HALAL BEAUTY & BODYCARE (@yuqycloset)

The types of mascara and their functions 😊 🌟 Straight Brush Mascara
The most common type. It gives a more versatile effect. Suitable for those with thick and long lashes . Great for daily use and it lengthens the lashes. 🌟 Curved Brush Mascara
This type of mascara is for those with lashes that are short and downwards. It will lift and curl the lashes. Prolong usage may promote growth and lengthen the lashes naturally.
#mascara #nurraysatips #nurraysasg #nurraysa #teammoneymagnetnurraysa #teamkaknursg #halalcosmetic #wudhufriendly

NURRAYSA TRUSTED SELLER (@nurraysatrustedseller)

.
TIPS PALING BERKESAN MENGGUNAKAN NURRAYSA MINERAL LOOSE POWDER. . .
.

1. Gunakan #NurraysaMineralLoosePowder selepas memakai foundation.
2. Gunakan span/berus untuk memakai #NurraysaMineralLoosePowder
3. Partikelnya yang halus mampu membuat bedak menyerap minyak di wajah dan menutup pori-pori di muka dengan sempurna. .
.

To purchase any of Nurraysa's products, kindly whatsapp me at #01129218202 (SHa). NO DM. .
.

#NurraysaTrustedSeller
#Nurraysa
#NurraysaBeauty
#NurraysaAgent
#TEAMNurraysa
#TEAMNurraysaBeauty
#TEAMStokisNurrayaTerengganu .
.

#NurraysaProduct
#NurraysaBeautyProduct
#NurraysaMineralLoosePowder
#NurraysaTips
#NurraysaBeautyTips
#ProdukNurraysa
#ProdukKecantikanNurraysa
#TipsNurraysa
#TipsKecantikkanNurraysa . .
.

#BeautyProduct
#ProdukKecantikkan
#ProdukKecantikkanMesraWudhu'
#ProdukKecantikkanMesraSolat
#MineralLoosePowder
#LoosePowder
#Powder
#Bedak

Nurraysa Beautycare (@mayakaisah_beautycare)

.
.
. ❎ Cara Salah Pakai Perfume ❎
===========================
.
.

1. Pakai perfume semasa tubuh masih basah selepas mandi.

2. Pakai perfume lebih daripada satu pada masa yang sama.

3. Pakai di tempat yang salah.

4. Pakai dari atas ke bawah.
Selalunya kita pakai perfume mula dari atas badan ke bawah kan? Cuba terbalikkan iaitu mulakan dari bahagian pergelangan kaki ke atas sehingga ke belakang telinga. Kaedah ini dapat menguatkan lagi bauan perfume tersebut.

5. Pakai perfume di baju.
Pakai perfume pada badan bukannya pada baju. Selalu kita pakai perfume selepas pakai baju kan? So kali ni pakai perfume dulu baru pakai baju.

6. Menggosok perfume selepas pakai.
Kalau jenis spray, selepas di spray di pergelangan tangan, jangan di gosok perfume tersebut kerana molekul perfume akan pecah seterusnya note atas or median akan hilang. Ini akan menyebabkan bau perfume menjadi kurang tahan lama.

7. Pakai perfume di tempat letak barang kemas/perhiasan/jam tangan.
Anda juga jangan memakai perfume dekat barang kemas/perhiasan/jam tangan. Unsur-unsur kimia yang terdapat dalam barang-barang tersebut boleh mempengaruhi bau perfume apabila bercampur. Selain itu, dikhuatiri juga perfume akan merosakkan barang-barang tersebut.

8. Letak perfume di tempat terlalu panas/terlalu sejuk
Faktor terakhir kenapa perfume anda pakai tidak menghasilkan bau yang maksimum adalah kerana anda menyimpan perume tersebut pada suhu yang tidak sesuai seperti dalam kereta yang terdedah dengan suhu yang panas. Perfume hendaklah diletakkan di dalam tempat gelap bersuhu bilik, tidak terlalu panas atau terlalu sejuk. Suhu yang tidak sesuai akan memusnahkan molekul-molekul yang membentuk bau wangi perfume tersebut.

#nurraysatips #produkmesrasolat #nurraysalover #nurraysaperfume #nurraysacny

NURRAYSA TRUSTED SELLER (@nurraysatrustedseller)

.
TIPS MAKE UP NURRAYSA

1. ARGAN WHITENING MOISTURIZER
- Sapu krim pelembap terlebih dahulu ke seluruh wajah sebagai MAKE-UP BASE.

2. BABYDOLL FOUNDATION/UV CREAM
- Sapu secara nipis sehingga rata keseluruh wajah.

3.GLOWING DD MOIST CAKE
- 3 in 1 foundation (powder + foundation + concealer)
- Dap dap kan sahaja mengikut arah ke bawah dengan menggunakan span yang sudah disediakan.

4.FLAWLESS MINERAL LOOSE POWDER
- Berfungsi menyerap minyak berlebihan pada kulit seterusnya dapat mengawal lebihan minyak yang ada pada wajah.

5.MIRACLE BLACK EYELINER

6.PERFECT BROW SHAPING

7.LONG LASH MASCARA
- Letak sedikit bedak loose powder FMLP kat bulu mata korang sebelum menggunakan maskara ini.

8.SHINING MINERAL BLUSHER
- Boleh digunakan juga sebagai highlighter dan shading.

9.PEARL MAGIC LIPSTICK
- Lipstick ini mengikut warna darah. .
.

To order, kindly whatsapp #01129218202 (Sha). . .
.

#NurraysaTrustedSeller
#Nurraysa
#NurraysaBeauty
#NurraysaTips
#NurraysaBeautyTips
#NurraysaMakeUpTips
#NurraysaAgent
#TEAMNurraysa
#TEAMNurraysaBeauty
#TEAMStokisNurrayaTerengganu .
.

#NurraysaProduct
#NurraysaBeautyProduct
#NurraysaMakeUp
#NurraysaMakeUpSet
#NurraysaSetMakeUp
#NurraysaGlowingDDMoistCake
#NurraysaPerfectLongLash
#NurraysaPearlMagicLipstick
#NurraysaFlawlessMineralLoosePowder
#NurraysaMiracleEyeLiner
#NurraysaShiningMineralBlusher
#NurraysaBrowShipping
#NurraysaArganWhiteningMoisturizer
#NurraysaBabyDollFoundation
#NurraysaUVCream

NURRAYSA TRUSTED SELLER (@nurraysatrustedseller)

.
TIPS KECANTIKAN .

Ada beberapa jenis buah-buahan yang mempunyai banyak khasiat untuk kesihatan kulit kita.

Pengambilan buah-buahan setiap hari membuatkan kulit kelihatan cantik dan segar secara semulajadi.

Selamat mencuba! .
.

To purchase any of Nurraysa's products, kindly whatsapp me at #01129218202 (SHa). NO DM. .
.

#NurraysaTrustedSeller
#Nurraysa
#NurraysaBeauty
#NurraysaAgent
#TEAMNurraysa
#TEAMNurraysaBeauty
#TEAMStokisNurrayaTerengganu .
.

#NurraysaProduct
#NurraysaBeautyProduct
#NurraysaTips
#NurraysaBeautyTips
#ProdukNurraysa
#ProdukKecantikanNurraysa
#TipsNurraysa
#TipsKecantikkanNurraysa .
.

#BeautyProduct
#ProdukKecantikkan
#ProdukKecantikkanMesraWudhu'
#ProdukKecantikkanMesraSolat

NURRAYSA TRUSTED SELLER (@nurraysatrustedseller)

.
#TipsCantik

Siapa suka sangattt sentuh muka? Sebab kadang-kadang duduk sorang-sorang pun, tangan ni gatal je nak sentuh muka. Nak picit jerawat lah, blackheads, whiteheads bagai. Dah jadi habit kan?

Ingat! Perbuatan menyentuh muka sebenarnya memberi kesan buruk kepada kulit muka sebab bakteria pada tangan kita akan merebak secara perlahan-lahan. Akhirnya kulit muka start naik jerawat, jerawat pasir dan sebagainya.

Elakkan ya sistur sistur semua. Sayangi kulit muka anda! .
.

To purchase any of Nurraysa's products, kindly whatsapp me at #01129218202 (SHa). NO DM. .
.

#NurraysaTrustedSeller
#Nurraysa
#NurraysaBeauty
#NurraysaAgent
#TEAMNurraysa
#TEAMNurraysaBeauty
#TEAMStokisNurrayaTerengganu .
.

#NurraysaProduct
#NurraysaBeautyProduct
#NurraysaTips
#NurraysaBeautyTips
#ProdukNurraysa
#ProdukKecantikanNurraysa
#TipsNurraysa
#TipsKecantikkanNurraysa .
.

#BeautyProduct
#ProdukKecantikkan
#ProdukKecantikkanMesraWudhu'
#ProdukKecantikkanMesraSolat

NURRAYSA TRUSTED SELLER (@nurraysatrustedseller)

.
TIPS PENGGUNAAN NURRAYSA COLLAGEN
SOAP YANG BETUL .

CARA ATASI KULIT BERMINYAK
.
Cuci muka 3X sehari. Cuci muka dengan air suam. Biarkan buih sabun di muka dalam 2/3 minit. Lebih takpe. Kemudian baru bilas. Bilas dengan air sejuk (air sejuk peti bukan ais tau). Boleh juga buat MASKER. Caranya, buihkan sabun di muka & biarkan semalaman. Bangun tidur baru bilas. .

CARA ATASI JERAWAT
.
Basuhkan muka dengan air suam. Baru buihkan & tonyoh kat tempat bermasalah. Selepas 2/3 minit baru bilas dengan air sejuk (bukan ais). Digalakkan buat masker. Caranya, buihkan sabun di muka sebelum tidur. Bangun pagi baru bilas. (buat kat tempat yang bermasalah). .

CARA ATASI KULIT KERING
.
Cuci muka 1x sehari sahaja. Basuh muka kemudian terus bilas. Jangan biarkan buih sabun lama-lama pada muka. Bila muka dah tak kering sangat, boleh cuci muka 2x sehari. Kemudian, 3x sehari. .

CARA ATASI JERAGAT
.
Basahkan sabun sedikit & sapu sabun pada bahagian muka yang
masih kering. Selepas itu baru buihkan & tonyoh di
tempat bermasalah. Dalam 1/2 minit baru bilas. Boleh juga, tonyoh
sabun pada muka di bahagian jeragat ketika menonton TV etc. .
.

To purchase this collagen soap, kindly whatsapp me at #01129218202 (SHa). NO DM. . .

#NurraysaTrustedSeller
#Nurraysa
#NurraysaBeauty
#NurraysaTips
#NurraysaBeautyTips
#NurraysaAgent
#TEAMNurraysa
#TEAMNurraysaBeauty
#TEAMStokisNurrayaTerengganu .
.

#NurraysaProduct
#NurraysaBeautyProduct
#NurraysaCollagenSoap
#CollagenSoap
#FaceSoap
#BodySoap
#SabunKolagenNurraysa
#SabunKolagen
#SabunMuka
#SabunBadan .
.

#BeautyProduct
#ProdukKecantikkan
#ProdukKecantikkanMesraWudhu'
#ProdukKecantikkanMesraSolat

NURRAYSA TRUSTED SELLER (@nurraysatrustedseller)

.
KELEBIHAN PEARL MAGIC LIPSTICK

Siapa kat sini pakai lipstick angkat tangan!

Mana-mana perempuan pun memang suka pakai lipstick, betul tak?

Lipstick ni berfungsi memberi seri wajah kepada wanita sebab tanpa lipstick, muka nampak kusam tak bermaya.

Apa yang best dan menarik tentang #PearlMagicLipstick ialah lipstick ni tak ada PLUMBUM.

Plumbum ni bahan kimia yang menghitamkan bibir. Orang ingat kita merokok, sebenarnya kesan daripada pakai lipstick yang ada plumbum ni.

Jadi kita sebagai orang perempuan kena bijak pilih lipstick yang selamat untuk bibir kita.

Selain tu, bila kita apply lipstick ni kat bibir, automatik dia akan merah ikut suhu badan dan warna darah kita. Jangan tanya lipstick ni ada berapa color sebab lipstick ni ada 1 je color ya sayang-sayang.

Yang penting lipstick ni juga membantu melembapkan bibir yang kering dan boleh dibawa
solat. .
.

To purchase this lipstick, kindly whatsapp me at #01129218202 (SHa). NO DM. . .

#NurraysaTrustedSeller
#Nurraysa
#NurraysaBeauty
#NurraysaTips
#NurraysaBeautyTips
#NurraysaAgent
#TEAMNurraysa
#TEAMNurraysaBeauty
#TEAMStokisNurrayaTerengganu .
.

#NurraysaProduct
#NurraysaBeautyProduct
#NurraysaPearlMagicLipstick
#PearlMagicLipstick
#Lipstick
#GincuNurraysa
#Gincu .
.

#BeautyProduct
#ProdukKecantikkan
#ProdukKecantikkanMesraWudhu'
#ProdukKecantikkanMesraSolat
#LipstickMesraWudhu'
#LipstickMesraSolat
#GincuMearaWudhu'
#GincuMesraSolat

NURRAYSA TRUSTED SELLER (@nurraysatrustedseller)

.
[ Prosedur sebelum menggunakan sabun nurraysa ] .

Rest kan muka selama seminggu. Depend pada produk yang digunakan sebelum ini. Lebih Elok 2-3 minggu muka di rest kan.

Basuh muka guna air suam je. Tanpa pakai apa2 produk. Pakai bedak boleh ye.

Jika kulit terlalu berminyak, bangun lagi dan cuci muka dengan hampas teh.

Sabun tahan untuk 1-3 bulan. Potong sabun
kepada 12pcs. 1pc boleh pakai selama seminggu. 12pcs boleh pakai selama 3 bulan. Jadi, 1 biji sabun tahan selama 3 bulan.

Dinasihatkan minum banyak air masak. 3 liter sehari untuk pembuangan toksin dalam badan. .
.

Berminat dengan #NurraysaCollagenSoap ni? Boleh whatsapp #01129218202 untuk order. .
.

#NurraysaTrustedSeller
#Nurraysa
#NurraysaBeauty
#NurraysaAgent
#NurraysaTips
#NurraysaBeautyTips
#TEAMNurraysa
#TEAMNurraysaBeauty
#TEAMStokisNurrayaTerengganu .
.

#NurraysaProduct
#NurraysaBeautyProduct
#NurraysaCollagenSoap
#CollagenSoap
#FaceSoap
#BodySoap
#SabunKolagenNurrayaa
#SabunKolagen
#SabunMuka
#SabunBadan
.
.

#BeautyProduct
#ProdukKecantikkan
#ProdukKecantikkanMesraWudhu'
#TipsKecantikkan
#TipsKecantikkanNurraysa

NURRAYSA TRUSTED SELLER (@nurraysatrustedseller)

.
JANGAN SILAP PAKAI LIPSTICK. NANTI HODOH!

Cik tahu tak, warna lipstick yang sesuai ikut warna kulit cik ? .

OK. Jom tengok !

Kulit Putih : Sesuai semua warna. Paling cantik
WARNA LEMBUT. Tapi ELAK warna jingga tau. .

Kulit Kuning Langsat : Sesuai Warna HOT !
Contoh, merah dan maroon. Cantiknya macam Neelofa. .

Kulit Sawo Matang : Jangan sesekali pakai pink tau. Nampak gelap muka. Warna cantik dengan awak, merah kecoklatan. .

Kulit Hitam Manis : Orang yang manis ni, kena
pakai warna coklat lembut, dan nude almond. .

P/s : Apa- apa pun, Lipstick Nurraysa tetap best di hati sis tau. sebab ikut warna darah serta
melembapkan dan merawat bibir dari kekeringan .

Suka Tips ini ? .
.

To purchase this lipstick, kindly whatsapp me at #01129218202 (SHa). NO DM. . .

#NurraysaTrustedSeller
#Nurraysa
#NurraysaBeauty
#NurraysaTips
#NurraysaBeautyTips
#NurraysaAgent
#TEAMNurraysa
#TEAMNurraysaBeauty
#TEAMStokisNurrayaTerengganu .
.

#NurraysaProduct
#NurraysaBeautyProduct
#NurraysaPearlMagicLipstick
#PearlMagicLipstick
#Lipstick
#GincuNurraysa
#Gincu .
.

#BeautyProduct
#ProdukKecantikkan
#ProdukKecantikkanMesraWudhu'
#ProdukKecantikkanMesraSolat
#LipstickMesraWudhu'
#LipstickMesraSolat
#GincuMearaWudhu'
#GincuMesraSolat

NURRAYSA TRUSTED SELLER (@nurraysatrustedseller)

.
Sha pernah buat tau and memang menjadi. Why not korang try? Nanti mesti muka memasing clean and shining semacam je XD .
.

To purchase any of Nurraysa's products, kindly whatsapp me at #01129218202 (SHa). NO DM. .
.

#NurraysaTrustedSeller
#Nurraysa
#NurraysaBeauty
#NurraysaTips
#NurraysaBeautyTips
#NurraysaAgent
#TEAMNurraysa
#TEAMNurraysaBeauty
#TEAMStokisNurrayaTerengganu .
.

#NurraysaProduct
#NurraysaBeautyProduct .
.

#BeautyProduct
#ProdukKecantikkan
#ProdukKecantikkanMesraWudhu'
#ProdukKecantikkanMesraSolat

Halimatun saadiah (@saadiah966)

TESTIMONI COLLAGEN SOAP
.
Bahan semulajadi yang terdapat di dalam Collagen Soap dari Nurraysa Beauty tidak merbahayakan bayi oleh kerana ia sesuai digunakan oleh semua peringkat umur.
.
Ramai dah kami bantu dengan Collagen Soap ini.
.
Anda semua patut cuba!
.
Silakan LIKE & SHARE.
.
#nurraysacollagensoap
#nurraysabeauty
#nurraysatips
#teamSAZA

nurraysa.sya (@nurraysa.sya)

STEP BY STEP PAKAI EYEBROW

Nak nampak eyebrow lebih kemas, pakai concealer dan rapikan kening anda.
Selamat mencuba ! 😍

#eyebrow
#tipseyeliner
#NurraysaBeauty #nurraysatips #nurraysatipskecantikkan #tipsmata #matacantik

NURRAYSA TRUSTED SELLER (@nurraysatrustedseller)

.
MENGAPA MAKEUP REMOVER PENTING WALAUPUN TAK PAKAI MAKEUP?

Kepada mereka yang sememangnya rutin
menggunakan makeup, makeup remover merupakan item yang wajib ada. .
. "Perlukah make up remover walaupun tidak
memakai alat solek?”. Jawapannya: YA ! .
.

Kepentingan Makeup Remover Yang Wajib Anda
Tahu Kebiasaannya, orang yang memerlukan
makeup remover inginkn kulit mereka betul-betul
bersih setelah seharian mengenakan solekan. .
.

Ia sangat penting untuk mengelakkan pori-pori
wajah tersumbat dengan kotoran. .
.

Namun begitu, realitinya kulit wajah kita sememangnya sentiasa terdedah kepada pelbagai jenis kotoran tidak kira sama ada secara langsung dari bahan solekan, air, udara mahupun sentuhan. .
.

Oleh itu, selain membersihkan wajah dengan pencuci, make up remover sangat penting umtuk membersihkan kotoran-kotoran ini dengan lebih effektif. .
.

Sekiranya kotoran ini terus menghuni dan menyumbat pori-pori, maka jerawat pun mula menyinggah tanpa segan silu, betul tak? .
.

So, korang dah ada make up remover ni? Kalau takde lagi, cepat-cepat whatsapp #01129218202 (Sha) untuk order, k? .
. .
.

#NurraysaTrustedSeller
#Nurraysa
#NurraysaBeauty
#NurraysaTips
#NurraysaBeautyTips
#BeautyTips
#NurraysaAgent
#TEAMNurraysa
#TEAMNurraysaBeauty
#TEAMStokisNurrayaTerengganu .
.

#NurraysaProduct
#NurraysaBeautyProduct
#NurraysaMakeUpRemover
#MakeUpRemoverNurraysa
#NurraysaFastCleanEyeMakeUpRemover
#FastCleanEyeMakeUpRemover .

#BeautyProduct
#ProdukKecantikkan
#ProdukKecantikkanMesraWudhu'
#ProdukKecantikkanMesraSolat
#MakeUpRemover
#MakeUpRemoverMudahTanggal
#MakeUpRemoverMesraWudhu'
#MakeUpRemoverMesraSolat

NURRAYSA TRUSTED SELLER (@nurraysatrustedseller)

.
5 LANGKAH MEMAKAI MASKARA

1) Perlahan-lahan mengangkat kelopak mata anda dengan jari anda untuk kawalan yang lebih baik dalam menggunakan maskara.

TIP:
Sebelum memakai maskara, lap produk berlebihan pada tisu atau tepi leher tiub.

2) Bermula pada bahagian atas bulu mata. Berus bulu mata dari atas dan pada akar garis lash anda ke atas.

TIP:
Ia membantu anda mengeluarkan apa-apa zarah serbuk yang mungkin telah jatuh di atas bulu mata ketika anda menyolek mata anda.

3) Sapukan maskara dari akar garis lash anda
pada penghujung bulu mata anda. Regangan mereka sedikit ke arah luar.

4) Melihat ke atas. Dengan menggunakan hujung berus, perlahan-lahan berus bulu mata dari pangkalan ke hujung, berhati-hati untuk tidak
menggunakan produk terlalu banyak yang boleh gelap mata.

5) Siap!

TIP:
Dari bahagian atas bulu mata: Meletakkan berus maskara antara buku mata dan berus mereka dari akar ke atas untuk hujung lash.

Dari bawah bulu mata: Memegang berus mendatar, selari dengan garis lash atas. Berus bulu mata atas, dari akar ke hujung, melanjutkan ke arah luar. .
.

To order, kindly whatsapp #01129218202 (Sha). . .
.

#NurraysaTrustedSeller
#Nurraysa
#NurraysaBeauty
#NurraysaTips
#NurraysaBeautyTips
#NurraysaMakeUpTips
#BeautyTips
#MakeUpTips
#NurraysaAgent
#TEAMNurraysa
#TEAMNurraysaBeauty
#TEAMStokisNurrayaTerengganu .
.

#NurraysaProduct
#NurraysaBeautyProduct
#NurraysaMascara
#MaskaraNurraysa
#NurraysaPerfectLongLash
#NurraysaPerfectLongLashMascara
#PerfectLongLash
#PerfectLongLashMascara
.

#BeautyProduct
#ProdukKecantikkan
#ProdukKecantikkanMesraWudhu'
#ProdukKecantikkanMesraSolat
#Maskara
#MaskaraMesraWudhu'
#MaskaraMesraSolat
More...