The Real Mia Sara Cute (@miasaranasuha_cute) [similar]

❤️Welcome to The Real Mia Sara Cute acc❤️ 💘Haters go die Real acc: @therealmiasara 🎈🎈 😻#miasaracute😻 🎶 Musical.ly here 🎶

The Real Mia Sara Cute (@miasaranasuha_cute)

" Dia ialah fake friends 💔 " 🌸 part 2 🌸
tiba - tiba tanpa Mia sedari ada beberapa kawan yang Mia kenali sudah pun kelihatan di dalam kelas itu! Mia sangat terkejut lalu memberi salam kepada mereka.. Mia : assalammualaikum korg ! lama tak jumpa .. Huhu.. rindu korg 😝
Q,S,A dan A : waalaikummussalam.. huhu
~ lalu mereka pun duduk di satu meja yang terletak di belakang itu.. satu kumpulan ada 6 meja akan tetapi mereka hanya ada 5 orang sahaja .. ~
Qaisara memulakan topik perbualan mereka dengan percutian pada bulan 12..
Qai : Haaa cane cuti? best tak cuti? ke terperap je kat rumah?😂
Aafia: Huhu ayat "terperap kat umah " tu cam perli je.. lalu semua pun gelak selepas mendengar ayat Aafia tersebut😂.. ~ skip ~
apabila tamat sahaja sesi persekolahan maka mereka semua pun balik ke rumah.. Mia berjalan dengan Qaisara dan Sara kerana kebetulan mereka satu ven dengan Mia.. Mia secara tiba-tiba teringat tentang pengalaman dia menjadi seorang pengawas pusat sumber di sekolah kebangsaan.. Mia pun berhasrat untuk tanya mereka supaya mereka ikut untuk menjadi pengawas pusat sumber di smk bersama Mia!
Mia: Hmmm korg nak jadi pengawas apa kat smk ni?
Sara: saya ikut awk Mia.
Qai: saya pun ikut korg jugaklah!
Mia: apa kata kita bertiga jadi pengawas pusat sumber.. nak tak? Nanti kita ajak Aafia dgn Arisya sekali ok?
Sara & Qai ; ok ! ~ skip ~
keesokan harinya ialah hari ke-2 persekolahan untuk sekolah menengah Mia.. ~````kringggg````~
alarm loceng Mia berbunyi menunjukkan sudah pukul 6.30 pagi.. Mia ambil wuduk untuk solat subuh.. 💕 bersambung 💕
p/s: kalau tk best sorry 😓👌 btw siapa tak tidur lagi tu boleh la baca 😊 Sorry sbb buat time malam2 buta 😂😅 k la goodnight 🌸 #miasaracute

The Real Mia Sara Cute (@miasaranasuha_cute)

Bukan Allah tidak tahu remuknya hati . Bukan Allah tidak tahu pedihnya diuji . Tapi Dia tahu yang kita mampu hadapi 😊 .
Jika kita terasa down disebabkan kawan kawan , jangan lah sampai lupa Allah . Jagalah hubungan dengan Allah dahulu baru Allah jaga hubungan kita dengan manusia 😉. Tag 👇 kawan baik 💕 korg! 🌸 #miasaracute

The Real Mia Sara Cute (@miasaranasuha_cute)

Mia with akak @rajailya 😍💕 Lama betul Mia tak jumpa kak raja ilya .. Nnt ada rezeki boleh la jumpa lagi 🙆 #ffm29 #miasaracute
p/s: Haaa nak sambung story " dia ialah fake friends " tak?? 😁🎈

The Real Mia Sara Cute (@miasaranasuha_cute)

Siapa yang sempat tgk #ffm semalam? Haaa cane? Best tak?? 🎈 Siapa yang teringin nak baju macam Mia tu?😭😣💕💕 #miasaracute

The Real Mia Sara Cute (@miasaranasuha_cute)

Like princess 👑💎🌸😍🎈 #miasaracute
p/s: please comment down below 👇 what is your favourite emoji ? 💎

The Real Mia Sara Cute (@miasaranasuha_cute)

JK 😂 - capt musically | musically 🎈
p/s: pls put credit if repost my musically #miasaracute

The Real Mia Sara Cute (@miasaranasuha_cute)

Musically 🎈
p/s: pls put credit if repost my musically #miasaracute

The Real Mia Sara Cute (@miasaranasuha_cute)

Forget the haters 👌 -capt musically | Musically 🎈
p/s: pls put credit if repost my musically #miasaracute

The Real Mia Sara Cute (@miasaranasuha_cute)

Musically🎈
p/s: pls put credit if repost my musically , Thanks :) #miasaracute

The Real Mia Sara Cute (@miasaranasuha_cute)

' Dia ialah fake friends ' 🌸part 1🌸
Pada tarikh 31 Disember 2016 , bermulalah orientasi di sekolah menengah Mia. Nama sekolah tersebut ialah Sekolah Menengah Kebangsaan Sungai Pulau *reka😂* 1 langkah untuk masuk ke sekolah tersebut terdetik 1 ayat di hati Mia " waaa besarnya sekolah ni 😱😍💕 " Ayah Mia hendaklah berkumpul di dewan tempat berkumpulnya ibubapa untuk sedia maklum tentang yuran , peraturan sekolah dan sebagainya manakala Mia pula diarahkan oleh pengawas sekolah untuk ke dewan tempat berkumpulnya pelajar - pelajar form 1 2017 .. Semasa Mia semak sama ada Mia ditentukan oleh guru guru untuk memasuki kelas apa , Mia amat gembira bila dapat mengetahui bahawa Qai , Sarah , Aafia dan Arisya sama kelas dengannya 😍💕 .. Sewaktu Mia beratur memasuki barisan kelasnya , Mia melihat keadaan sekeliling.. Terdetik di hati Mia " Hmmm manalah kawan-kawan aku ni ? " Mia hanya duduk di dalam barisan kelas dengan keadaan tidak selesa kerana kesemua orang di sekelilingnya bukan kawan yang rapat dengan Mia.. ~ cikgu memberi pengumuman ~ Skip..
Mia diatur untuk memasuki kelas mengikut kelas.. Mia amat terkejut bila melihat block bangunan form 1 mempunyai 4 tingkat ! 😱😱 akhirnya sudah tiba di kelas Mia.. Mia amat bersyukur bila dapat tahu yang kelas Mia dekat tingkat yang ke 1 daripada 4 tingkat.. Alhamdulillah laa dapat kelas kat bawah dari atas sekali.. penat nak naik atas 😣 kalau dalam beg berat pada hari persekolahan nanti kan? Di dalam kelas Mia terdapat 6 kumpulan dan Mia memilih kumpulan bahagian tengah tetapi belakang.. tiba-tiba .. 🌸 Bersambung 🌸
P/s: Saya tau tak best 😭👌Btw jgn lupa baca next episode untuk tau apa yang terjadi 😊💕 (story hanya pada hari persekolahan cuti) #miasaracute

The Real Mia Sara Cute (@miasaranasuha_cute)

watak watak yang terdapat pada story " dia ialah fake friends 💔 " adalah :
Mia Sara Nasuha : sahabat yang selalu caring tentang kawan kawannya
Qaisara : kawan Mia yang selalu ada sewaktu Mia susah dan senang
Sara : kawan Mia yang ... * kalau nak tau jangan lupa baca story * 🌸 mereka dikenali sebagai friendship goals kerana semua mempunyai Sara pada nama masing masing 🌸 nama singkatan bagi Mia Sara Nasuha Mia manakala Qaisara pula ialah Qai .
Aafia : kawan yang selalu mengajar Mia daripada kesilapan yang dilakukan and always understand Mia 😍
Arisya : kawan yg suka buat lawak dan walaupun Mia selalu gaduh dengan dia tapi tak pernah tak sayang 😝😘
( watak tambahan akan ada kat story.. ini semua hanya list sahabat Mia yang Mia kenal sebelum masuk ke alam remaja di sekolah menengah )
~ sinopsis ~
Pada suatu hari , Mia berpindah dari Sk ke Smk .. dia ada berjumpa kawan baharu yang sama hari sewaktu bertugas di pusat sumber sekolah buat kali pertama .. then ..
nak tau apa yang terjadi? hihi jangan lupa baca story ni ok? 🙆💕 #miasaracute

The Real Mia Sara Cute (@miasaranasuha_cute)

Lusa sekolah dah :( .. Rasa macam cuti 2 hari ni sekejap je kan?😂 Korg dah siap homework ke? 🙆✨ admin belum hehe 😂😅 #miasaracute
p/s: sedar x sedar Inara photoboom kt blkg tu 😂😜

The Real Mia Sara Cute (@miasaranasuha_cute)

Semua dah dinner ke belum tu? 🙆💕 Haaa siapa yg nak jadi watak tambahan kat story tu boleh la comment nama korg.. nanti admin akan pilih nama yg sesuai untuk story tu ok? ✨😉 #miasaracute

The Real Mia Sara Cute (@miasaranasuha_cute)

Filter 💫🙆💕
Ok now admin nak buat story! Hmmm mybe story ni ada dalam 20 / 15 episod or more.. yay or nay? 😉✨ pls comment .. hihi tgh excited nak buat story nii.. kalau nak admin buat story, pls vote nak tajuk apa? : 👇
a) kawan baik selamanya 💕✨
b) dia ialah fake friends 😌💔
c) member yang sangat baik 😍💕
d) squad forever!! ✨✨
tajuk dia mmg hampir sama maksud right? tapi story dia berbeza - beza.. so, cpt2 lah vote 🙆💕 thanks for support 😙.. fans Mia 3 yg terawal nak tag kat story tu boleh comment 😉 #miasaracute

The Real Mia Sara Cute (@miasaranasuha_cute)

Musically 💕✨
p/s: pls put credit and ask my permission first if you want to repost my musically , thanks :) #miasaracute

The Real Mia Sara Cute (@miasaranasuha_cute)

Musically ✨💕
p/s: pls put credit and ask my permission first if you want to repost my musically , thanks :) #miasaracute
More...