sabun
2. Pelembap
3. Uv
.
Step 🌙
1. Sabun
2. Serum
3. Pelembap
.
💙KULIT BERMINYAK💙
Step ☀️
1. Sabun
2. Uv
.
Step 🌙
1. Sabun
2. Pelembap atau Serum
3. Spray
.
💚KULIT NORMAL💚
Step ☀️
1. Sabun
2. Pelembap
3. Uv
.
Step 🌙
1. Sabun
2. Serum
3. Pelembap
4. Spray
.
💛KULIT SENSITIF💛
Step ☀️
1. Sabun
2. Uv
.
Step 🌙
1. Sabun
2. Pelembap
.
.
.
#nurraysa #nurraysaskincarebeauty #nurraysabeauty #nurraysabeautyskincare #nurraysaskincare #nurraysaarganwhiteningmoisturizer #nurraysaskincareset #nurraysabeautytips

NURRAYSA TRUSTED SELLER (@nurraysatrustedseller)

.
TIPS PENGGUNAAN NURRAYSA COLLAGEN SOAP .

1. JERAWAT
- Basuh muka dengan air suam. Cuci muka dengan sabun dan sedikit garam halus. Gosok slow-slow. Pedih sikit, ya. Lepas tu bilas dengan air sejuk dari peti ais. .

2.JERAGAT
- Ambil sabun, sental/gosok terus ke muka. Sebelum mandi ketika tengok TV pun boleh. Lepas tu gosok dengan tangan kat muka. Biarkan sekejap baru cuci. .

3. PANAU & KURAP
- Sental pada tempat yang ada panau, kudis dan kurap. Biarkan semalaman. Pagi esok bangun baru cuci. In Shaa Allah cepat kering. .

4. RUAM BABY
- Tukar alas tidur dengan kerap. Tukar tuala 3 hari sekali. Mandikan & terus guna sabun. Biarkan sekejap dan mandikan bayi seperti biasa. **Jangan campur sebarang cream or bedak. .
.

To purchase this collagen soap, kindly whatsapp me at #01129218202 (SHa). NO DM. . .

#NurraysaTrustedSeller
#Nurraysa
#NurraysaBeauty
#NurraysaTips
#NurraysaBeautyTips
#NurraysaAgent
#TEAMNurraysa
#TEAMNurraysaBeauty
#TEAMStokisNurrayaTerengganu .
.

#NurraysaProduct
#NurraysaBeautyProduct
#NurraysaCollagenSoap
#CollagenSoap
#FaceSoap
#BodySoap
#SabunKolagenNurraysa
#SabunKolagen
#SabunMuka
#SabunBadan .
.

#BeautyProduct
#ProdukKecantikkan
#ProdukKecantikkanMesraWudhu'
#ProdukKecantikkanMesraSolat
#OnlineShop
#On9Shop
More...