Dianz.Elysian (@belle.liensz_)

Dah apply sunblock?
.
.
Penggunaan sunblock pada waktu siang sangat penting untuk melindung kulit dari sinaran UV yang berbahaya. .

Dengan penggunaan sunblock pada waktu siang dapat menghindarkan pelbagai masalah kulit seperti :
. โœ”๏ธ Jeragat
โœ”๏ธ Kulit kusam
โœ”๏ธ Kulit burn .

Dan kesannya wajah jadi lebih tua dari usia๐Ÿ˜ฌ๐Ÿ˜ฑ
.

Sunblock wajib dipakai sepanjang hari pada waktu siang. Bukan je bila berada di luar rumah. Tetapi, ketika berada di dalam rumah pun wajib guna sunblock. Terutamanya suri rumah.
.

Jadi, jangan ambik mudah penggunaan sunblock ni. Ramai yang tak tahu. Dalam kulit kita ni dah sememangnya ada sel yang meyebabkan jeragat tumbuh. Sama ada kita nak aktifkan sel yang menyebab jeragat tumbuh tu atau kita nak halang jeragat tumbuh. .

Cara nak elakkan jeragat tumbuh adalah menggunakan sunblock sepanjang hari.
.

Nak mudah, apply je Protect & Support Cream SPF 35. Di samping melindungi kulit wajah dari sinar UV, ia akan buat kulit lebih cerah dan glowing.
.
.
#ElysianSerum
#elysianBoosterSerum
#elysianPenang
#SetBasicByElysian
#RubySkincareSeries
#OrganicSkincare
#HealthySkin
#RubyCellactiveWhite
#TreatmentMatteLip
#SerumFoundation
#FoundationBest
#MatteLipElysian
#LipMatteElysian
#jomCantik
#CODPenang
#CODSeberangJayaDanKawasanBerhampiran
#seberangJaya
#PermatangPauh
#SungaiDua
#BandarPerda

Dianz.Elysian (@belle.liensz_)

The best ever serum.. ๐Ÿ˜๐Ÿ˜
.
Elysian Booster Serum lain dari yang lain..
.
ini pun wajib pakai setiap hari tauu..
.
dia punya meresappp tuu... zasss terus ke lapisan kulit paling dalam..
.
dah la tak melekit. 1-2titik sudah memadai.. .
yang lebih menarik, telah diperbaharui dengan 2 bahan aktif natural :

1. Cellactiveยฎ๏ธ White
2. Liftoninยฎ๏ธ Xpert โ˜๏ธCellactiveยฎ๏ธ White :
โœ”๏ธ Fokus untuk memberikan pencerahan dan membersihkan kulit dari masalah jerawat,jeragat dan parut. โ˜๏ธLiftoninยฎ๏ธ Xpert :
โœ”๏ธ Fokus memberikan ketegangan (firming) dan menghilangkan tanda tanda penuaan pada kulit seperti eyebag, garis halus dan kulit kusam.
.
#ElysianSerum
#elysianBoosterSerum
#elysianPenang
#SetBasicByElysian
#RubySkincareSeries
#OrganicSkincare
#HealthySkin
#RubyCellactiveWhite
#TreatmentMatteLip
#SerumFoundation
#FoundationBest
#MatteLipElysian
#LipMatteElysian
#jomCantik
#CODPenang
#CODSeberangJayaDanKawasanBerhampiran
#seberangJaya
#PermatangPauh
#SungaiDua
#BandarPerda

Dianz.Elysian (@belle.liensz_)

Selepas muka dah dibersih dengan Deep Gel Cleanser.. Step seterusnya, kena apply toner pulak tauu..
.
.
.Tips pengunaan TONER
.

Clarifying toner diperbuat dari pati witch hazel water yang organic.
pastikan guna dengan cara yang betul.
. โœ”๏ธ Boleh digunakan dengan kapas muka. Sangat sesuai untuk kulit berminyak. InsyaAllah dalam masa 2-3 hari masalah kulit berminyak berkurangan.
. โœ”๏ธ Setelah masalah kulit berminyak hilang, guna toner 1-2 kali sehari saja. Tak perlu guna kapas muka. Spray dan dab dab saja.
. โœ”๏ธ Jangan spray terlalu banyak. 1-2 Pump dan mencukupi. Ratakan ke seluruh wajah dengan jari secara perlahan sehingga menyerap.
.
.
Ingat tau. Guna toner dengan step yang betul. Okay? Inshaallah kulit kekal lembap , cerah dan bersih.
.
.
#ElysianSerum
#elysianBoosterSerum
#elysianPenang
#SetBasicByElysian
#RubySkincareSeries
#OrganicSkincare
#HealthySkin
#RubyCellactiveWhite
#TreatmentMatteLip
#SerumFoundation
#FoundationBest
#MatteLipElysian
#LipMatteElysian
#jomCantik
#CODPenang
#CODSeberangJayaDanKawasanBerhampiran
#seberangJaya
#PermatangPauh
#SungaiDua
#BandarPerda

elysianbeauty (@ieda.elysian)

Selamat pagii :)
Harini ida nak perkenalkan kat korang satu natural produk untuk merawat masalah kulit iaitu Elysian.. Apa yg Elysian nii ada?? 1.set basic -booster serum -Cleanser
2.set ruby -cleanser -toner -krim siang -krim malam
3.serum foundation -natural -light -superlight
4.treatment lipmatte

Okeyy kalau nak tahu apa benefit dia.. maii pm ida :)
0136840164

#elysian #elysianbeauty #elysianterengganu #boosterserum #serumfoundation #naturalproducts

Dianz.Elysian (@belle.liensz_)

JANGAN ABAIKAN PENCUCI MUKA
.

Part cuci muka ni penting untuk dapatkan kulit muka yang bersih & berseri... Sbb bila kita tak cuci muka bersih2, mmg mudah naik jerawat. .

Pastikan bersihkan make up terlebih dahulu guna make up remover sebelum cuci muka.
.

_Tips_ : paling elok, cari make up remover yang jenis oil.
.

_Tips tambahan_: Cara untuk bersihkan muka guna Make up remover :
.

Picit kat tapak tangan pastu urut kat muka sampai semua make up tanggal.. Atau bole letak atas kapas dan tanggalkan perlahan-lahan je... Jgn tonyoh kuat2 tau.. ๐Ÿ˜‰
.

Bila make up dah betul2 bersih... Baru guna deep gel cleanser untuk cuci muka..
.

Boleh cuci muka double atau tripple cleansing.
.

P/s : untuk yang pertama kali baru menggunakan cleanser jenis gel, pasti akan rasa kurang bersih sbb Deep Gel Cleanser kurang buih. Tp jangan risau, kurang buih itu la yang terbaik sebab bebas SLS. ๐Ÿ˜Š Tak perlu banyak2 pun takpe.. Memadai 2-3kali picit.
.

Massage muka perlahan2 ketika memcuci.. . โ˜บ๏ธโ˜บ๏ธ
.
#ElysianSerum
#elysianBoosterSerum
#elysianPenang
#SetBasicByElysian
#RubySkincareSeries
#OrganicSkincare
#HealthySkin
#RubyCellactiveWhite
#TreatmentMatteLip
#SerumFoundation
#FoundationBest
#MatteLipElysian
#LipMatteElysian
#jomCantik
#CODPenang
#CODSeberangJayaDanKawasanBerhampiran
#seberangJaya
#PermatangPauh
#SungaiDua
#BandarPerda

JERAWAT.JERAGAT.PORI.KUSAM (@natural.skincare.malaysia)

.
++ BASIC SET ++
.
Our best seller set๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜
.
Cleanser dan serum sahaja mampu merawat masalah kulit anda
.
Hanya rm140
.
FREE POSTAGE
FREE GIFT SAMPLE SERUM (worth rm30)
.
Best kan??
.
Wasep cikN cepat okey
.
017-562 5559
017-562 5559
017-562 5559
.
Atau klik link kat bio ๐Ÿ˜˜
.
#Elysianbeauty
#wonderfulofelysian
#agentwanted
#agentneeded

JERAWAT.JERAGAT.PORI.KUSAM (@natural.skincare.malaysia)

*BASIC SET + TONER*
.
Nampak jerawat kecutkan? Kombinasi basic set dan toner memang superb
.
Boleh bagi kesan jerawat cepat kecut. Spray je then dap dap dap pada kulit. Bagi toner cepat meresap. Perlu di ingatkan. Jika anda ada jerawat. Jangan guna kapas/cotton face. Ini akan membuatkan jerawat anda lagi berjoget joget nak keluar ๐Ÿ˜…
.
Dapat sesuatu?
.
Dah wasep cikN segera untuk order
.
017-562 5559
017-562 5559
017-562 5559
.
Atau klik link kat bio
.
#ElysianBeauty
#wonderfulofelysian
#agentwanted
#agentneeded

JERAWAT.JERAGAT.PORI.KUSAM (@natural.skincare.malaysia)

Nampak lebih muda dari usia uolsss ๐Ÿ˜ฑ๐Ÿ˜ฑ๐Ÿ˜ฑ
.
Setiap bulan mesti repeat order. Sebab apa? Sebab dapt kesan yang menakjubkan lah
.
Mestilah seronok bila orang nampak wajah kita lebih mudah dari usia. Betul ke betul sangat??
.
Akak ni start guna full set dari bulan 4 2017. keep konsisten dan dapatlah hasil yang WOW! ๐Ÿ˜๐Ÿ˜
.
CikN nak pesan awal awal. Elysian beauty tak janjikan kesan seawal 3 hari ye. Problem skin awak dah berbulan bulan. Mana mungkin boleh pulih dalam 3 hari. Sabar sikit okey. Slowly but surely
.
Faham ke faham?
.
Wasep untuk order
.
017-562 5559
017-562 5559
017-562 5559
.
Atau klik link kat bio
.
#elysianbeauty
#WonderfulOfElysian
#Agentawanted
#AgentNeeded

/JERAWAT/JERAGAT/PARUT/KUSAM/ (@elysianseremban_kl)

Foundation wangi dan yang pasti lepas pakai pun muka cantik peloles smpai ptg
.
whatsapp 0192869776

/JERAWAT/JERAGAT/PARUT/KUSAM/ (@elysianseremban_kl)

Benda baik kita kongsikan kebaikannya ๐Ÿ˜Š
.
whatsapp 0192869776

nur atiqah (@nur.iqa)

Dah try @cattbeauty_hq foundation serum ni? Foundation ni mampu menjadikan anda lawa berseri dalam masa 5minit sahaja! RM79 sahaja!!
.
Jom visit instagram @cattbeauty_hq sbb mereka tengah buat contest tagline sekarang ni!! Darlings berpeluang untuk rebut 2 botol foundation secara percuma!!
.
Website: www.cattleyacouture.com
Whatsapp: +60163100575
#cattbeauty #serumfoundation

Raihana Queen of Mutiara (@raihana_qmkualalumpur)

Satu2 nye Foundation yang Merawat Wajah anda !

Tak payah Pkai Serum Dah Dengan SERUM FOUNDATION... Kandungan bahan dalam Serum Foundation selain serbuk mutiara??? Vitamin E
Vitamin C
Argan oil
Apricot oil
Pudina extract

Serbuk mutiara baik utk hilangkan jerawat/jeragat/parut, cerahkan dan tegangkan kulit wajah, spf 50 lindungi kulit dr cahaya matahari, wajah lebh putih, tegang dan mulus.

Sesuai semua jenis kulit & LULUS KKM

Berminat???
klik link dibwh
www.wasap.my/60164420700/serumfd

#serumfoundation #foundationmesrasolat #foundationbest #serum #merawatmasalahkulitmuka #produkbebasmercuri #luluskkm #QueenofMutiara #QueenSerumFoundation #raihanaqm #produkkecantikan #bazarpaknil #ruhainies

indianmakeupseller (@indian_makeupseller)

STILA COSMETICS
Aqua Glow Serum Foundation

With a featherweight texture, this beautiful water-based foundation provides moisture, radiance and weightless coverage with every, skin-perfecting drop. The ultimate way to achieve a flawless, natural-looking finish, the sheer-but-buildable formula blends seamlessly โ€“ blurring visibility of lines and imperfections for a youthful, luminous effect

Mail us at indianmakeupseller@gmail.com

#stila #stilacosmetics #indianmakeupseller #indianmakeup #makeupseller #instaseller #instamakeup #instaglam #instaglamour #makeup #cosmetics #makeupart #indianmakeup #india #goodlooks #goodvibes #primer #makeupstyles #makeupparadise #makeupprimer #serum #serumfoundation #stilaserumfoundation

Elysian Beauty Johor (@elysianjohor)

โค๏ธ KELEBIHAN SERUM FOUNDATION: ๐ŸŒท Ringan dan tidak membuat liang pori tersumbat
๐ŸŒท Memberi kesan "glowing pada solekan"
๐ŸŒท Melindungi kulit dari sinaran uva dan uvb
๐ŸŒท Menutup kesan parut pada wajah dengan mudah
๐ŸŒท Tahan sehingga 9 jam.
๐ŸŒท Bau yang "mahal" dan ekslusif ๐ŸŒท Ringan dan selesa diguna sepanjang hari
๐ŸŒท Mudah disapu keseluruh wajah dengan sekata.
๐ŸŒท Mencerahkan kulit secara sekata
๐ŸŒท Membantu mengecutkan jerawat
๐ŸŒท Membantu memudarkan jeragat ๐ŸŒท Melembapkan kulit semasa make up
๐ŸŒท Tidak berminyak.
๐ŸŒท Mudah dicuci dan halal
๐ŸŒท Tidak bercapuk

#elysianjohor
#elysiankulai
#elysiansenai
#elysiansaleng
#elysianskudai
#elysiantamanuniversiti
#elysianbeautyjohor
#elysianbeauty
#elysiancosmetic
#elysian
#trustedonline
#elysianhq
#foundation
#serumfoundation
#kosmetik
#skincare
#igshopmalaysia

thebudgetchics (@thebudgetchics)

#MOLLUSCOSMETIC

#KONSISTEN

Apa tu konsisten eh??? โžก๏ธ Order supplement, baru guna sebotol. Pastu dah bising ckp tak berkesan. โžก๏ธ Order jamu, baru makan sebotol jer. Pastu beriya cakap tak menjadi โ˜น๏ธ โžก๏ธGuna skincare, set lengkap. Krim muka siap serum bagai, lepas habis 1 set, tanya pulak seller "Kalau dah tak pakai skincare ni kulit jd kusam balik ke?" Adoiyaiiii ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Tak boleh mcm tu syg2 semua ๐Ÿ˜˜
Serupa camni la, awak gosok gigi guna ubat gigi 1 saja. Pastu, harap gigi putih sampai bila bila ๐Ÿ˜…

Awak mandi hari ni, esok dah tak payah mandi, dgn harapan akan wangi & bersih selamanya ๐Ÿ˜„

Harini awak makan, boleh tak kenyang sampai setahun? ๐Ÿค”

Ingat sekali je pakai skincare, kulit dh boleh maintain lawa sampai tua? ๐Ÿ˜ฑ

Tak ada benda yang kekal ye syg2 semua ๐Ÿ˜„

Kalau sekali guna dah lawa, seumur hidup. Mesti ada something wrong somewhere. Betul tak? ๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜ #molluscosmetic #4in1skincare #beautyliquid #shinydaycream #sleeprepaircream #24kcollagensoap #mollusskincare #mollussg #serumfoundation #lipmatte

Izzi's | B E A U T Y B L O G ๐Ÿ‘‘ (@izzi_beauty)

Meine ersten @lovcosmetics Prudukte โ™ฅ๏ธ Fรผr alles zusammen habe ich im @budni ca. 53,- โ‚ฌ bezahlt.
Ich habe sie schon eine Woche getestet und bin zufrieden mit ihnen. Am liebsten mag ich den Blush und die Foundation (rechts im Bild) weil sie etwas mehr Deckkraft hat als die Serum Foundation, die sehr flรผssig ist und eine eher mittlere Deckkraft hat. Zudem mag ich den Aplikator (eine wackelige Pipette) nicht so gerne. Das Settingspray macht einen guten Job โ™ฅ๏ธ aber fรผr mich ist der Sprรผhnebel nicht fein genug und etwas zu doll ๐Ÿ˜‚. Ich habe es mir aber schon in eine alte @MAC Fix+ Flasche umgefรผllt da ich den Spรผhnebel dort sehr gerne mag.
________________________________
#lovecosmetics #makeup #blush #settingspray #foundation #fixingspray #serumfoundation #dmdeutschland #dmdrogerie #dm #budni #beautyblogger
More...