JAWA JELITA HQ (@jamukocok.jawajelita)

@chemasjamukocok ni memang laju orangnya... dia tau kak kocok tengah masak jamu malam semalam, sepantas kilat dia datang serbu amik stok jamu panas2 khas utk semua customer dia yg dah memang que sentiasa.
..
.
Boleh dm cek mas yg cute ni utk dapatkan jamu kocok korang yaa..
..
.
#jamukocok #jawajelita #warisankejelitaan #juskunyitviral #jamucantik #jamusihat #sayangketatketat

JAWA JELITA HQ (@jamukocok.jawajelita)

🤦 Boleh ke ibu selepas bersalin masuk gym buat exercise berat, zumba, aerobic atau terkinja-kinja?

Jawapan:

SILA JANGAN ZALIM PADA TUBUH BADAN ANDA! TAK BOLEH! ..
.
🤦 Kenapa tak boleh kak kocok?

Jawapan: 💃 Tubuh masih lembut baru nak pulih dari luka bersalin. 💃 Rahim masih segar baru nak elok selepas mengandung bayi 9 bulan. 💃 Faraj masih belum kemas ukurannya selepas meneran bayi 3-4 kg. 💃 Fizikal luar nampak elok sihat namun fungsi dalaman belum pulih sepenuhnya. ..
.
🤦 Bila boleh mula nak exercise joget2 lompat2 kangkang2 kinja2 ni kak kocok?
Jawapan:

TUNGGU SELEPAS 100 HARI! LAGI ELOK 120 HARI. Kalau teringin exercise keluar peluh, buat yoga je.. dalam youtube bnyak teknik yoga buat ibu selepas bersalin. Ada juga senaman kuatkn lantai pelvik utk menguatkan otot cengkaman faraj. ..
.

Ok.. semoga menjawab soalan yaaa sayang2 kak kocok semua. ..
.
SILA SHARE supaya ramai wanita tahu cara manjakan diri...
.
.
#jawajelita #jamukocokjawajelita #kakkocokinaction #warisankejelitaan

Kedai Online SyaFitri (@kedaionlinesyafitri)

#Repost @jamukocok.jawajelita (@get_repost)
・・・
Kak kocok suka minum sambil selfie... korang? Malu ke nak selfie? ..
.
Jom selfie smbil minum #jamukocok dan kak kocok akan pilih utk kakaks2 adiks gadis2 wanita jelita semua untuk dapat FREE SEBOTOL jamu kocok. ..
.
SYARAT SELFIE?
..
.
✔️ Minum sambil pegang botol Jamu Kocok Jawa Jelita
✔️ Post gambar dalam IG dengan #jamukocokjawajelita & @jamukocok.jawajelita ..
.
Jom join contest ni... semakin korang selfie dan minum #jkjj, semakin korang cantiks... 😘😘😘
..
.
#jamukocok #jawajelita #warisankejelitaan #juskunyitviral #jamucantik #jamusihat #sayangketatketat

JAWA JELITA HQ (@jamukocok.jawajelita)

Hi korang... Gambar ni waktu kak kocok proses menimbang dan menyukat herba yg nak diguna sebelum ianya dimasak... Haaa.. semua ni ada timbangannya tau.. ada sukatannya... kalau main taram je sukatan & timbangan nya nanti, khasiat tak smpai... rasa pun kureenngg... 😂

Jangan risau yaa korang... kak kocok masak #jamukocokjawajelita penuh teliti. Walau dah setiap hari masak & macam bole main pejam2 mata je (mcm dlm gambar tu 😝)... tapi kak kocok tetap fokus dan teliti. Ok... tu je nak bagitau... ..
.
Nak body mantap, tenaga tak sendu, muka berseri, cik bunga kuntum merah mekar, aura cinta dan manja sentiasa bergelora.. meh laaa try #jamukocok yg sangat viral sekarang... wasap.my/+60183638374/kakkocoknakjamu

wasap.my/+60183638374/kakkocoknakjamu

wasap.my/+60183638374/kakkocoknakjamu

#jamukocok #jawajelita #warisankejelitaan #juskunyitviral #jamucantik #jamusihat #sayangketatketat

JAWA JELITA HQ (@jamukocok.jawajelita)

Kak kocok suka minum sambil selfie... korang? Malu ke nak selfie? ..
.
Jom selfie smbil minum #jamukocok dan kak kocok akan pilih utk kakaks2 adiks gadis2 wanita jelita semua untuk dapat FREE SEBOTOL jamu kocok. ..
.
SYARAT SELFIE?
..
.
✔️ Minum sambil pegang botol Jamu Kocok Jawa Jelita
✔️ Post gambar dalam IG dengan #jamukocokjawajelita & @jamukocok.jawajelita ..
.
Jom join contest ni... semakin korang selfie dan minum #jkjj, semakin korang cantiks... 😘😘😘
..
.
#jamukocok #jawajelita #warisankejelitaan #juskunyitviral #jamucantik #jamusihat #sayangketatketat

JAWA JELITA HQ (@jamukocok.jawajelita)

Kak Kocok akan masak #jamukocok dgn penuh gembira dan perasaan yg damai... kalau jiwa kak kocok tak ok... jamu kocok takkan dimasak oleh kak kocok.. kenapa eh?
..
.
Supaya energy gembira dan ketenangan tu akan mengalir kepada mereka yg mengamalkan #juskunyitviral ni... kan... kalau tak takkan laaa diorg gelar jamu kak kocok ni #jusgembira ..
.
Happy always korang! ♥️
..
.
jom selit order utk esok pagi.. wasap.my/+60183638374
..
.
#warisankejelitaan #jusherba #juskunyitviral #jawajelita #jamutenaga #jamucantik #jamuairkunyit #jusgembira

JAWA JELITA HQ (@jamukocok.jawajelita)

Sambil masak #jamukocok sambil buat video 2 minit je utk #agentjamukocokjawajelita tersayang.... ..
.
Isi kandungan video takleh share ngan u all.. rahsia! 😂
..
.
Ada yg berminat nak selit order? meh wasap meh... jamu fresh harini kak kocok yg masak sendiri. Assistant kak kocok ada buat kerja lain... so kak kocok sendiri singsing lengan masak jamu special ni utk order agent2 yg nak pickup esok pepagi... ..
.
wasap.my/+60183638374
..
.
#warisankejelitaan #jusherba #juskunyitviral #jawajelita #jamutenaga #jamucantik #jamuairkunyit #jusgembira

Kedai Online SyaFitri (@kedaionlinesyafitri)

#Repost @jamukocok.jawajelita (@get_repost)
・・・
Kenapa tak boleh over dose minum #jamukocok ni kak kocok? ..
.
Herba2 ni kak kocok dah sukat. Cukuplah utk amalan ala kadar. Jgn melebih2 dlm mengamalkan sesuatu sbb nanti manfaat boleh mendatangkan mudarat. ..
.
Sentiasa bersederhana.. kan lebih baik sayang.... mmuuwwaahh!! ..
.
#warisankejelitaan #jusherba #juskunyitviral #jawajelita #jamutenaga #jamucantik #jamuairkunyit #jusgembira

Kedai Online SyaFitri (@kedaionlinesyafitri)

#Repost @jamukocok.jawajelita (@get_repost)
・・・
#jamukocokjawajelita ni bukan boleh diambil lelebih... ikut dos yaa.. kalau takde masalah.. sekali sehari cukup. Suku cawan je... kalau ada problem baru bole amal sehari 2 kali. ..
.
Kenapa sekali je? Jus kunyit ni sedap giler... nak minum pagi malam boleh tak? Ok.. jawapan next posting yaa... ..
.
#warisankejelitaan #jusherba #jamukocok #juskunyitviral #jawajelita #jamutenaga #jamucantik #jamuairkunyit #jusgembira

Kedai Online SyaFitri (@kedaionlinesyafitri)

#Repost @jamukocok.jawajelita (@get_repost)
・・・
Ada yg ketagih minum #jamukocokjawajelita ni... dah minum pagi.. malam nak minum lagi...
..
.
Boleh ke? Tengok posting selepas ni..
..
.
#warisankejelitaan #jusherba #juskunyitviral #jawajelita #jamutenaga #jamucantik #jamuairkunyit #jusgembira

JAWA JELITA HQ (@jamukocok.jawajelita)

Kenapa tak boleh over dose minum #jamukocok ni kak kocok? ..
.
Herba2 ni kak kocok dah sukat. Cukuplah utk amalan ala kadar. Jgn melebih2 dlm mengamalkan sesuatu sbb nanti manfaat boleh mendatangkan mudarat. ..
.
Sentiasa bersederhana.. kan lebih baik sayang.... mmuuwwaahh!! ..
.
#warisankejelitaan #jusherba #juskunyitviral #jawajelita #jamutenaga #jamucantik #jamuairkunyit #jusgembira

JAWA JELITA HQ (@jamukocok.jawajelita)

Ada yg ketagih minum #jamukocokjawajelita ni... dah minum pagi.. malam nak minum lagi...
..
.
Boleh ke? Tengok posting selepas ni..
..
.
#warisankejelitaan #jusherba #juskunyitviral #jawajelita #jamutenaga #jamucantik #jamuairkunyit #jusgembira

JAWA JELITA HQ (@jamukocok.jawajelita)

Dah tengah malam kak kocok baru sampai rumah dari event. So sebelum tidur mesti minum suku cawan #jamukocokjawajelita dulu... InsyaAllah tidur lena dan khasiat herba yg ada dalam #jamukocok akan membuat korang bangun pagi segar macam tak sabar2 nak makan breakfast! 😂😂😂
..
.
#warisankejelitaan #jusherba #juskunyitviral #jawajelita #jamutenaga #jamucantik #jamuairkunyit #jusgembira

JAWA JELITA HQ (@jamukocok.jawajelita)

Ni bukan kali pertama kak kocok kena marah dengan customer! 😔
..
.
Kakak ni marah sebab tak habaq awal2 #jamukocok boleh menyuburkan rahim walau usia dah makin tak muda! 😂
..
.
Mana laaa kak kocok nak ingat utk nasihat kakak2 semua, kalau takmo baby dah... tido malam elok2... jangan notty sangat! Sebab kak kocok sangka baik je kat semua customer... 😝
..
.
Ampun kan kak kocok... rezeki Allah tu memang unik dan pelik... sentiasa diberi dalam keadaan kita tak terjangka.... 😘😘
Kak kocok sayang semua.... ❤️
..
.
#antioxidants #antioksiden #jamukocok #jamusubur #jamukocokjawajelita #jawajelita #jamuairkunyit #jamutenaga #warisankejelitaan #juskunyitviral

JAWA JELITA HQ (@jamukocok.jawajelita)

Gigih #chemasjamukocok datang sepantas keretapi erlke ofis kak kocok untuk rebut stok #jamukocok 😂😂😂
...
.
TQ @chemasjamukocok agent kawasan Cheras, Bdr Sri Permaisuri, Bdr Tun Hussein On, Kinrara, Bkt Jalil.
..
.
#antioxidants #antioksiden #jamukocok #jamukocokjawajelita #jawajelita #jamuairkunyit #jamutenaga #warisankejelitaan #juskunyitviral

JAWA JELITA HQ (@jamukocok.jawajelita)

ANTIOKSIDEN ??? PENTING KE??? Ok korang.... ramai tahu KUNYIT mmg kaya dengan zat antioksiden. Memang sumber antioksiden ada pelbagai sumber, tapi antara yang paling tinggi sumbernya datang dari zat curcumin si kunyit hidup ni.... Sebab tu zaman2 dulu hingga sekarang ni kunyit hidup masih diguna utk kasi baik luka atau kudis. Kasi baik jerawat toksah citer laaa.. mmg superb ploles skin tu kalau amal kunyit sentiasa.
Sapa perlu zat antioksiden ni? secara ringkasnya khusus utk mereka yg: 💉 Terdedah asap rokok 💉 Terdedah debu asap pencemaran
💉 Berisiko kanser dan ada simptom kanser
💉 Yang pentingkan kecantikan dan kesihatan
💉 Yang nak AWET MUDA sentiasa.

Banyak lagi... lain kali kak kocok share yaaa... #antioxidants #antioksiden #jamukocokjawajelita #jawajelita #jamuairkunyit #jamutenaga #warisankejelitaan

JAWA JELITA HQ (@jamukocok.jawajelita)

ANTIOKSIDEN ??? PENTING KE??? Ok korang.... ramai tahu KUNYIT mmg kaya dengan zat antioksiden. Memang sumber antioksiden ada pelbagai sumber, tapi antara yang paling tinggi sumbernya datang dari zat curcumin si kunyit hidup ni.... Sebab tu zaman2 dulu hingga sekarang ni kunyit hidup masih diguna utk kasi baik luka atau kudis. Kasi baik jerawat toksah citer laaa.. mmg superb ploles skin tu kalau amal kunyit sentiasa.
Sapa perlu zat antioksiden ni? secara ringkasnya khusus utk mereka yg: 💉 Terdedah asap rokok 💉 Terdedah debu asap pencemaran
💉 Berisiko kanser dan ada simptom kanser
💉 Yang pentingkan kecantikan dan kesihatan
💉 Yang nak AWET MUDA sentiasa.

Banyak lagi... lain kali kak kocok share yaaa... #antioxidants #antioksiden #jamukocokjawajelita #jawajelita #jamuairkunyit #jamutenaga #warisankejelitaan

Kedai Online SyaFitri (@kedaionlinesyafitri)

#Repost @jamukocok.jawajelita (@get_repost)
・・・
WAJIB AMAL KUNYIT SELAIN SENAMAN UNTUK JANTUNG SIHAT!

Kajian menunjukkan mengamalkan jus kunyit boleh mengelakkan SERANGAN JANTUNG.
Waaahh... betul ke ni... haaa.. ni kajian pakar herba tau...
..
.
🍷Kunyit sangat tinggi anti oxidant
🍷Kunyit bertindak sebagai agen awet muda
🍷Kunyit melindungi paras hormon 🍷Kunyit membaik pulih simptom kanser

SIAPA CAKAP AMAL KUNYIT CEPAT MENOPOS??? SYIRIK HERBA NAMANYA TU!!! ..
.
Amalan minum pil kunyit & jus kunyit ni dah tersohor di Eropah dan Benua Asia lain... mereka lagi open dan bersungguh amal herba.
Bertuahnya kita kan.. hidup di Malaysia yg memang dah lama amal herba... nak makan kapsul kunyit pun bole juga tapi kajian menunjukkan kunyit lebih bagus jika di amal secara "raw" tanpa proses pengawetan.
So.. apa lagi? opkoz laaa #jamukocokjawajelita jus kunyit paling sedap dan mudah untuk korang dapatkan.
Baca article bawah ni yaa... https://theheartysoul.com/turmeric-juice-heart-health/

#juskunyitviral #jawajelita #jamukocok #warisankejelitaan #wanitasahaja #ladiesonly #jamucantik #jamusedap #jushomemade #tanpapengawet #readytodrinkjamu #jamusegarsentiasa #jamusedap #taukejamu #awetmuda #jelitasentiasa #sihatbertenaga

JAWA JELITA HQ (@jamukocok.jawajelita)

WAJIB AMAL KUNYIT SELAIN SENAMAN UNTUK JANTUNG SIHAT!

Kajian menunjukkan mengamalkan jus kunyit boleh mengelakkan SERANGAN JANTUNG.
Waaahh... betul ke ni... haaa.. ni kajian pakar herba tau...
..
.
🍷Kunyit sangat tinggi anti oxidant
🍷Kunyit bertindak sebagai agen awet muda
🍷Kunyit melindungi paras hormon 🍷Kunyit membaik pulih simptom kanser

SIAPA CAKAP AMAL KUNYIT CEPAT MENOPOS??? SYIRIK HERBA NAMANYA TU!!! ..
.
Amalan minum pil kunyit & jus kunyit ni dah tersohor di Eropah dan Benua Asia lain... mereka lagi open dan bersungguh amal herba.
Bertuahnya kita kan.. hidup di Malaysia yg memang dah lama amal herba... nak makan kapsul kunyit pun bole juga tapi kajian menunjukkan kunyit lebih bagus jika di amal secara "raw" tanpa proses pengawetan.
So.. apa lagi? opkoz laaa #jamukocokjawajelita jus kunyit paling sedap dan mudah untuk korang dapatkan.
Baca article bawah ni yaa... https://theheartysoul.com/turmeric-juice-heart-health/

#juskunyitviral #jawajelita #jamukocok #warisankejelitaan #wanitasahaja #ladiesonly #jamucantik #jamusedap #jushomemade #tanpapengawet #readytodrinkjamu #jamusegarsentiasa #jamusedap #taukejamu #awetmuda #jelitasentiasa #sihatbertenaga
More...