FOUNDATION STICK NO.1 MALAYSIA (@chanteqbeauty)

Alhamdulillah, terpanggil malam nie utk buat sharing di sini. Well, tu pun lepas terima task "besar" dari Sifu @ajimaura
👉Buat posting tentang kelebihan diri sendiri
.
Well, mgkn org lain ada speciality yg lebih dari Kakleen asa. Tapi apa yg Kakleen share malam nie, memang salah 1 hasil seni yang paling Kakleen suka.
.
Ape tu ❓❓Kalau tengok pic ihsan dari uncle gugle nie, korang dah tau kan nie skill crocheting.
.
Tahun 2008/2009 tu time aktif mengait. Buat alas meja, beg uncang, beg duit kecik siap lining & zip. Tu antara skill yang Kakleen sempat belajar dalam tenet matsaleh2 nun, plusss mak Hakak pon ada bakat yang sama. Menurun la tu kan, follow jejak my mom (thanks mom, sebab bagi semangat bljr mengait) hehe
.
Time abis skolah menengah, Kakleen belajar menjahit di Giat Mara. 6 bulan tau belajar menjahit langsir. Tapi skrg tak dapat nak pratikkan sebab kekangan masa. (Mak request langsir baru time raya pun Hakak susah nak fullfill) huk3
.
Harap2 lepas nie boleh tukar profesyen la kot, jual crochet via On9 plak kan.. Mana tau. Skill mcm nie pun boleh wat duit kalau kena caranya 😍😍
.
Buat masa nie, Kakleen belajar seni "editing" pic aje lah ye. Limited time sesangat, edit gambar ajelh yang Hakak mampu 😂😂
.
Sejujurnya, setiap antara kita nie ada kelebihan tersendiri. Kena cari gali & kenal diri kita. Baru kita tau ape yg betul2 sesuai & match dengan jiwa. Gittew 😊😊
.
Nak belajar seni berinstagram? Follow rapat2 IG kat bawab nie :
.
@ajimaura personal
@akademi.insta group support
@sifucilik basic Instagram
@dukunsaka instagram advance
.
Terima kasih Sifu, sebab berjaya cungkit bakat terpendam Hakak 😇😇
.
#Kakleenchanteq
#ajimaura
#terapiinstagram

FOUNDATION STICK NO.1 MALAYSIA (@chanteqbeauty)

@Regrann from @theofficialdianzvitamin - Rupanya Buah Nenas Boleh Dimakan Setiap Hari, Buah Nenas Mampu Merawat 1001 Penyakit. Share Supaya Ramai Tahu Manfaatnya..
.
Khasiat Nenas:
.
1) Nenas penuh dengan vitamin dan mineral termasuklah vitamin A, vitamin C, kalsium, fosforus, dan kalium. Kaya dengan serat dan kalori, malah nenas juga rendah lemak dan kolesterol.
.
2) Kandungan vitamin C dlm nenas dapat menentang virus yang menyebabkan batuk-batuk dan demam selesema.
.
3) Meneutralkan cecair dalam badan supaya tidak terlalu berasid dan membantu pencernaan.
.
4) Membina dan mengekalkan tulang yang kuat dan membina tulang dan tisu penyambung.
.
5) Menguatkan gusi sekali gus memastikan gigi anda sihat dan kuat.
.
6) Sangat baik untuk penglihatan.
.
7) Anti keradangan. Nenas mampu mengurangkan sakit artritis dan menguatkan tulang.
.
8) Baik untuk pesakit gout.
.
9) Dapat atasi masalah kekeringan di bahagian bibir dan di bahagian muka.
.
10) Berkesan untuk atasi masalah kencing tidak lawas.
.
11) Dapat meredakan bengkak-bengkak, menguatkan daya tahan badan serta menghapuskan fibrin yang boleh bawa sakit jantung dan strok.
.
12)Melancarkan perjalanan haid serta berkesan dalam mengatasi masalah pencernaan, pundi kencing, cacing dan kelesuan tubuh badan.
.
.
Kredit pd :
Pertubuhan peladang Kawasan Kampong Gajah, Perak
.
Gambar sekadar hiasan.

FOUNDATION STICK NO.1 MALAYSIA (@chanteqbeauty)

Aksi ngeri dalam kereta! Don't try this action okey 😂
.
#chanteqbeauty
#ajimaura
#terapiinstagram

YOUR BEAUTY & HEALTH ADVISOR (@raraleia)

Barbie doll ke nie 😱😍😍
.
Seriously, bila dh guna Magic Stick nie.. Skin yg kusam pun nampak bercahayaaaaa gittew.
.
Rara tak tipu uols. Memang best sangat, cair je 🍫 nie dlm mulut, melting sangat hati nie bila gunakan foundation #missflawless
.
Nak beraya dgn Foundation Miss Flawless? Boleh whatsapp rara cepat2 okeyh 🍭 0138114483
.
#missflawless
#foundationstickmalaysia
#foundationstick
#magicfoundationstick
#foundationmesrawuduk
#mesrasolat
#foundation
#nurraysaddmoistcake
#nurraysabeauty
#dms360
#tatiskincare
#wideshawl
#ariani
#bubbleshawl
#duckscarf
#penang
#uitmsriiskandar
#uitmshahalam
#politeknik
#terapiinstagram
#kitagunani
#syukurselalu
#sayaguna
#bazaarpaknil
#makeuptutorial

Arisha Collection (@arisha_collection)

KELEBIHAN GLOWING DD MOIST CAKE NURRAYSA

Glowing DD Moist Cake adalah produk HOT SELLING dan menjadi rebutan wanita diluar sana.

Bedak 3 in 1 ini mengandungi Foundation + Powder + Concealer yang boleh menutup cela dan buat kulit lebih glowing.

Ramai wanita idamkan kulit yang glowing dan berseri-seri kan?
Apa kata anda guna #GlowingDDMoistCake. Dab dab je dah cantik 😍😍😍 Bedak ini juga mesra wudhuk tapi kami lebih sarankan anda guna bersama Fast Clean Eye Makeup Remover supaya wajah anda bersih dan lembap. Lepas tu boleh ambil wuduk seperti biasa.

Apa yang best, bedak ni mesra solat. Means, bila anda dah siap ambil wuduk then nak rush, makeup siap2 lepas tu solat seperti biasa.

Apa kandungan bedak Glowing DD Moist Cake ni?

Kandungan: Air Zam Zam, Coconut oil, Olive oil, Aloe Vera, Gluthathione, Collagen, Vitamin A, C & E, Apple Stem Cell grade A, Kigelia Africana Fruit Extract.

Harga: RM39 / RM45 SS

Nak order? 😍 📲0193212413
📲 http://ProdukNurraysaSkincare.wasap.my

#nurraysaddmoistcake
#nurraysa
#nurraysabeauty
#skincaremurah
#skincareawesome
#skincare

Zakiah An Nur (@zakiah_aghani)

MIRACLE WHITENING SPRAY:

Q: Apakah fungsi utama Miracle Whitening Spray?
A: Fungsi utama Miracle Whitening Spray adalah mencerah dan menegangkan kulit wajah.

Q: Muka saya berminyak ketika bangun pagi, adakah spray ini boleh kurangkan minyak di muka saya?
A: Ya boleh, ia akan mengurangkan pengeluaran sebum pada waktu malam dan buat kulit lebih segar bila bangun dari tidur.

Q: Waktu bilakah sesuai pakai spray ini?
A: Anda boleh pakai selepas apply Treatment Serum sebelum tidur.
Q: Adakah spray ini boleh buat solekan tahan lama?
A: Ya, ia boleh buat solekan tahan lama malah makeup artist juga menggunakan spray ini dalam solekan mereka

#zakiah_ghani
#nurraysamiraclewhiteningspray
#nurraysauvcream
#nurraysaddmoistcake
#agennurraysagunongbachokkelantan

PRODUK MESRA WUDUK (@ctnorhamira)

Tercari2 bedak compact tiga dalam satu?mudah dicuci,mudah ditanggal,mesra wuduk n mesra solat?

Glowing dd mois cake 3 dalam satu
*concealer+foundation+powder*

Dap2 je siap..cepat sangat uolss.. Nak taw x , antara bahan yang digunakan dlam penghasilan dd mois cake adalah air zam2 .aaa...bukan bedak Sebarang bedak kan,tapi bedak boleh merawat wajah sekali..Packagelah mencantikkan dan merawat sekali uolss..Spf 50 plak tuu,lepas ni nak keluar tak perlu nak pakai foundation lain daa..cukup dap2 glowing dd mois cake je.. Aaaaissshh dah tergoda nampakk.. Jom lah whassap laju2.
0145081614

Nak lagi cantik.gandingkan dengan *pearl magic lipstik* lagi wow....💝💥💥 #produkdiyakini #produkmesramesrasolat #produkviral #produkmuslim #produkmesrasuci #produkmudahditanggal #nurraysaadepromosi #NURRAYSABEAUTY #nurraysaddmoistcake

FOUNDATION STICK NO.1 MALAYSIA (@chanteqbeauty)

.
Krim bukan sebarang krim,
SPF 60+ pelindung U-Vee,
Calit je confirm cantik mcm Ainan Tasneem,
Tak berkedip la mata Mr. Hub-bee
.
Kakleen nak bantu ni, anda yang buat pilihan kalau nak transform diri.
Kalau tak nak, sila duduk main guli tengok aweks lain cantik berseri. 😆😆
.
Number Kakleen senang je, dail2 terus whatsapp yer.
💗0199021084
💗0199021084
💗0199021084
.
#chanteqbeauty
#kakleenChanteq
#missflawless
#missflawlessfoundation
#magicfoundationstick

FOUNDATION STICK NO.1 MALAYSIA (@chanteqbeauty)

@dukunsaka Atok, jangan jadi macam nie ye 😂😂
.
Semoga semua urusan kita dipermudahkan. Aamiin.
.
#KakleenChanteq
#ajimaura
#terapiinstagram

FOUNDATION STICK NO.1 MALAYSIA (@chanteqbeauty)

Assalamualaikum & selamat pagi kesayangan Kakleen.
Semoga di pagi Jumaat nie, takde yang lemau & malas ye.
Semoga Allah permudahkan urusan kita & diluaskan rezeki kita pada hari ni.
Aamiin.
.
Alhamdulillah, kesempatan yang ada ni, Kakleen nak story mory sikit (well actually banyaaakkkk ehehe) tentang 1 group support yang sangat3 Kakleen sayang. Kalau 1 hari tak tengok & sedut ilmu di situ, memang rasa rugi yakmat.😂
.
19/8 nie genap 1 month Kakleen diserap masuk dalam Group Elite di #terapiinstagram
Sekarang nie dah nak masuk 3rd batch tau! Oh Em Gee, huntong Akak duk dalam batch Pertama (senyum, sambil blink blink kelopak mata 2 kali)
.
Kakleen rasa ukhwah antara kami sebagai seller semakin akrab. (Dulu2 tak geng ngan seller tau, sbb takut followers kena curik dengan seller lain)
Allahu, buruk kan perangai hakak dendulu. Skrg dah ada elmu, in sya Allah tak terhantuk lagi.😘😘
.
Nak tau lagi?
- Time management penting (cari masa untuk buat posting, beri engagement dengan followers & bakal followers)
- Cari posting yg menarik minat followers
- Study sikit sebanyak algo yg baru, tips & trick untuk kekal on the track gitew
.
Kakleen punya excited tu memang tahap tak tido malam! ahaks.
Alhamdulillah, syukur sangat3 dapat Tok Guru macam @ajimaura sebab tak pernah jemu memberi walaupun beliau sendiri kurang sihat.
Kakleen yang sihat nie, nak bagi alasan ape kan??
.
Feeling keterujaan tu memang ada, sebab kat setiap task tu lah, kita boleh berhubung dengan rakan2 seperjuangan (ewah)😊
Kita rasa tanggungjawab lebih besar, bukan sekadar duduk diam & tunggu di suap.
Tapi belajar untuk mula memberi beri & beri dalam setiap engagement yg kita lakukan.
.
Yang nak kenal & berada dalam cicle positif setiap hari macam Kakleen rasa sekarang nie, jom singgah kat IG Sifu kat bawah nie, serius tak rugi!🆗
@ajimaura - personal
@akademi.insta - group support
@sifucilik - basic Instagram
@dukunsaka - instagram advance
.
#ajimaura
#chanteqbeautyinfo
#missflawless
#foundationstickmalaysia
#foundationstick
#magicfoundationstick
#foundationmesrawuduk
#mesrasolat
#foundation
#nurraysaddmoistcake
#nurraysabeauty
#dms360
#glowingfoundation
#vitamincdianz
#luffiyaskincare
#tatiskincare
#jsd

Zakiah An Nur (@zakiah_aghani)

Kenapa saya sayang nurraysa😉
Hehe nak tahu kena cuba..
Jom order promosi merdeka..
#nurraysaddmoistcake
#agennurraysagunongbachokkelantan
#zakiahghaniannur
#0193381834
More...