NurRaisya (@nurraysabeauty_fazilah)

Tips Kecantikan Nurraysa.

Cara-cara memakai blusher.

Nak lagi comey, apply shining mineral blusher.

Pinky gittew.

Jom whatapp 0148364495

#nurraysahq
#nurraysatips
#uitmshahalam

NURRAYSA TRUSTED SELLER (@nurraysatrustedseller)

.
TIPS PALING BERKESAN MENGGUNAKAN NURRAYSA MINERAL LOOSE POWDER. . .
.

1. Gunakan #NurraysaMineralLoosePowder selepas memakai foundation.
2. Gunakan span/berus untuk memakai #NurraysaMineralLoosePowder
3. Partikelnya yang halus mampu membuat bedak menyerap minyak di wajah dan menutup pori-pori di muka dengan sempurna. .
.

To purchase any of Nurraysa's products, kindly whatsapp me at #01129218202 (SHa). NO DM. .
.

#NurraysaTrustedSeller
#Nurraysa
#NurraysaBeauty
#NurraysaAgent
#TEAMNurraysa
#TEAMNurraysaBeauty
#TEAMStokisNurrayaTerengganu .
.

#NurraysaProduct
#NurraysaBeautyProduct
#NurraysaMineralLoosePowder
#NurraysaTips
#NurraysaBeautyTips
#ProdukNurraysa
#ProdukKecantikanNurraysa
#TipsNurraysa
#TipsKecantikkanNurraysa . .
.

#BeautyProduct
#ProdukKecantikkan
#ProdukKecantikkanMesraWudhu'
#ProdukKecantikkanMesraSolat
#MineralLoosePowder
#LoosePowder
#Powder
#Bedak

SuperMak Cookies & Doorgift (@the_supermak_cookies_shop)

Simple look tips by #nurraysabeautycosmetic
#arganmoisturizer untuk moistkan kulit
#uvcreamnurraysa untuk melindungi kulit korang
#ddmoistcakenurraysa untuk menutup semua cela
#loosepowdernurraysa tutup minyak sikit.bagi nampak lagi gebus
#miracleeyeliner haaa.yang ni best untuk beginner. Setakat tersalah buat line Kat Mata tu tayah pakai remover pun. Bersih guna tangan pun hilang. Tak comot okeh!
#blusher tak nampak macam pakai pun kan. Nice je kaler dia tau!
#lipsticknurraysa last touchup. Natural je kan!

Paling best time nak solat kang. Basuh2 ngan air dah hilang dah semua. Senang kan!

#nurraysatips
#rayalook2017 #simplelookforbeginner

NURRAYSA TRUSTED SELLER (@nurraysatrustedseller)

.
MENGAPA MAKEUP REMOVER PENTING WALAUPUN TAK PAKAI MAKEUP?

Kepada mereka yang sememangnya rutin
menggunakan makeup, makeup remover merupakan item yang wajib ada. .
. "Perlukah make up remover walaupun tidak
memakai alat solek?”. Jawapannya: YA ! .
.

Kepentingan Makeup Remover Yang Wajib Anda
Tahu Kebiasaannya, orang yang memerlukan
makeup remover inginkn kulit mereka betul-betul
bersih setelah seharian mengenakan solekan. .
.

Ia sangat penting untuk mengelakkan pori-pori
wajah tersumbat dengan kotoran. .
.

Namun begitu, realitinya kulit wajah kita sememangnya sentiasa terdedah kepada pelbagai jenis kotoran tidak kira sama ada secara langsung dari bahan solekan, air, udara mahupun sentuhan. .
.

Oleh itu, selain membersihkan wajah dengan pencuci, make up remover sangat penting umtuk membersihkan kotoran-kotoran ini dengan lebih effektif. .
.

Sekiranya kotoran ini terus menghuni dan menyumbat pori-pori, maka jerawat pun mula menyinggah tanpa segan silu, betul tak? .
.

So, korang dah ada make up remover ni? Kalau takde lagi, cepat-cepat whatsapp #01129218202 (Sha) untuk order, k? .
. .
.

#NurraysaTrustedSeller
#Nurraysa
#NurraysaBeauty
#NurraysaTips
#NurraysaBeautyTips
#BeautyTips
#NurraysaAgent
#TEAMNurraysa
#TEAMNurraysaBeauty
#TEAMStokisNurrayaTerengganu .
.

#NurraysaProduct
#NurraysaBeautyProduct
#NurraysaMakeUpRemover
#MakeUpRemoverNurraysa
#NurraysaFastCleanEyeMakeUpRemover
#FastCleanEyeMakeUpRemover .

#BeautyProduct
#ProdukKecantikkan
#ProdukKecantikkanMesraWudhu'
#ProdukKecantikkanMesraSolat
#MakeUpRemover
#MakeUpRemoverMudahTanggal
#MakeUpRemoverMesraWudhu'
#MakeUpRemoverMesraSolat

NURRAYSA TRUSTED SELLER (@nurraysatrustedseller)

.
TIPS PALING BERKESAN MENGGUNAKAN NURRAYSA MINERAL LOOSE POWDER. . .
.

1. Gunakan #NurraysaMineralLoosePowder selepas memakai foundation.
2. Gunakan span/berus untuk memakai #NurraysaMineralLoosePowder
3. Partikelnya yang halus mampu membuat bedak menyerap minyak di wajah dan menutup pori-pori di muka dengan sempurna. .
.

To purchase any of Nurraysa's products, kindly whatsapp me at #01129218202 (SHa). NO DM. .
.

#NurraysaTrustedSeller
#Nurraysa
#NurraysaBeauty
#NurraysaAgent
#TEAMNurraysa
#TEAMNurraysaBeauty
#TEAMStokisNurrayaTerengganu .
.

#NurraysaProduct
#NurraysaBeautyProduct
#NurraysaMineralLoosePowder
#NurraysaTips
#NurraysaBeautyTips
#ProdukNurraysa
#ProdukKecantikanNurraysa
#TipsNurraysa
#TipsKecantikkanNurraysa . .
.

#BeautyProduct
#ProdukKecantikkan
#ProdukKecantikkanMesraWudhu'
#ProdukKecantikkanMesraSolat
#MineralLoosePowder
#LoosePowder
#Powder
#Bedak

NURRAYSA TRUSTED SELLER (@nurraysatrustedseller)

.
7 TIPS UNTUK TURUNKAN BERAT BADAN DENGAN CEPAT .

Risau dengan berat badan yang semakin bertambah?

Nak kurus dan langsing sebelum raya?

Nak kurus tapi tak nak keluarkan duit?

Nah, Sha kongsikan tips turunkan berat badan. Lepas ni buat k. Jangan baca je.

Slide for more tips. .
.

To purchase any of Nurraysa's products, kindly whatsapp me at #01129218202 or just klik link di bio. .

#NurraysaTrustedSeller
#Nurraysa
#NurraysaBeauty
#NurraysaAgent
#TEAMNurraysa
#TEAMNurraysaBeauty
#TEAMStokisNurrayaTerengganu .
.

#NurraysaProduct
#NurraysaBeautyProduct
#NurraysaTips
#NurraysaBeautyTips
#ProdukNurraysa
#ProdukKecantikanNurraysa
#TipsNurraysa
#TipsKecantikkanNurraysa .
.

#BeautyProduct
#ProdukKecantikkan
#ProdukKecantikkanMesraWudhu'
#ProdukKecantikkanMesraSolat

Nursyafiqah mazaran (@nurraysa_fiqah)

.
TIPS PENGGUNAAN NURRAYSA COLLAGEN
SOAP YANG BETUL .

CARA ATASI KULIT BERMINYAK
.
Cuci muka 3X sehari. Cuci muka dengan air suam. Biarkan buih sabun di muka dalam 2/3 minit. Lebih takpe. Kemudian baru bilas. Bilas dengan air sejuk (air sejuk peti bukan ais tau). Boleh juga buat MASKER. Caranya, buihkan sabun di muka & biarkan semalaman. Bangun tidur baru bilas. .

CARA ATASI JERAWAT
.
Basuhkan muka dengan air suam. Baru buihkan & tonyoh kat tempat bermasalah. Selepas 2/3 minit baru bilas dengan air sejuk (bukan ais). Digalakkan buat masker. Caranya, buihkan sabun di muka sebelum tidur. Bangun pagi baru bilas. (buat kat tempat yang bermasalah). .

CARA ATASI KULIT KERING
.
Cuci muka 1x sehari sahaja. Basuh muka kemudian terus bilas. Jangan biarkan buih sabun lama-lama pada muka. Bila muka dah tak kering sangat, boleh cuci muka 2x sehari. Kemudian, 3x sehari. .

CARA ATASI JERAGAT
.
Basahkan sabun sedikit & sapu sabun pada bahagian muka yang
masih kering. Selepas itu baru buihkan & tonyoh di
tempat bermasalah. Dalam 1/2 minit baru bilas. Boleh juga, tonyoh
sabun pada muka di bahagian jeragat ketika menonton TV etc. .
.

#Nurraysa
#NurraysaBeauty
#NurraysaTips
#NurraysaBeautyTips

#SabunKolagenNurraysa
#SabunKolagen
#SabunMuka
#SabunBadan .
.

#BeautyProduct
#ProdukKecantikkan
#ProdukKecantikkanMesraWudhu'
#ProdukKecantikkanMesraSolat

NURRAYSA TRUSTED SELLER (@nurraysatrustedseller)

.
*PERKONGSIAN INFO* .

1. Elakkan guna bedak ketika berpeluh kerana tona tidak sekata dan bercapuk. Jangan gunakan bedak lebih daripada 4 jam, selepas 4 jam kena cuci.

2. Penggunaan kali pertama mungkin akan naik jerawat, bedak ini merawat jadi ia adalah satu tindakbalas terhadap kulit. Selepas seminggu penggunaan dan serasi dengan kulit, kulit akan normal semula.

3. Jika selepas guna bedak ada tanda-tanda muka merah, berbahang dan jerawat, ia disebabkan tindak balas dari bedak kerana bedak ini bersifat merawat. Bagi kulit seperti ini disarankan guna secara nipis dahulu.

4. Jika kulit muka berminyak disebabkan guna bedak ini, ini kerana liang pori sebelum ini tersumbat. Jadi anda seharusnya cuci muka dengan betul sebelum menggunakan bedak. .
.

Whatsapp #01129218202 atau just klik link di bio untuk order. .

#NurraysaTrustedSeller
#Nurraysa
#NurraysaBeauty
#NurraysaTips
#NurraysaBeautyTips
#NurraysaAgent
#TEAMNurraysa
#TEAMNurraysaBeauty
#TEAMStokisNurrayaTerengganu .
.

#NurraysaProduct
#NurraysaBeautyProduct
#NurraysaDDCream
#NurraysaPowder
#NurraysaConcealer
#NurraysaFoundation .

#BeautyProduct
#ProdukKecantikkan
#ProdukKecantikanMesraWuduk

SSMF (@sharizasamsudin)

TIPS KECANTIKAN.. Perkara perkara yang boleh merosakkan rambut

Penjagaan rambut yang betul dan rapi sangat penting untuk memastikan rambut anda sentiasa sihat dan cantik. Kenalpasti masalah rambut yang anda semua alami

#NurraysaBeauty
#nurraysatips
#agentnurraysa

NURRAYSA TRUSTED SELLER (@nurraysatrustedseller)

.
Yang mana satu pilihan hati akak-akak, acik-acik manis semua? Adakah AA, BB, CC, DD atau EE? Jom baca info di bawah 😉 .
.
. *AA Cream*
- Merupakan singkatan untuk 'Anti Aging' cream. Fungsinya untuk membantu kulit melawan tanda-tanda penuaan yang muncul apabila usia meningkat.
.
*BB Cream*
- Bermakna 'Beauty Balms', 'Blemish Balms' atau 'Blemish Base'. Fungsinya untuk wajah kelihatan flawless. Kandungannya lebih ringan berbanding bedak asas dan kelihatan lebih natural. Ia juga mempunyai perlindungan SPF dan antioksidan.
.
*CC Cream*
- Adalah singkatan untuk 'Colour Control', 'Colour Correcting' atau 'Complexion Care'. Ia berfungsi membuat warna kulit kelihatan lebih cerah tetapi tetap natural. Kandungan SPF-nya lebih tinggi berbanding BB. Berfungsi juga untuk merawat jerawat, kulit kusam dan kulit berminyak.
.
*DD cream* : singkatan dari 'Daily defence' atau , 'Dynamic Do All Cream'. Ia berfungsi merawat, melindungi dan melembapkan kulit untuk penggunaan setiap hari. Perlindungan SPFnya lebih tinggi berbanding BB dan CC cream. Yang istimewanya, ia juga mampu merawat dan mencegah kesan penuaan di kulit wajah
.
*EE cream*
- Bermakna 'Extra Exfoliating' cream. Berfungsi sebagai pembersih wajah dari kotoran dan sel-sel kulit yang mati. Perbezaan dengan pembersih wajah yang lain ialah ia berbentuk krim bukan sabun cair bukan juga sabun ketul. . .
.

Sekarang bila dah tahu fungsi setiap satunya, lebih mudah untuk memilih krim yang sesuai untuk anda.

Oh! Ya, Nurraysa bedak kompak 3 in 1 adalah dari jenis DD cream. Gabungan lengkap powder, concealer dan foundation. Yang BESTnya MESRA WUDUK. Alhamdulillah. 😊 Suka..suka 😍😍😍 .
.

Whatsapp #01129218202 atau just klik link di bio untuk order. .

#NurraysaTrustedSeller
#Nurraysa
#NurraysaBeauty
#NurraysaTips
#NurraysaBeautyTips
#NurraysaAgent
#TEAMNurraysa
#TEAMNurraysaBeauty
#TEAMStokisNurrayaTerengganu .
.

#NurraysaProduct
#NurraysaBeautyProduct
#NurraysaDDCream
#NurraysaPowder
#NurraysaConcealer
#NurraysaFoundation .

#BeautyProduct
#ProdukKecantikkan
#ProdukKecantikanMesraWuduk

NURRAYSA TRUSTED SELLER (@nurraysatrustedseller)

.
TIPS PENGGUNAAN NURRAYSA COLLAGEN SOAP .

1. JERAWAT
- Basuh muka dengan air suam. Cuci muka dengan sabun dan sedikit garam halus. Gosok slow-slow. Pedih sikit, ya. Lepas tu bilas dengan air sejuk dari peti ais. .

2.JERAGAT
- Ambil sabun, sental/gosok terus ke muka. Sebelum mandi ketika tengok TV pun boleh. Lepas tu gosok dengan tangan kat muka. Biarkan sekejap baru cuci. .

3. PANAU & KURAP
- Sental pada tempat yang ada panau, kudis dan kurap. Biarkan semalaman. Pagi esok bangun baru cuci. In Shaa Allah cepat kering. .

4. RUAM BABY
- Tukar alas tidur dengan kerap. Tukar tuala 3 hari sekali. Mandikan & terus guna sabun. Biarkan sekejap dan mandikan bayi seperti biasa. **Jangan campur sebarang cream or bedak. .
.

To purchase this collagen soap, kindly whatsapp me at #01129218202 (SHa). NO DM. . .

#NurraysaTrustedSeller
#Nurraysa
#NurraysaBeauty
#NurraysaTips
#NurraysaBeautyTips
#NurraysaAgent
#TEAMNurraysa
#TEAMNurraysaBeauty
#TEAMStokisNurrayaTerengganu .
.

#NurraysaProduct
#NurraysaBeautyProduct
#NurraysaCollagenSoap
#CollagenSoap
#FaceSoap
#BodySoap
#SabunKolagenNurraysa
#SabunKolagen
#SabunMuka
#SabunBadan .
.

#BeautyProduct
#ProdukKecantikkan
#ProdukKecantikkanMesraWudhu'
#ProdukKecantikkanMesraSolat
#OnlineShop
#On9Shop

Siti Sarah Sutra (@gerabaknurraysa_sarah)

Nak beli skincare tapi x tahu yg mana satu?👀
Jom tengok tips ni..😉
#nurraysatips

NURRAYSA TRUSTED SELLER (@nurraysatrustedseller)

.
TIPS PENGGUNAAN NURRAYSA COLLAGEN
SOAP YANG BETUL .

CARA ATASI KULIT BERMINYAK
.
Cuci muka 3X sehari. Cuci muka dengan air suam. Biarkan buih sabun di muka dalam 2/3 minit. Lebih takpe. Kemudian baru bilas. Bilas dengan air sejuk (air sejuk peti bukan ais tau). Boleh juga buat MASKER. Caranya, buihkan sabun di muka & biarkan semalaman. Bangun tidur baru bilas. .

CARA ATASI JERAWAT
.
Basuhkan muka dengan air suam. Baru buihkan & tonyoh kat tempat bermasalah. Selepas 2/3 minit baru bilas dengan air sejuk (bukan ais). Digalakkan buat masker. Caranya, buihkan sabun di muka sebelum tidur. Bangun pagi baru bilas. (buat kat tempat yang bermasalah). .

CARA ATASI KULIT KERING
.
Cuci muka 1x sehari sahaja. Basuh muka kemudian terus bilas. Jangan biarkan buih sabun lama-lama pada muka. Bila muka dah tak kering sangat, boleh cuci muka 2x sehari. Kemudian, 3x sehari. .

CARA ATASI JERAGAT
.
Basahkan sabun sedikit & sapu sabun pada bahagian muka yang
masih kering. Selepas itu baru buihkan & tonyoh di
tempat bermasalah. Dalam 1/2 minit baru bilas. Boleh juga, tonyoh
sabun pada muka di bahagian jeragat ketika menonton TV etc. .
.

To purchase this collagen soap, kindly whatsapp me at #01129218202 (SHa). NO DM. . .

#NurraysaTrustedSeller
#Nurraysa
#NurraysaBeauty
#NurraysaTips
#NurraysaBeautyTips
#NurraysaAgent
#TEAMNurraysa
#TEAMNurraysaBeauty
#TEAMStokisNurrayaTerengganu .
.

#NurraysaProduct
#NurraysaBeautyProduct
#NurraysaCollagenSoap
#CollagenSoap
#FaceSoap
#BodySoap
#SabunKolagenNurraysa
#SabunKolagen
#SabunMuka
#SabunBadan .
.

#BeautyProduct
#ProdukKecantikkan
#ProdukKecantikkanMesraWudhu'
#ProdukKecantikkanMesraSolat
More...