(@bestfakta) [similar]

Fakta baru setiap hari !

(@bestfakta)

Kalau laki pulak yg pendek? πŸ€”
.
Mention sket kawan2 korg yg β€˜comel’ ni.. 😈😈
.
@amboikafe_shellout diiktiraf sebagai shell out yg terbaik di shah alam.. jom usha n support.. start hari isnin depan dorg ada buat lunch buffet, so korg bayar 8.50, korg boleh makan ape je smpai knyang! Muehehehe

(@bestfakta)

BTS juga telah menempa nama apabila memenangi sebuah anugerah di Billboard Music Award, dengan undian sebanyak 300 juta. Selain itu mereka juga telah membuat persembahan di American Music Award, The Ellen Show, Jimmy Kimmel dan The Late Late Show with James Corden
.
Diiktiraf sebagai Shell out paling BEST dekat Shah Alam hanya di @amboikafe_shellout @amboikafe_shellout
@amboikafe_shellout
.
#bts #btsmemes #theellenshow #ellendegeneres #jimmykimmel #jamescorden #edsheeran #billboard #america #worldtour

(@bestfakta)

Yang mana satu pilihan kalbu? Jujur ye.. jangan nak cover2 πŸ˜‚πŸ˜‚
.
Shellout plg sdap kat Shah Alam hanya di @amboikafe_shellout RM 20 ajo satu.. beli dua dan ke atas RM19 je kira.. jomm.. hehe
.
.
#fattahamin #fazura #fattzura #neelofa #datoserivida #ootd #faktaunik #facts #vsco #vs #nursajat

(@bestfakta)

@syahdanshafie_ Owner @amboikafe_shellout ni bukan asal drpd org senang.. tp dia bangkit untuk keluar drpd kemiskinan.. mcm ni la ciri2 lelaki yg layak bergelar wali huhuhu
.
.
Dgr cite dia tgh mencari tulang rusukbye.. Tag kawan2 korang yg tgh nak carik jodoh tu kot2 melekat πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚
.
.
#motivation #life #lifequotes #faktaunik #fakta #bestfakta #amboikafeshahalam #amboikafe #fattahamin #fattzura #neelofa #meletop #gegarvaganza

(@bestfakta)

Donald Trump diundi sebagai Presiden paling dibenci dalam sejarah US .
Double tap kalau korg pun sama!
.
Shellout plg sdap kat Shah Alam @amboikafe_shellout RM 20 je tuk sorang! beli dua dan ke atas RM19 je kira.. jomm.. hehe

(@bestfakta)

Daripada @utanujan , ni la hasil sembelihan paus dan lumbaΒ² tadi, untuk dijual... Menurut @utanujan saintis kata daging binatang2 ni penuh toksik. Tak elok untuk jadi makanan manusia.
.
.
.
Dah tu kalau tak elok makan buat ape sembelih punya banyak ? Untuk seronokΒ² je ? Banyak kau punya seronok, binatang dah nak pupus wehhh... .
.
.
fakta best hanya di @bestfaktaβœ…βœ…βœ….

(@bestfakta)

Ikan paus n lumbaΒ² pon kene sembelih macam lembu... Ape ke pelik la orang dari negara maju ni.. ingatkan bila negara maju bnde mcm ni xwujud dah!! Thanks @utanujan sbb bgtau... Apa lagi follow la @utanujan tu pon nk bgtahu? Hehehehe..
.
.
.
Agak2 korang ape yg diorg buat dengan bangkai paus n lumbaΒ² banyakΒ² tu. Huhu.. .
.
.
fakta best hanya di @bestfakta,βœ…βœ…βœ…

(@bestfakta)

Mesir oh mesir... .
.
.
fakta best hanya di @bestfakta βœ…βœ…βœ….

(@bestfakta)

Opocot mak kau hijau!! Ehh mak aku hijau!! Mak kau biru!!.
.
😱😱😱😱😱😱😱.
.
.
Tag kawan korang yang melatah n suka sakat orang melatah tu!!.
.
.
fakta best hanya di @bestfakta

(@bestfakta)

Beruk kentoiiii... Bukan kentut.. bukan kantoi... Kentoi. Ademin pon xtau kenape name die mcm tu... Boleh Tanya admin @utanujan .
.
.
fakta best hanya di @bestfaktaβœ…βœ…βœ….

(@bestfakta)

Haaa korang tahu tak Donald Trump ni warga emas dah sebenarnya, umur dia sekarang 71 tahun.
.
Korang rasa dia ni lama lg ke hidup ? Menyirap pulak tengok.
.
.
.
Fakta best hanya di @bestfakta

(@bestfakta)

Korang mesti ad member mcm ni kan? πŸ˜‚
jom follow @nakbebelsikit_ @nakbebelsikit_

(@bestfakta)

Populasi umat Islam πŸ’― kali ganda lg banyak dari orang yahudi... Tp kenapa pulak yang sikit menguasai yang banyak ??...
.
.
.
Cuba bincangkan.. 😑.
.
.
fakta best hanya di @bestfakta

(@bestfakta)

follow @nakbebelsikit_ @utanujan - Burung liar tertua didunia ialah seekor Laysan Albatross, gambar ini diambil di Hawaii.
.
Ahli biologi Chandler Robbins telah menanda burung ini di kaki pada tahun 1965, dengan anggran burung ini lahir pada tahun 1951, ini menjadikan umurnya 66 tahun pada 2017.
.
Burung Laysan Albatross merupakan binatang monogami, pasangannya kekal hingga akhir hayatnya.
.
Ahli Biologi Chandler robbin meninggal pada feb 2017 dengan umur 98 tahun.
.
#fakta #faktahaiwan #utanujan #animalfacts #animallovers #bekindtoelephants #albatross #birds - #regrann

(@bestfakta)

santapanhidup - Jaga Hati Sendiri
Follow @nakbebelsikit_

(@bestfakta)

Bukan sajaΒ² telinga besar, tp telinga besar perlu untuk memburu di padang pasir yang kurang tumbuhan dan haiwan mangsa yg warnanya seakan warna pasir.
.
Kucing pasir ni jugak ialah satuΒ²nya kucing padang pasir tulen dimana πŸ’―% habittatnya di padang pasir di utara Afrika, Timur tengah dan asia tengah.
.
Comel kann 😍.. tapi haiwan liar secomel mana pon kena dibiarkan hidup di habitat asal, jangan menjadi penyebab kepada kepupusan ya !. @utanujan
.
#fakta #faktahaiwan #utanujan #animalfacts #animallovers #bekindtoelephants #kucing #bujibu #sandcat. - #regrann

(@bestfakta)

Allahumma Solli A'la Muhammad....
.
jika seorang Manusia bukan Islam boleh berkata Nabi Muhammad ialah Manusia Paling Berpengaruh Didunia kerana kehebatannya dalam spiritual (agama) dan urusan dunia.
.
Alangkah sedihnya kita sebagai ummat islam tidak mengikut jejak langkah nya, berbuat yang baik menjauhi yang mungkar.
.
Moga Allah ampunkan dosaΒ² kita dan Moga Allah bangkitkan kita bersama junjungan besar Nabi Muhammad S.A.W.
.
😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊.
.
.
Fakta best hanya di @bestfakta βœ…βœ…βœ….

(@bestfakta)

Admin tak jumpa jumlah​ aksi lagak ngeri yang Jackie Chan ni buat, tapi dah 150 filem si Jackie Chan ni blakon.
.
.
Filem jackie chan feveret korang apa ? Admin cerita Foreigner (2017). βœ…βœ…βœ….
.
.
Fakta best hanya di @bestfakta βœ…βœ…βœ…
More...