πŸ’“ (@fiqah_empire)

.
TIPS PENGGUNAAN NURRAYSA COLLAGEN
SOAP YANG BETUL .

CARA ATASI KULIT BERMINYAK
.
Cuci muka 3X sehari. Cuci muka dengan air suam. Biarkan buih sabun di muka dalam 2/3 minit. Lebih takpe. Kemudian baru bilas. Bilas dengan air sejuk (air sejuk peti bukan ais tau). Boleh juga buat MASKER. Caranya, buihkan sabun di muka & biarkan semalaman. Bangun tidur baru bilas. .

CARA ATASI JERAWAT
.
Basuhkan muka dengan air suam. Baru buihkan & tonyoh kat tempat bermasalah. Selepas 2/3 minit baru bilas dengan air sejuk (bukan ais). Digalakkan buat masker. Caranya, buihkan sabun di muka sebelum tidur. Bangun pagi baru bilas. (buat kat tempat yang bermasalah). .

CARA ATASI KULIT KERING
.
Cuci muka 1x sehari sahaja. Basuh muka kemudian terus bilas. Jangan biarkan buih sabun lama-lama pada muka. Bila muka dah tak kering sangat, boleh cuci muka 2x sehari. Kemudian, 3x sehari. .

CARA ATASI JERAGAT
.
Basahkan sabun sedikit & sapu sabun pada bahagian muka yang
masih kering. Selepas itu baru buihkan & tonyoh di
tempat bermasalah. Dalam 1/2 minit baru bilas. Boleh juga, tonyoh
sabun pada muka di bahagian jeragat ketika menonton TV etc. .
.

#Nurraysa
#NurraysaBeauty
#NurraysaTips
#NurraysaBeautyTips

#SabunKolagenNurraysa
#SabunKolagen
#SabunMuka
#SabunBadan .
.

#BeautyProduct
#ProdukKecantikkan
#ProdukKecantikkanMesraWudhu'
#ProdukKecantikkanMesraSolat

NURRAYSA TRUSTED SELLER (@nurraysatrustedseller)

.
*PERKONGSIAN INFO* .

1. Elakkan guna bedak ketika berpeluh kerana tona tidak sekata dan bercapuk. Jangan gunakan bedak lebih daripada 4 jam, selepas 4 jam kena cuci.

2. Penggunaan kali pertama mungkin akan naik jerawat, bedak ini merawat jadi ia adalah satu tindakbalas terhadap kulit. Selepas seminggu penggunaan dan serasi dengan kulit, kulit akan normal semula.

3. Jika selepas guna bedak ada tanda-tanda muka merah, berbahang dan jerawat, ia disebabkan tindak balas dari bedak kerana bedak ini bersifat merawat. Bagi kulit seperti ini disarankan guna secara nipis dahulu.

4. Jika kulit muka berminyak disebabkan guna bedak ini, ini kerana liang pori sebelum ini tersumbat. Jadi anda seharusnya cuci muka dengan betul sebelum menggunakan bedak. .
.

Whatsapp #01129218202 atau just klik link di bio untuk order. .

#NurraysaTrustedSeller
#Nurraysa
#NurraysaBeauty
#NurraysaTips
#NurraysaBeautyTips
#NurraysaAgent
#TEAMNurraysa
#TEAMNurraysaBeauty
#TEAMStokisNurrayaTerengganu .
.

#NurraysaProduct
#NurraysaBeautyProduct
#NurraysaDDCream
#NurraysaPowder
#NurraysaConcealer
#NurraysaFoundation .

#BeautyProduct
#ProdukKecantikkan
#ProdukKecantikanMesraWuduk

SSMF (@sharizasamsudin)

TIPS KECANTIKAN.. Perkara perkara yang boleh merosakkan rambut

Penjagaan rambut yang betul dan rapi sangat penting untuk memastikan rambut anda sentiasa sihat dan cantik. Kenalpasti masalah rambut yang anda semua alami

#NurraysaBeauty
#nurraysatips
#agentnurraysa

NURRAYSA TRUSTED SELLER (@nurraysatrustedseller)

.
Yang mana satu pilihan hati akak-akak, acik-acik manis semua? Adakah AA, BB, CC, DD atau EE? Jom baca info di bawah πŸ˜‰ .
.
. *AA Cream*
- Merupakan singkatan untuk 'Anti Aging' cream. Fungsinya untuk membantu kulit melawan tanda-tanda penuaan yang muncul apabila usia meningkat.
.
*BB Cream*
- Bermakna 'Beauty Balms', 'Blemish Balms' atau 'Blemish Base'. Fungsinya untuk wajah kelihatan flawless. Kandungannya lebih ringan berbanding bedak asas dan kelihatan lebih natural. Ia juga mempunyai perlindungan SPF dan antioksidan.
.
*CC Cream*
- Adalah singkatan untuk 'Colour Control', 'Colour Correcting' atau 'Complexion Care'. Ia berfungsi membuat warna kulit kelihatan lebih cerah tetapi tetap natural. Kandungan SPF-nya lebih tinggi berbanding BB. Berfungsi juga untuk merawat jerawat, kulit kusam dan kulit berminyak.
.
*DD cream* : singkatan dari 'Daily defence' atau , 'Dynamic Do All Cream'. Ia berfungsi merawat, melindungi dan melembapkan kulit untuk penggunaan setiap hari. Perlindungan SPFnya lebih tinggi berbanding BB dan CC cream. Yang istimewanya, ia juga mampu merawat dan mencegah kesan penuaan di kulit wajah
.
*EE cream*
- Bermakna 'Extra Exfoliating' cream. Berfungsi sebagai pembersih wajah dari kotoran dan sel-sel kulit yang mati. Perbezaan dengan pembersih wajah yang lain ialah ia berbentuk krim bukan sabun cair bukan juga sabun ketul. . .
.

Sekarang bila dah tahu fungsi setiap satunya, lebih mudah untuk memilih krim yang sesuai untuk anda.

Oh! Ya, Nurraysa bedak kompak 3 in 1 adalah dari jenis DD cream. Gabungan lengkap powder, concealer dan foundation. Yang BESTnya MESRA WUDUK. Alhamdulillah. 😊 Suka..suka 😍😍😍 .
.

Whatsapp #01129218202 atau just klik link di bio untuk order. .

#NurraysaTrustedSeller
#Nurraysa
#NurraysaBeauty
#NurraysaTips
#NurraysaBeautyTips
#NurraysaAgent
#TEAMNurraysa
#TEAMNurraysaBeauty
#TEAMStokisNurrayaTerengganu .
.

#NurraysaProduct
#NurraysaBeautyProduct
#NurraysaDDCream
#NurraysaPowder
#NurraysaConcealer
#NurraysaFoundation .

#BeautyProduct
#ProdukKecantikkan
#ProdukKecantikanMesraWuduk

NURRAYSA TRUSTED SELLER (@nurraysatrustedseller)

.
TIPS PENGGUNAAN NURRAYSA COLLAGEN SOAP .

1. JERAWAT
- Basuh muka dengan air suam. Cuci muka dengan sabun dan sedikit garam halus. Gosok slow-slow. Pedih sikit, ya. Lepas tu bilas dengan air sejuk dari peti ais. .

2.JERAGAT
- Ambil sabun, sental/gosok terus ke muka. Sebelum mandi ketika tengok TV pun boleh. Lepas tu gosok dengan tangan kat muka. Biarkan sekejap baru cuci. .

3. PANAU & KURAP
- Sental pada tempat yang ada panau, kudis dan kurap. Biarkan semalaman. Pagi esok bangun baru cuci. In Shaa Allah cepat kering. .

4. RUAM BABY
- Tukar alas tidur dengan kerap. Tukar tuala 3 hari sekali. Mandikan & terus guna sabun. Biarkan sekejap dan mandikan bayi seperti biasa. **Jangan campur sebarang cream or bedak. .
.

To purchase this collagen soap, kindly whatsapp me at #01129218202 (SHa). NO DM. . .

#NurraysaTrustedSeller
#Nurraysa
#NurraysaBeauty
#NurraysaTips
#NurraysaBeautyTips
#NurraysaAgent
#TEAMNurraysa
#TEAMNurraysaBeauty
#TEAMStokisNurrayaTerengganu .
.

#NurraysaProduct
#NurraysaBeautyProduct
#NurraysaCollagenSoap
#CollagenSoap
#FaceSoap
#BodySoap
#SabunKolagenNurraysa
#SabunKolagen
#SabunMuka
#SabunBadan .
.

#BeautyProduct
#ProdukKecantikkan
#ProdukKecantikkanMesraWudhu'
#ProdukKecantikkanMesraSolat
#OnlineShop
#On9Shop

Siti Sarah Sutra (@gerabak_sarahsutra)

Nak beli skincare tapi x tahu yg mana satu?πŸ‘€
Jom tengok tips ni..πŸ˜‰
#nurraysatips

NURRAYSA TRUSTED SELLER (@nurraysatrustedseller)

.
TIPS PENGGUNAAN NURRAYSA COLLAGEN
SOAP YANG BETUL .

CARA ATASI KULIT BERMINYAK
.
Cuci muka 3X sehari. Cuci muka dengan air suam. Biarkan buih sabun di muka dalam 2/3 minit. Lebih takpe. Kemudian baru bilas. Bilas dengan air sejuk (air sejuk peti bukan ais tau). Boleh juga buat MASKER. Caranya, buihkan sabun di muka & biarkan semalaman. Bangun tidur baru bilas. .

CARA ATASI JERAWAT
.
Basuhkan muka dengan air suam. Baru buihkan & tonyoh kat tempat bermasalah. Selepas 2/3 minit baru bilas dengan air sejuk (bukan ais). Digalakkan buat masker. Caranya, buihkan sabun di muka sebelum tidur. Bangun pagi baru bilas. (buat kat tempat yang bermasalah). .

CARA ATASI KULIT KERING
.
Cuci muka 1x sehari sahaja. Basuh muka kemudian terus bilas. Jangan biarkan buih sabun lama-lama pada muka. Bila muka dah tak kering sangat, boleh cuci muka 2x sehari. Kemudian, 3x sehari. .

CARA ATASI JERAGAT
.
Basahkan sabun sedikit & sapu sabun pada bahagian muka yang
masih kering. Selepas itu baru buihkan & tonyoh di
tempat bermasalah. Dalam 1/2 minit baru bilas. Boleh juga, tonyoh
sabun pada muka di bahagian jeragat ketika menonton TV etc. .
.

To purchase this collagen soap, kindly whatsapp me at #01129218202 (SHa). NO DM. . .

#NurraysaTrustedSeller
#Nurraysa
#NurraysaBeauty
#NurraysaTips
#NurraysaBeautyTips
#NurraysaAgent
#TEAMNurraysa
#TEAMNurraysaBeauty
#TEAMStokisNurrayaTerengganu .
.

#NurraysaProduct
#NurraysaBeautyProduct
#NurraysaCollagenSoap
#CollagenSoap
#FaceSoap
#BodySoap
#SabunKolagenNurraysa
#SabunKolagen
#SabunMuka
#SabunBadan .
.

#BeautyProduct
#ProdukKecantikkan
#ProdukKecantikkanMesraWudhu'
#ProdukKecantikkanMesraSolat

Ω†ΩˆΨ±ΩˆΩ„ Ψ§Ψͺيرة Ψ¨Ω†Ψͺ ΨΉΨ¨Ψ― Ψ±Ψ­ΩŠΩ… (@nurraysa.kb)

❀️TIPS MAKE UP NURRAYSA❀️
1. ARGAN WHITENING MOISTURIZER - Sapu krim pelembap terlebih dahulu ke seluruh wajah sebagai MAKE-UP BASE.
2. BABYDOLL FOUNDATION/UV CREAM - Sapu secara nipis sehingga rata keseluruh wajah.
3.GLOWING DD MOIST CAKE - 3 in 1 foundation (powder + foundation + concealer) - Dap dap kan sahaja mengikut arah ke bawah dengan menggunakan span yang sudah disediakan.
4.FLAWLESS MINERAL LOOSE POWDER - Berfungsi menyerap minyak berlebihan pada kulit seterusnya dapat mengawal lebihan minyak yang ada pada wajah.
5.MIRACLE BLACK EYELINER
6.PERFECT BROW SHAPING
7.LONG LASH MASCARA - Letak sedikit bedak loose powder FMLP kat bulu mata korang sebelum menggunakan maskara ini.
8.SHINING MINERAL BLUSHER - Boleh digunakan juga sebagai highlighter dan shading.
9.PEARL MAGIC LIPSTICK πŸ’„
- Lipstick ini mengikut warna darah. Tanpa plumbum

To order, kindly whatsappΒ +60149497217Β (Atirah). . . .

#nurraysatrustedsellerΒ #nurraysaΒ #nurraysabeauty#nurraysatipsΒ #nurraysabeautytips#nurraysamakeuptipsΒ #nurraysaagent .#nurraysaproductΒ #nurraysabeautyproduct#nurraysamakeupΒ #nurraysamakeupset#nurraysasetmakeup#nurraysaglowingddmoistcake#nurraysaperfectlonglash#nurraysapearlmagiclipstick#nurraysaflawlessmineralloosepowder#nurraysamiracleeyeliner#nurraysashiningmineralblusher#nurraysabrowshipping#nurraysaarganwhiteningmoisturizer#nurraysababydollfoundationΒ #nurraysauvcream

NURRAYSA TRUSTED SELLER (@nurraysatrustedseller)

.
*APA ITU PEARL MAGIC LIPSTICK NURRAYSA* . πŸ‘„ Tidak menghitamkan bibir πŸ‘„ Tanpa plumbum πŸ‘„ Mesra solat
πŸ‘„ Melembabkan bibir terutamanya untuk bibir kering dan mengelupas
πŸ‘„ Sesuai digunakan oleh semua golongan masyarakat . **INFO TAMBAHAN** ❗️Plumbum ialah bahan yang boleh menyebabkan bibir kita menjadi hitam apabila dipakai lama kerana ia terdiri daripada toksik logam yang boleh menyebabkan penyakit kronik seperti kanser.
.
❗️Lipstik ini tidak kalis air, kerana ia mesra solat. Sekiranya "waterproof", maka ia tidak boleh dibawa solat kerana air wuduk tidak meresap pada kulit. .
.

To purchase this lipstick, kindly whatsapp me at #01129218202 (SHa). NO DM. . .

#NurraysaTrustedSeller
#Nurraysa
#NurraysaBeauty
#NurraysaTips
#NurraysaBeautyTips
#NurraysaAgent
#TEAMNurraysa
#TEAMNurraysaBeauty
#TEAMStokisNurrayaTerengganu .
.

#NurraysaProduct
#NurraysaBeautyProduct
#NurraysaPearlMagicLipstick
#PearlMagicLipstick
#Lipstick
#GincuNurraysa
#Gincu .
.

#BeautyProduct
#ProdukKecantikkan
#ProdukKecantikkanMesraWudhu'
#ProdukKecantikkanMesraSolat
#LipstickMesraWudhu'
#LipstickMesraSolat
#GincuMesraWudhu'
#GincuMesraSolat

Siti Sarah Sutra (@gerabak_sarahsutra)

Tips jimat sabun collagen soap,
Tahan 3 bulan baq hang..
Jimat dak?πŸ˜‰
#nurraysatips #HALALselamatJIMAT #wassap0133744962

NURRAYSA TRUSTED SELLER (@nurraysatrustedseller)

.
πŸ’„PEARL MAGIC LIPSTICKπŸ’„ .

Natural Pinkish & Glowy With Collagen Plus

Bahan-bahanπŸ”Έ
🌰 Collagen
🌰 Pearls
🌰 Vitamin E
🌰 Olive Fruit Oil
🌰 Sunflower Seed Oil
🌰 Virgin Coconut Oil

KelebihanπŸ”Έ
πŸ’„ Mesra Solat & Mesra Wuduk
πŸ’„ Mengikut warna darah si pemakaiπŸ’‹
πŸ’„ Merawat bibir
πŸ’„ Melembapkan bibir πŸ’„ Bebas silicon
πŸ’„ Tidak menghitamkan bibir
πŸ’„ Boleh kekal dlm jangkamasa lama pada bibir .
. βœ”οΈInfo Tambahan πŸ˜‰ .
- Silicon boleh menghalang air meresap ke kulit. Tiada keraguan utk berwuduk apabila menggunakan Pearl Magic Lipstick. .
.
Harga asal RM30
Harga promosi RM24 .
.

Whatssap #01129218202 untuk order. .
.

To purchase this lipstick, kindly whatsapp me at #01129218202 (SHa). NO DM. . .

#NurraysaTrustedSeller
#Nurraysa
#NurraysaBeauty
#NurraysaTips
#NurraysaBeautyTips
#NurraysaAgent
#TEAMNurraysa
#TEAMNurraysaBeauty
#TEAMStokisNurrayaTerengganu .
.

#NurraysaProduct
#NurraysaBeautyProduct
#NurraysaPearlMagicLipstick
#PearlMagicLipstick
#Lipstick
#GincuNurraysa
#Gincu .
.

#BeautyProduct
#ProdukKecantikkan
#ProdukKecantikkanMesraWudhu'
#ProdukKecantikkanMesraSolat
#LipstickMesraWudhu'
#LipstickMesraSolat
#GincuMesraWudhu'
#GincuMesraSolat
#OnlineShop
#On9Shop

NURRAYSA TRUSTED SELLER (@nurraysatrustedseller)

.
3 pilihan warna bedak Nurraysa DD Moist Cake:.
.
. - Light
- Medium
- Dark

Kelebihan: .
.
.
- Ada AIR ZAM-ZAM
- Mesra solat
- Tiada silikon
- 3 in 1 solution (Foundation + Powder +
Concealer)

Cara pakai bedak Nurraysa DD Moist Cake:

Oleh sebab bedak bersifat DD bukan compact jadi; . .
.
- Guna span dan dap dap kan sahaja DD Moist Cake ke muka..
.
- Kemudian sapu dan ratakan.

Notes:
- Sapu dengan tekap kesan tak sama sebab DD Moist kena tekap.
- Span basah boleh, kering pun boleh. .

Meh whatsapp #01129218202 laju-laju! .
.
.

#NurraysaTrustedSeller
#Nurraysa
#NurraysaBeauty
#NurraysaTips
#NurraysaBeautyTips
#NurraysaMakeUpTips
#NurraysaAgent
#TEAMNurraysa
#TEAMNurraysaBeauty
#TEAMStokisNurrayaTerengganu .
.

#NurraysaProduct
#NurraysaBeautyProduct
#NurraysaMakeUp
#NurraysaGlowingDDMoistCake
#GlowingDDMoistCake
#NurraysaFoundation
#NurraysaConcealer
#NurraysaPowder
#Foundation
#Concealer
#Powder .
.

#BeautyProduct
#ProdukKecantikkanMesraWudhu'
#ProdukKecantikkanMesraSolat
#ProdukKecantikkan
#MakeUp
#MakeUpMesraWudhu'
#MakeUpMesraSolat
More...