Lovisa Mood (@lovisa.mood)

Kollar på den här! En Intressant dokumentär där män släpper ut det de hållit inne i 10-20 år av deras liv! Fatta vad mansnormerna att inte gråta, visa känslor eller visa sig sårbar gör med både mäns liv och hälsa men även hela vårt samhälle och alla människor i det som drabbas av mäns våld till följd av att de inte får visa känslor. Det är ett så stort strukturellt problem. Det är verkligen dags att vi #redefinemasculinity #mänförjämställdhetmotvåld #allamän #män #svtplay

Carl-Robin Larsson 🏳️️‍🌈 (@konstenattvaramanniska)

Jag är glad och tacksam över att arbeta med alla kvinnor 🚺
_________
Vården har alltid varit och är än idag ett kvinnodominerat yrkesområde. Man har genom åren försökt locka det manliga könet över till vården och man kan nu börja se ett litet resultat. Men observera att vi än har mycket kvar innan vi kan känna oss nöjda.
_________
Varför är det så många killar som väljer att avstå från att utbilda och arbeta inom vården? Varför väljer många killar mansdominerande yrken?
________
En del väljer garanterat ett mansdominerande yrke för att man har intresset för det man gör. Men jag är garanterad på att många killar väljer dessa utbildningar och yrken, enbart för att killar ska vara "macho" och arbeta med händerna och inte med "kvinnogöra" som att ta hand om sjuka människor och visa känslor om dagarna. Många väljer garanterat dessa yrken, trots brist på intresse för att man vill vara som sina killkompisar och inte riskera ifrågasättas eller frysas ut från gänget.
________
Killbrist inom vården beror garanterat mycket på mansnormen och killarnas egna syn på hur killar ska vara och inte bör vara.
_______
Under min utbildning så fick jag erfara kommentarer som grundade sig i att jag gick emot mansnormen, vilket störde andra, framförallt killar.
_______
Men jag lät mig inte påverkas av detta, jag var säker på mitt val och jag är som sagt idag glad, stolt och tacksam över att få arbeta med så många kompetenta och fantastiska kvinnor varje dag.
_______
Det är helt fantastiskt att arbeta med kvinnor. Det är också helt fantastiskt att arbeta inom vården och kunna hjälpa andra behövande människor, det är ett privilegium.
_________
Jag vill verkligen få er killar att våga söka utbildning inom vården, för det är ett val med många möjligheter och ett val ni sent kommer ångra. Mansnormen är inte er framtid, utan skippa den och välj med hjärtat. ✨
#feminism #feminist #macho

Marco Vega • Sexualupplysare (@marcovega.se)

Det sägs att män är dåliga på att prata känslor. Stämmer det tänker jag? När det gäller känslan av kåthet eller sexuell upphetsning så är det iallafall en känsla män ofta pratar om. Sexet är något som ständigt finns insprängd i olika samtalsämnen och i den offentliga miljön. Det kan handla om medvetna feltolkningar, ett sexskämt, ofta på någon annans bekostnad eller de sexuella bragderna som ofta är överdrivna. Ibland genom en sexistisk bild som göms bakom humor. Som den jag valt till detta inlägget. Ofta är det också en mätbar prestation. Som att vara med i en tävling eller ännu värre, en överlevnadssituation. Våra svordomar är också ofta sexualiserade och uttrycker även våldsamma scener riktade till individen i fråga eller till en kvinna i individens närhet eller avmaskuliniserar den andra genom att påstå att en riktig man är alltid hetero. Svordomarna beskriver alltid mottagaren som passiv och den som säger den som aktiv. För den idén lever kvar. ”En riktig man” är straight, sexuell aktiv. Han har många sexuella partners, han är inte rädd för att uttrycka sin sexuella lust för andra. Han är initiativtagaren, den dominanta, en top, den uthålliga och virila tjuren. Vilket är en sådan liten och trång bild av mänsklig sexualitet. Ändå sprids den bilden av mannen redan bland unga killar. Ofta tror män att lusten styr dem. Bokstavligen! Sällan pratar män om olusten, eller skammen de känner i sexuella akter. Eller om oviljan, osäkerheten och rädslan att bli bortstött. Sällan pratar vi hur den sexuella lusten fungerar som en flykt och ett skydd från känslor som sårbarhet, intimitet, oro och skam. Tänk om vi män kunde se, prata om och uppleva sex som ett uttryck av intimitet och närhet? Något som inte mäter vår manlighet utan något som berättar för oss att vi är människor? Män och killar som läser detta. Pratar ni sex och sexualitet med era kill-/manskonpisar? #sex #sexualitet #sexualpolitik #jämställdhet #män #maskulinitet #manlighet #mansvar #jagtrorpåmän

Anders Nordström (@anordstrom_com)

Reflektion efter ca 5 års arbete!
Hur är det med många av oss män egentligen? Många verkar arga och bli provocerade på olika sätt!? Undrar varför? #anordstrom.com #män #fötter #snorsvettochkänslor #släppfotenfri #löpning #amanwalk #suicidezero #bergansofnorway #outmeals

Äkkì 1212 (@axy.kamani121)

😍😍😍😍#©️®️
...
...
#män will bë mån 👐😎🎧

Ilgar (@mi_ink_)

M&I Beauty , www.m-i-beauty.com , Open: Månd-Fre 11:00-20:00/Lör 11:00-16:00 , email m.i.beauty11@gmail.com , Adress Hvidovrestråket 3c 19161 Sollentuna. #Tattoo #tattoosweden #tattooart #ink #tattoos #tatuering #tattooed #tattoostockholm #stockholm #östermalm #sollentuna #gym #tattoosollentuna #tattooidea #mibeauty #art #tattooartist #kista #vällingby #solna #södermalm #vällingby #bromma #tatuera #män

Marco Vega • Sexualupplysare (@marcovega.se)

When Great worlds collide! Snart kommer det igång nåt riktigt bra i Malmö och Lund kring maskulinitet. Stay tuned! #maskulinitet #mansvar #jagtrorpåmän #jämställdhet #män #mänförjämställdhet

Pttania_resultat (@pttania_resultat)

#Repost @marcusbener
・・・
Kan Patrik, kan du! 🤘🏻😃 #resultat
Inte bara en ny kropp! 🏃🏻‍♂️#hälsa
En hälsosam livsstil! 🏪 #livsstil
Är du man/kille? 🧔🏻 #män
Träna med mig och Patrik! 🏋🏼‍♂️
Läs mer på www.24fitcamp.se/city
.
.
.
#tabata #gruppträning #gratis #resultat #matschema #måbra
@patrik.nilsson.3367 @mabrahuset

Life Long Clinic (@lifelongclinic)

#män Vem vill inte känna sig fräsch? Its not just a ”girly-thing” bokadirekt @lifelongclinic

Carl-Robin Larsson 🏳️️‍🌈 (@konstenattvaramanniska)

Hur bekväm är du egentligen med din nakenhet och älskar du din kropp?
___________
Nakenhet för mig idag är en viktig pusselbit för att tycka om sig själv och sin kropp. Något som vi alla bör utforska mer för att någonstans lära sig acceptera sig själv och sin kropp för det den är, oavsett form och storlek.
______
Jag är numera rätt bekväm med min nakenhet, sover gärna naken eller åtminstone utan pyjamas och jag känner heller inte att jag måste springa och klä på mig det första jag gör. Utan kan utan problem inta morgonkaffet innan kläder åker på.
___________
Det tog tid innan jag kom till det stadiet. Under många år avskydde jag min kropp.
__________
Många undrar säkert hur det kommer sig att en smal människa som jag kan avsky min kropp.
Låt mig förklara först innan du dömer, för även en smal människa kan ha problem att tycka om det man möts av i spegeln.
__________
Jag har alltid varit smal, pinnsmal! Jag har under alla mina år haft problem med att gå upp i vikt oavsett hur mycket jag försökt genom att äta mer och träna mer. Ännu idag väger jag samma siffra som jag gjort under de senaste 10 åren.
__________
Höftben och andra ben syns på mig och då ska vi inte tala om hur jag ser ut när jag blir sjuk, tänk dig benranglet som stod i våra klassrum som barn.
___________
Så att vara smal kan också vara ett dilemma och något som kan få en person att inte älska sin kropp.
___________
Men under senare år så har jag börjat fundera på varför en människa har så svårt att älska och acceptera sin kropp. Den är trots allt en del av än själv. Den som får varje människa att vara unik. Jag fann tanken intressant och var tvungen att själv utforska denna bit.
___________
Det var svårt i början och mycket berodde säkerligen på att jag inte alls var bekväm med benranglet i spegeln. Men det var ändå där någonstans jag kände att jag var tvungen att börja.
__________
Iklädd kalsonger ställde jag mig framför spegeln och började studera varje del av min kropp. Det var en utmaning i början.
____________
[LÄS HELA INLÄGGET PÅ BLOGGEN FÖR ATT TA DEL AV MER OCH DÖM INTE FÖR FORT INNAN DU LÄST HELA]
#nakenkropp #kroppspositivism #kroppsaktivism #nakenfis

Tobias Karlsson (@tobiaserikkarlsson)

I veckans pod bevisar vi åter igen vår okunskap när det handlar om sport och OS, men att vi kan desto mer vi om män.
Vi berättar ingående om våra första kärlekar
och gottar oss i snaskigt Hollywood skvaller. Vi listar även våra fem favoritappar just nu och mycke mycke mer😘

Trevlig lyssning!

länk i bio

#isängmedtobiasochgabriel #podcast #poddar #pod #vinteros #os #olympics #olympics2018 #sydkorea #southkorea #kalla #hollywood #kärlek #män
More...