NURRAYSA TRUSTED SELLER (@nurraysatrustedseller)

.
JANGAN SILAP PAKAI LIPSTICK. NANTI HODOH!

Cik tahu tak, warna lipstick yang sesuai ikut warna kulit cik ? .

OK. Jom tengok !

Kulit Putih : Sesuai semua warna. Paling cantik
WARNA LEMBUT. Tapi ELAK warna jingga tau. .

Kulit Kuning Langsat : Sesuai Warna HOT !
Contoh, merah dan maroon. Cantiknya macam Neelofa. .

Kulit Sawo Matang : Jangan sesekali pakai pink tau. Nampak gelap muka. Warna cantik dengan awak, merah kecoklatan. .

Kulit Hitam Manis : Orang yang manis ni, kena
pakai warna coklat lembut, dan nude almond. .

P/s : Apa- apa pun, Lipstick Nurraysa tetap best di hati sis tau. sebab ikut warna darah serta
melembapkan dan merawat bibir dari kekeringan .

Suka Tips ini ? .
.

To purchase this lipstick, kindly whatsapp me at #01129218202 (SHa). NO DM. . .

#NurraysaTrustedSeller
#Nurraysa
#NurraysaBeauty
#NurraysaTips
#NurraysaBeautyTips
#NurraysaAgent
#TEAMNurraysa
#TEAMNurraysaBeauty
#TEAMStokisNurrayaTerengganu .
.

#NurraysaProduct
#NurraysaBeautyProduct
#NurraysaPearlMagicLipstick
#PearlMagicLipstick
#Lipstick
#GincuNurraysa
#Gincu .
.

#BeautyProduct
#ProdukKecantikkan
#ProdukKecantikkanMesraWudhu'
#ProdukKecantikkanMesraSolat
#LipstickMesraWudhu'
#LipstickMesraSolat
#GincuMearaWudhu'
#GincuMesraSolat

NURRAYSA TRUSTED SELLER (@nurraysatrustedseller)

.
Sha pernah buat tau and memang menjadi. Why not korang try? Nanti mesti muka memasing clean and shining semacam je XD .
.

To purchase any of Nurraysa's products, kindly whatsapp me at #01129218202 (SHa). NO DM. .
.

#NurraysaTrustedSeller
#Nurraysa
#NurraysaBeauty
#NurraysaTips
#NurraysaBeautyTips
#NurraysaAgent
#TEAMNurraysa
#TEAMNurraysaBeauty
#TEAMStokisNurrayaTerengganu .
.

#NurraysaProduct
#NurraysaBeautyProduct .
.

#BeautyProduct
#ProdukKecantikkan
#ProdukKecantikkanMesraWudhu'
#ProdukKecantikkanMesraSolat

Halimatun saadiah (@saadiah966)

TESTIMONI COLLAGEN SOAP
.
Bahan semulajadi yang terdapat di dalam Collagen Soap dari Nurraysa Beauty tidak merbahayakan bayi oleh kerana ia sesuai digunakan oleh semua peringkat umur.
.
Ramai dah kami bantu dengan Collagen Soap ini.
.
Anda semua patut cuba!
.
Silakan LIKE & SHARE.
.
#nurraysacollagensoap
#nurraysabeauty
#nurraysatips
#teamSAZA

nurraysa.sya (@nurraysa.sya)

STEP BY STEP PAKAI EYEBROW

Nak nampak eyebrow lebih kemas, pakai concealer dan rapikan kening anda.
Selamat mencuba ! 😍

#eyebrow
#tipseyeliner
#NurraysaBeauty #nurraysatips #nurraysatipskecantikkan #tipsmata #matacantik

NURRAYSA TRUSTED SELLER (@nurraysatrustedseller)

.
MENGAPA MAKEUP REMOVER PENTING WALAUPUN TAK PAKAI MAKEUP?

Kepada mereka yang sememangnya rutin
menggunakan makeup, makeup remover merupakan item yang wajib ada. .
. "Perlukah make up remover walaupun tidak
memakai alat solek?”. Jawapannya: YA ! .
.

Kepentingan Makeup Remover Yang Wajib Anda
Tahu Kebiasaannya, orang yang memerlukan
makeup remover inginkn kulit mereka betul-betul
bersih setelah seharian mengenakan solekan. .
.

Ia sangat penting untuk mengelakkan pori-pori
wajah tersumbat dengan kotoran. .
.

Namun begitu, realitinya kulit wajah kita sememangnya sentiasa terdedah kepada pelbagai jenis kotoran tidak kira sama ada secara langsung dari bahan solekan, air, udara mahupun sentuhan. .
.

Oleh itu, selain membersihkan wajah dengan pencuci, make up remover sangat penting umtuk membersihkan kotoran-kotoran ini dengan lebih effektif. .
.

Sekiranya kotoran ini terus menghuni dan menyumbat pori-pori, maka jerawat pun mula menyinggah tanpa segan silu, betul tak? .
.

So, korang dah ada make up remover ni? Kalau takde lagi, cepat-cepat whatsapp #01129218202 (Sha) untuk order, k? .
. .
.

NurraysaTrustedSeller
#Nurraysa
#NurraysaBeauty
#NurraysaTips
#NurraysaBeautyTips
#BeautyTips
#NurraysaAgent
#TEAMNurraysa
#TEAMNurraysaBeauty
#TEAMStokisNurrayaTerengganu .
.

#NurraysaProduct
#NurraysaBeautyProduct
#NurraysaMakeUpRemover
#MakeUpRemoverNurraysa
#NurraysaFastCleanEyeMakeUpRemover
#FastCleanEyeMakeUpRemover .

#BeautyProduct
#ProdukKecantikkan
#ProdukKecantikkanMesraWudhu'
#ProdukKecantikkanMesraSolat
#MakeUpRemover
#MakeUpRemoverMudahTanggal
#MakeUpRemoverMesraWudhu'
#MakeUpRemoverMesraSolat

NURRAYSA TRUSTED SELLER (@nurraysatrustedseller)

.
5 LANGKAH MEMAKAI MASKARA

1) Perlahan-lahan mengangkat kelopak mata anda dengan jari anda untuk kawalan yang lebih baik dalam menggunakan maskara.

TIP:
Sebelum memakai maskara, lap produk berlebihan pada tisu atau tepi leher tiub.

2) Bermula pada bahagian atas bulu mata. Berus bulu mata dari atas dan pada akar garis lash anda ke atas.

TIP:
Ia membantu anda mengeluarkan apa-apa zarah serbuk yang mungkin telah jatuh di atas bulu mata ketika anda menyolek mata anda.

3) Sapukan maskara dari akar garis lash anda
pada penghujung bulu mata anda. Regangan mereka sedikit ke arah luar.

4) Melihat ke atas. Dengan menggunakan hujung berus, perlahan-lahan berus bulu mata dari pangkalan ke hujung, berhati-hati untuk tidak
menggunakan produk terlalu banyak yang boleh gelap mata.

5) Siap!

TIP:
Dari bahagian atas bulu mata: Meletakkan berus maskara antara buku mata dan berus mereka dari akar ke atas untuk hujung lash.

Dari bawah bulu mata: Memegang berus mendatar, selari dengan garis lash atas. Berus bulu mata atas, dari akar ke hujung, melanjutkan ke arah luar. .
.

To order, kindly whatsapp #01129218202 (Sha). . .
.

#NurraysaTrustedSeller
#Nurraysa
#NurraysaBeauty
#NurraysaTips
#NurraysaBeautyTips
#NurraysaMakeUpTips
#BeautyTips
#MakeUpTips
#NurraysaAgent
#TEAMNurraysa
#TEAMNurraysaBeauty
#TEAMStokisNurrayaTerengganu .
.

#NurraysaProduct
#NurraysaBeautyProduct
#NurraysaMascara
#MaskaraNurraysa
#NurraysaPerfectLongLash
#NurraysaPerfectLongLashMascara
#PerfectLongLash
#PerfectLongLashMascara
.

#BeautyProduct
#ProdukKecantikkan
#ProdukKecantikkanMesraWudhu'
#ProdukKecantikkanMesraSolat
#Maskara
#MaskaraMesraWudhu'
#MaskaraMesraSolat

NURRAYSA TRUSTED SELLER (@nurraysatrustedseller)

.
3 pilihan warna bedak Nurraysa DD Moist Cake:.
.
. - Light
- Medium
- Dark

Kelebihan: .
.
.
- Ada AIR ZAM-ZAM
- Mesra solat
- Tiada silikon
- 3 in 1 solution (Foundation + Powder +
Concealer)

Cara pakai bedak Nurraysa DD Moist Cake:

Oleh sebab bedak bersifat DD bukan compact jadi; . .
.
- Guna span dan dap dap kan sahaja DD Moist Cake ke muka..
.
- Kemudian sapu dan ratakan.

Notes:
- Sapu dengan tekap kesan tak sama sebab DD Moist kena tekap.
- Span basah boleh, kering pun boleh.

Tips dari Monster Stokis Nurraysa: "Akak ada pakai. Dark sebab nak tutup parut, lepas tu tepek bedak colour cerah. Memang flawless. Masa pakai foundation lain, nampak pori-pori yang terbuka luas tu. Tapi bila pakai DD ni, pori-pori tak nampak langsung. Nampk licin je.".. .
.

Wow!! Sekarang jugak akak nak cuba!
Nak cuba jugak?
RM39 je.
Meh whatsapp #01129218202 laju-laju! .
.
.

#NurraysaTrustedSeller
#Nurraysa
#NurraysaBeauty
#NurraysaTips
#NurraysaBeautyTips
#NurraysaMakeUpTips
#NurraysaAgent
#TEAMNurraysa
#TEAMNurraysaBeauty
#TEAMStokisNurrayaTerengganu .
.

#NurraysaProduct
#NurraysaBeautyProduct
#NurraysaMakeUp
#NurraysaGlowingDDMoistCake
#GlowingDDMoistCake
#NurraysaFoundation
#NurraysaConcealer
#NurraysaPowder
#Foundation
#Concealer
#Powder .
.

#BeautyProduct
#ProdukKecantikkanMesraWudhu'
#ProdukKecantikkanMesraSolat
#ProdukKecantikkan
#MakeUp
#MakeUpMesraWudhu'
#MakeUpMesraSolat

NURRAYSA TRUSTED SELLER (@nurraysatrustedseller)

.
TIPS MAKE UP NURRAYSA

1. ARGAN WHITENING MOISTURIZER
- Sapu krim pelembap terlebih dahulu ke seluruh wajah sebagai MAKE-UP BASE.

2. BABYDOLL FOUNDATION/UV CREAM
- Sapu secara nipis sehingga rata keseluruh wajah.

3.GLOWING DD MOIST CAKE
- 3 in 1 foundation (powder + foundation + concealer)
- Dap dap kan sahaja mengikut arah ke bawah dengan menggunakan span yang sudah disediakan.

4.FLAWLESS MINERAL LOOSE POWDER
- Berfungsi menyerap minyak berlebihan pada kulit seterusnya dapat mengawal lebihan minyak yang ada pada wajah.

5.MIRACLE BLACK EYELINER

6.PERFECT BROW SHAPING

7.LONG LASH MASCARA
- Letak sedikit bedak loose powder FMLP kat bulu mata korang sebelum menggunakan maskara ini.

8.SHINING MINERAL BLUSHER
- Boleh digunakan juga sebagai highlighter dan shading.

9.PEARL MAGIC LIPSTICK
- Lipstick ini mengikut warna darah. .
.

To order, kindly whatsapp #01129218202 (Sha). . .
.

#NurraysaTrustedSeller
#Nurraysa
#NurraysaBeauty
#NurraysaTips
#NurraysaBeautyTips
#NurraysaMakeUpTips
#NurraysaAgent
#TEAMNurraysa
#TEAMNurraysaBeauty
#TEAMStokisNurrayaTerengganu .
.

#NurraysaProduct
#NurraysaBeautyProduct
#NurraysaMakeUp
#NurraysaMakeUpSet
#NurraysaSetMakeUp
#NurraysaGlowingDDMoistCake
#NurraysaPerfectLongLash
#NurraysaPearlMagicLipstick
#NurraysaFlawlessMineralLoosePowder
#NurraysaMiracleEyeLiner
#NurraysaShiningMineralBlusher
#NurraysaBrowShipping
#NurraysaArganWhiteningMoisturizer
#NurraysaBabyDollFoundation
#NurraysaUVCream

NURRAYSA TRUSTED SELLER (@nurraysatrustedseller)

.
Pelembap badan atau body lotion adalah satu keperluan bagi seorang wanita kerana kita sering terdedah dengan pelbagai cuaca. Pemilihan pelembap badan atau body lotion juga penting berdasarkan keperluan kulit kita.

Jangan beli produk tersebut kerana popular, anda juga perlu beri perhatian kepada bahan yang digunakan.

Elakkan pelembap badan atau body lotion yang mengandungi PARABENS & ALCOHOL. Dua bahan ini akan merosakkan kulit dan alcohol juga menyebabkan kulit lebih cepat kering. Jika anda ada masalah kulit kering, hindari memakai produk yang mengandungi bahan-bahan ini.

Jom guna Pearl Glow Body Lotion by Nurraysa. Dijamin selamat dan memberi result positiv! .
.
.

To order, kindly whatsapp #01129218202 (Sha). . .
.

#NurraysaTrustedSeller
#Nurraysa
#NurraysaBeauty
#NurraysaTips
#NurraysaBeautyTips
#NurraysaAgent
#TEAMNurraysa
#TEAMNurraysaBeauty
#TEAMStokisNurrayaTerengganu .
.

#NurraysaProduct
#NurraysaBeautyProduct
#NurraysaBodyLotion
#NurraysaLotion
#NurraysaPearlGlowBodyLotion
#Lotion
#BodyLotion
#PearlGlowBodyLotion .
.

#BeautyProduct
#ProdukKecantikkan
#ProdukKecantikkanMesraWudhu'
#ProdukKecantikkanMesraSolat
#Losyen
#LosyenBadan

NURRAYSA TRUSTED SELLER (@nurraysatrustedseller)

.
Nak tanya ni, setiap hari cukup minum air kosong tak? Ke banyak minum air manis je ni?

No no no!

Adik kakak semua kurangkan minum air manis tau sebab ia tak bagus untuk kulit dan tubuh badan kita. Toksin susah nak keluar dari badan kalau tak cukup air kosong.

Jadi mulai hari ini biasakan minum air kosong secukupnya.

Macam mana nak tahu kita cukup minum air kosong ke tak? Mudah je. Berat 25kg bersamaan 1 litre air. Kalau berat 50kg bermakna 2 litre air kosong kena minum.
Sebelum 30 minit waktu makan amalkan minum air kosong dulu. Selepas 30 minit anda makan barulah minum air kosong. Elak makan bersulamkan air. .
.

To order, kindly whatsapp #01129218202 (Sha). . .
.

#NurraysaTrustedSeller
#Nurraysa
#NurraysaBeauty
#NurraysaTips
#NurraysaBeautyTips
#NurraysaAgent
#TEAMNurraysa
#TEAMNurraysaBeauty
#TEAMStokisNurrayaTerengganu .
.

#NurraysaProduct
#NurraysaBeautyProduct .
.

#BeautyProduct
#ProdukKecantikkan
#ProdukKecantikkanMesraWudhu'
#ProdukKecantikkanMesraSolat

NURRAYSA TRUSTED SELLER (@nurraysatrustedseller)

.
CARA PILIH TONA FOUNDATION DENGAN BETUL .

Selalunya kalau kita nak test sama ada foundation tu sesuai dengan kulit kita atau tak, kita akan calit foundation pada tangan kan?

Sebenarnya itu bukan cara yang tepat untuk pilih foundation!

Apa yang anda perlu buat adalah:

1. Calit 3 tona foundation yang berbeza pada tulang rahang bawah sehingga ke leher.

2. Pilih tona foundation yang hampir sama dengan kulit wajah.

Jika nak beli foundation, bawa seorang kawan atau minta pembantu kedai bantu anda untuk pilih foundation yang tepat dengan tona kulit anda. .

DD MOIST CAKE by Nurraysa Beauty mengandungi foundation dan concealer, spf 50+ berbaloi dengan harga mampu milik. Jom dapatkan sekarang! .
.

To order, kindly whatsapp #01129218202 (Sha). .
.
.

#NurraysaTrustedSeller
#Nurraysa
#NurraysaBeauty
#NurraysaTips
#NurraysaBeautyTips
#NurraysaAgent
#TEAMNurraysa
#TEAMNurraysaBeauty
#TEAMStokisNurrayaTerengganu .
.

#NurraysaProduct
#NurraysaBeautyProduct
#NurraysaFoundation
#NurraysaConcealer
#NurraysaDDMoistCake
#DDMoistCake .
.

#BeautyProduct
#ProdukKecantikkan
#ProdukKecantikkanMesraWudhu'
#Foundation
#FoundationMesraWudhu'
#Concealer
#ConcealerMesraWudhu'

NURRAYSA BEAUTY (@suhanurraysabeauty)

5 TEKNIK APLIKASIKAN PEMERAH PIPI

Suka pakai blusher tapi tak tahu nak pakai macam mana? Jom kita pakai ikut cara dan teknik dibawah.

Cara pemakaian yang betul dapat meruncingkan muka yang lebar.

#nurraysatips
#tips8

Nurraysa Promo&Charm Starglow (@kedaikakakcun)

#tipscantik

CARA-CARA URUTAN WAJAH (FACIAL MASSAGE)

Sebelum ni tak tahu kan macam mana nak urut muka dengan betul. Betul tak?

Jom kami share cara urutan wajah dengan titik point yang betul supaya wajah kita kembali segar dan bermaya. Bagus tau urut muka ni, dia buat muka kita rasa fresh dan segala urat dan saluran darah dapat berjalan dengan baik.

Like Komen & Share jika tips ini bermanfaat! πŸ˜‰
#nurraysatips #nurraysalover #nurraysabeauty

Fifi Rich Enterprise (@nurraysa_fieda_beauty)

Inspirasi note
Solat dhuha bukan sekadar meminta rezeki tp
Lebih pada tanda syukur n cari keberkatan pada rezeki yg kita terima... #inspirationalnotes #sumberilham
#motivasipagi
#nurraysatips #nurraysalover

Fifi Rich Enterprise (@nurraysa_fieda_beauty)

APA ITU MESRA WUDHUK DAN MESRA SOLAT???
.
MESRA WUDHUK β˜… Tidak perlu cuci muka dengan sabun/pencuci muka sebelum berwudhuk..cuci dengan air biasa sudah memadai. Kalau produk yg ada silikon (tak mesra wudhuk) kita perlu cuci muka dan sabun/pencuci muka bersih2 sebab silikon menghalang air sampai ke liang pori. Solat tak sah sebab wudhuk tak sempurna.

MESRA SOLAT β˜… Produk adalah halal dan boleh dibawa solat..contohnya lepas berwudhuk kita pakai mekap dan lepas tu boleh solat macam biasa.

NURRAYSA BEAUTY SKINCARE SEMESTINYA PRODUK SKINCARE MESRA SOLAT, MESRA WUDHUQ & DIIKTIRAF JAKIM. JADI GUNAKANLAH TANPA WAS-WAS YER.

Best Best Best

#nurraysabeauty #nurraysatips
#nurraysaselayang #nurraysaselangor
#nurraysagombak
#nurraysabatucaves
#produkkecantikan #produkcantik
#bazaarpaknil #kedaionline

Fifi Rich Enterprise (@nurraysa_fieda_beauty)

BIBIR KEMERAH-MERAHAN SEPANTAS 5 SAAT ?

Nak bibir sexy cam cik akak kita ni aummm molek gitu... Jom cuba pearl magic lipstik by NURRAYSA Beauty, ikut aliran darah tau, dpt merawat bibir, paling best MESRA SOLAT dan TANPA PLUMBUM tau,
Jadi lipstik tak menghitamkan bibir.... -------------------------------------------------------------------------------------
Di formulasi menggunakan bahan bermutu tinggi : -------------------------------------------------------------------------------------
πŸ’„Collagen
πŸ’„Vitamin E
πŸ’„Pearls
πŸ’„Olive fruit oil
πŸ’„Sunflower seed oil
πŸ’„Virgin coconut oil

Harga Asal
RM30

Harga Promosi

1 PCS RM24 JIMAT RM6

Whatsapp <lipstick> ke 0193668050

Whatsapp <lipstick> ke 0193668050

Whatsapp <lipstick> ke 0193668050

#nurraysatips #nurraysabeauty
#nurraysabatucaves #nurraysaselangor
#nurraysaselayang
#nurraysagombak
#produknurraysabeauty❀️
#makeup #lipstick #pearlmagiclipstick
#bazaarpaknil
More...