NURRAYSA TRUSTED SELLER (@nurraysatrustedseller)

.
*PERKONGSIAN INFO* .

1. Elakkan guna bedak ketika berpeluh kerana tona tidak sekata dan bercapuk. Jangan gunakan bedak lebih daripada 4 jam, selepas 4 jam kena cuci.

2. Penggunaan kali pertama mungkin akan naik jerawat, bedak ini merawat jadi ia adalah satu tindakbalas terhadap kulit. Selepas seminggu penggunaan dan serasi dengan kulit, kulit akan normal semula.

3. Jika selepas guna bedak ada tanda-tanda muka merah, berbahang dan jerawat, ia disebabkan tindak balas dari bedak kerana bedak ini bersifat merawat. Bagi kulit seperti ini disarankan guna secara nipis dahulu.

4. Jika kulit muka berminyak disebabkan guna bedak ini, ini kerana liang pori sebelum ini tersumbat. Jadi anda seharusnya cuci muka dengan betul sebelum menggunakan bedak. .
.

Whatsapp #01129218202 atau just klik link di bio untuk order. .

#NurraysaTrustedSeller
#Nurraysa
#NurraysaBeauty
#NurraysaTips
#NurraysaBeautyTips
#NurraysaAgent
#TEAMNurraysa
#TEAMNurraysaBeauty
#TEAMStokisNurrayaTerengganu .
.

#NurraysaProduct
#NurraysaBeautyProduct
#NurraysaDDCream
#NurraysaPowder
#NurraysaConcealer
#NurraysaFoundation .

#BeautyProduct
#ProdukKecantikkan
#ProdukKecantikanMesraWuduk

NURRAYSA TRUSTED SELLER (@nurraysatrustedseller)

.
Yang mana satu pilihan hati akak-akak, acik-acik manis semua? Adakah AA, BB, CC, DD atau EE? Jom baca info di bawah 😉 .
.
. *AA Cream*
- Merupakan singkatan untuk 'Anti Aging' cream. Fungsinya untuk membantu kulit melawan tanda-tanda penuaan yang muncul apabila usia meningkat.
.
*BB Cream*
- Bermakna 'Beauty Balms', 'Blemish Balms' atau 'Blemish Base'. Fungsinya untuk wajah kelihatan flawless. Kandungannya lebih ringan berbanding bedak asas dan kelihatan lebih natural. Ia juga mempunyai perlindungan SPF dan antioksidan.
.
*CC Cream*
- Adalah singkatan untuk 'Colour Control', 'Colour Correcting' atau 'Complexion Care'. Ia berfungsi membuat warna kulit kelihatan lebih cerah tetapi tetap natural. Kandungan SPF-nya lebih tinggi berbanding BB. Berfungsi juga untuk merawat jerawat, kulit kusam dan kulit berminyak.
.
*DD cream* : singkatan dari 'Daily defence' atau , 'Dynamic Do All Cream'. Ia berfungsi merawat, melindungi dan melembapkan kulit untuk penggunaan setiap hari. Perlindungan SPFnya lebih tinggi berbanding BB dan CC cream. Yang istimewanya, ia juga mampu merawat dan mencegah kesan penuaan di kulit wajah
.
*EE cream*
- Bermakna 'Extra Exfoliating' cream. Berfungsi sebagai pembersih wajah dari kotoran dan sel-sel kulit yang mati. Perbezaan dengan pembersih wajah yang lain ialah ia berbentuk krim bukan sabun cair bukan juga sabun ketul. . .
.

Sekarang bila dah tahu fungsi setiap satunya, lebih mudah untuk memilih krim yang sesuai untuk anda.

Oh! Ya, Nurraysa bedak kompak 3 in 1 adalah dari jenis DD cream. Gabungan lengkap powder, concealer dan foundation. Yang BESTnya MESRA WUDUK. Alhamdulillah. 😊 Suka..suka 😍😍😍 .
.

Whatsapp #01129218202 atau just klik link di bio untuk order. .

#NurraysaTrustedSeller
#Nurraysa
#NurraysaBeauty
#NurraysaTips
#NurraysaBeautyTips
#NurraysaAgent
#TEAMNurraysa
#TEAMNurraysaBeauty
#TEAMStokisNurrayaTerengganu .
.

#NurraysaProduct
#NurraysaBeautyProduct
#NurraysaDDCream
#NurraysaPowder
#NurraysaConcealer
#NurraysaFoundation .

#BeautyProduct
#ProdukKecantikkan
#ProdukKecantikanMesraWuduk

NURRAYSA TRUSTED SELLER (@nurraysatrustedseller)

.
3 pilihan warna bedak Nurraysa DD Moist Cake:.
.
. - Light
- Medium
- Dark

Kelebihan: .
.
.
- Ada AIR ZAM-ZAM
- Mesra solat
- Tiada silikon
- 3 in 1 solution (Foundation + Powder +
Concealer)

Cara pakai bedak Nurraysa DD Moist Cake:

Oleh sebab bedak bersifat DD bukan compact jadi; . .
.
- Guna span dan dap dap kan sahaja DD Moist Cake ke muka..
.
- Kemudian sapu dan ratakan.

Notes:
- Sapu dengan tekap kesan tak sama sebab DD Moist kena tekap.
- Span basah boleh, kering pun boleh. .

Meh whatsapp #01129218202 laju-laju! .
.
.

#NurraysaTrustedSeller
#Nurraysa
#NurraysaBeauty
#NurraysaTips
#NurraysaBeautyTips
#NurraysaMakeUpTips
#NurraysaAgent
#TEAMNurraysa
#TEAMNurraysaBeauty
#TEAMStokisNurrayaTerengganu .
.

#NurraysaProduct
#NurraysaBeautyProduct
#NurraysaMakeUp
#NurraysaGlowingDDMoistCake
#GlowingDDMoistCake
#NurraysaFoundation
#NurraysaConcealer
#NurraysaPowder
#Foundation
#Concealer
#Powder .
.

#BeautyProduct
#ProdukKecantikkanMesraWudhu'
#ProdukKecantikkanMesraSolat
#ProdukKecantikkan
#MakeUp
#MakeUpMesraWudhu'
#MakeUpMesraSolat

NURRAYSA TRUSTED SELLER (@nurraysatrustedseller)

.
3 pilihan warna bedak Nurraysa DD Moist Cake:.
.
. - Light
- Medium
- Dark

Kelebihan: .
.
.
- Ada AIR ZAM-ZAM
- Mesra solat
- Tiada silikon
- 3 in 1 solution (Foundation + Powder +
Concealer)

Cara pakai bedak Nurraysa DD Moist Cake:

Oleh sebab bedak bersifat DD bukan compact jadi; . .
.
- Guna span dan dap dap kan sahaja DD Moist Cake ke muka..
.
- Kemudian sapu dan ratakan.

Notes:
- Sapu dengan tekap kesan tak sama sebab DD Moist kena tekap.
- Span basah boleh, kering pun boleh.

Tips dari Monster Stokis Nurraysa: "Akak ada pakai. Dark sebab nak tutup parut, lepas tu tepek bedak colour cerah. Memang flawless. Masa pakai foundation lain, nampak pori-pori yang terbuka luas tu. Tapi bila pakai DD ni, pori-pori tak nampak langsung. Nampk licin je.".. .
.

Wow!! Sekarang jugak akak nak cuba!
Nak cuba jugak?
RM39 je.
Meh whatsapp #01129218202 laju-laju! .
.
.

#NurraysaTrustedSeller
#Nurraysa
#NurraysaBeauty
#NurraysaTips
#NurraysaBeautyTips
#NurraysaMakeUpTips
#NurraysaAgent
#TEAMNurraysa
#TEAMNurraysaBeauty
#TEAMStokisNurrayaTerengganu .
.

#NurraysaProduct
#NurraysaBeautyProduct
#NurraysaMakeUp
#NurraysaGlowingDDMoistCake
#GlowingDDMoistCake
#NurraysaFoundation
#NurraysaConcealer
#NurraysaPowder
#Foundation
#Concealer
#Powder .
.

#BeautyProduct
#ProdukKecantikkanMesraWudhu'
#ProdukKecantikkanMesraSolat
#ProdukKecantikkan
#MakeUp
#MakeUpMesraWudhu'
#MakeUpMesraSolat

NURRAYSA TRUSTED SELLER (@nurraysatrustedseller)

.
CARA PILIH TONA FOUNDATION DENGAN BETUL .

Selalunya kalau kita nak test sama ada foundation tu sesuai dengan kulit kita atau tak, kita akan calit foundation pada tangan kan?

Sebenarnya itu bukan cara yang tepat untuk pilih foundation!

Apa yang anda perlu buat adalah:

1. Calit 3 tona foundation yang berbeza pada tulang rahang bawah sehingga ke leher.

2. Pilih tona foundation yang hampir sama dengan kulit wajah.

Jika nak beli foundation, bawa seorang kawan atau minta pembantu kedai bantu anda untuk pilih foundation yang tepat dengan tona kulit anda. .

DD MOIST CAKE by Nurraysa Beauty mengandungi foundation dan concealer, spf 50+ berbaloi dengan harga mampu milik. Jom dapatkan sekarang! .
.

To order, kindly whatsapp #01129218202 (Sha). .
.
.

#NurraysaTrustedSeller
#Nurraysa
#NurraysaBeauty
#NurraysaTips
#NurraysaBeautyTips
#NurraysaAgent
#TEAMNurraysa
#TEAMNurraysaBeauty
#TEAMStokisNurrayaTerengganu .
.

#NurraysaProduct
#NurraysaBeautyProduct
#NurraysaFoundation
#NurraysaConcealer
#NurraysaDDMoistCake
#DDMoistCake .
.

#BeautyProduct
#ProdukKecantikkan
#ProdukKecantikkanMesraWudhu'
#Foundation
#FoundationMesraWudhu'
#Concealer
#ConcealerMesraWudhu'

NURRAYSA TRUSTED SELLER (@nurraysatrustedseller)

TESTIMONI GLOWING DD MOIST CAKE .
.

GLOWING DD MOIST CAKE dari Nurraysa Beauty ini mesra solat dimana kandungannya tidak mempunyai silikon. Amat mudah ditanggalkan dan menjimatkan! .
.

Jimat? Ye jimat, sebab foundation, powder dan concealer pun ada sekali dalam ni.. Siapa dah cuba? Cuba share apa yang best sangat pakai
GLOWING DD MOIST CAKE ni? .
.

Berminat nak order? Whatsapp #01129218202 .
.

#Nurraysa
#NurraysaBeauty
#NurraysaTestimoni
#NurraysaTrustedSeller
#NurraysaAgent .
.

#BeautyProduct
#NurraysaBeautyProduct
#NurraysaProduct
#DDMoistCake
#NurraysaDMoistCake
#NurraysaFoundation
#NurraysaConcealer
#NurraysaFoundationAndConcelear