makeup__beauty (@yatie_sendayutinggi) [similar]

🇲🇾 Sendayu Tinggi Creative Director 💄Beauty Youtube Creator. Watch My Tutorials

makeup__beauty (@yatie_sendayutinggi)

Siapa tak suka efek matte blh try teknik ni. Lebih nampak fresh 👍🏻
.
@sendayu_tinggi_online .
#lipcream

makeup__beauty (@yatie_sendayutinggi)

Siapa yg amalkan pengambilan kolagen dari start usia 25 tahun akan rasa berbaloi2 bila dah umur 30an ke atas. Time kengkawan semua start nampak aging, kita blh nampak beza pd diri kita pulak.. Sbb time umur 30an ke atas ni skin cepat benor kering dan mula berkedut. Cocoa Collagen @sendayu_tinggi_online ni dah lama tau kat pasaran. Sy ingat lagi, kami launch produk ni masa ofis ST di Bukit Tinggi Klang 15 tahun lepas. Masa pregnant dulu pun saya tetap amalkan sbb sedap 😂
.
Kolagen ni pun byk gred tau. Sbb tu ada yg kita makan xde efek. Sbb gred rendah. Kalau ST punya ni Kolagen gred A dari Tilapia Korea. Blh ambil 2 paket sehari. Kalau sesape yg problem dgn skin kering dan berkedut tu mmg blh rasa perubahan tu cepat. Tp kalau skin mmg takde masalah sgt dlm sebulan blh rasa skin jd lembut. Rambut pun kurang gugur
.
Sekotak ni ada 10 paket je. Cocoa Collagen RM28.50 (ahli 27.10 )
.

#morningroutine #collagen #youngerskin #sendayutinggi

makeup__beauty (@yatie_sendayutinggi)

Misi utama lepas balik ialah masak 😋 .. hari ni bibir merah mak ngah dgn Suede Lip Color @sendayu_tinggi_online kod Deep Red
.
Tudung @the_hijab.co .
#sendayutinggi #ootd

makeup__beauty (@yatie_sendayutinggi)

Kulit putih tu belum tentu cantik kalau kering & kusam. Apa shj warna kulit akan nampak cantik kalau lembap dan glowing. Ni antara produk wajib yg sy pakai konsisten
.
1) Brightening Series Cleanser
2) Collagen Facial Scrub
3) Brightening Series Moisturiser .
.

Lepas pakai ni skin jd lembap dan jerawat mmg senang keluarX kalau tak jd mcm kasar tau. Bila picit, jerawat tu melawan. Diorg taknak keluar. Siapa yg ada problem mcm ni kena cuba 3 produk yg dlm video ni @sendayu_tinggi_online .
.
Tudung @the_hijab.co .
#tipskulitsihat #sendayutinggi

makeup__beauty (@yatie_sendayutinggi)

Ramai yg nak hidup diputar balik spy kita blh buat yg terbaik. Tapi, ramai tak sedar.. dari kesilapan itulah yg byk mengajar kita utk menjadi lbh baik kini. Hargai apa yg kita ada skrg. Sebab masa tak akan kembali
.
Tudung @the_hijab.co .
#suedelipstick #sendayutinggi #ootd

makeup__beauty (@yatie_sendayutinggi)

Ramai tak berani warna bold mcm ni. Boleh je matchkan dengan mekap simple. Hari ni xde foundation pun, cuma pakai Matte Mousse Sunscreen je. Suede Lip Color kod Prune mmg aummm utk nampak berbeza sikit @sendayu_tinggi_online .
.

Tudung @the_hijab.co .
.

#sendayutinggi #motd #lipcream

makeup__beauty (@yatie_sendayutinggi)

Bebek crispy ni mmg kewajiban kalau sy dtg Indonesia. Mmg sedap sesangat
.
Tudung @the_hijab.co .
#rangupsampaiketulang

makeup__beauty (@yatie_sendayutinggi)

Kalau ikutkan hati, mmg nak terperam je di rumah. Tp, kalau dah ke tempat org ni rugi bawa perangai mcm tu. Paksa je badan bergerak. Nanti dah balik, bila belek2 gambar.. tu yg buat moment jd seronok. Tp, masa nak meredah tu rasa malasnya lahaiiii 😂
.
Hari ni pakai Suede Lip Color kod Dark Berry @sendayu_tinggi_online Tp nipis je sbb sy suka natural je sebenarnya .
.

Tudung @the_hijab.co .
#sendayutinggi #mygirls

makeup__beauty (@yatie_sendayutinggi)

Terjebak jugak beli slime ni sama2 @uzmaleya. Bila main ni leka je tau. Squishy pun punya la banyak sampai rambang bijik mata 😅 #katmalaysiatakada

makeup__beauty (@yatie_sendayutinggi)

Ingat orang je beranak. Bakso pun reti beranak 😅
.
Tudung @the_hijab.co .
#suedelipstick #coderosepetal #lunch

makeup__beauty (@yatie_sendayutinggi)

Sebenarnya hidup ni mudah kalau kita tak merumitkan semua benda. Muka acah2 bengis tengok yg tukang ambik gambar tu. Nak dekat 2378 kali dia suruh pose.. hadoiii 😅 . Hari ni muncung lebih sikit sbb pakai Suede Lip Color kod Rose Petal @sendayu_tinggi_online .
.

Tudung @the_hijab.co .
#ootd

makeup__beauty (@yatie_sendayutinggi)

Mana satu pilihan di hati ? Siapa yg suka natural tu jgn la apply tebal. Nampak soft je nanti 😉 @sendayu_tinggi_online .
#sendayutinggi #mattelipcream

makeup__beauty (@yatie_sendayutinggi)

Kenapa la dapat laki gini 😂😂😂 dia buat muka tak bersalah. Tudung renang anak dia acu kat kepala...😂😂 #keluarairmata #suka2je

makeup__beauty (@yatie_sendayutinggi)

Selamat bersarapan semua.. hari ni try air jamu. Padahal, penakut pahit. Sbb tu makan kapsul je 😅
.
Suede Lip Color hari ni sy pakai kod Honey Pink. Soft je kan warnanya 😍
.
Tudung @the_hijab.co .
@sendayu_tinggi_online | www.sendayutinggi.com

makeup__beauty (@yatie_sendayutinggi)

Finally.. 2 produk kegemaran sy dah masuk. Shimmer Cream ni blh pakai di mata & wajah utk efek highlight. Tp sy sukaaaaa sgt pakai sbg primer utk eyeshadow sbb warna eyeshadow jadi mantop yarabbi 😜
.
Suede Lip Color pun koleksi lip matte cream terbaru dari @sendayu_tinggi_online . Warna mmg bold & sgt lah pigmented gaisss. Blh beli di www.sendayutinggi.com . Agihan tgh dibuat utk seluruh Outlet ST & Watsons
.
Doll Suede Lip Color RM35 ( ahli RM31.50 )
Shimmer Cream RM31.80 ( ahli RM28.60 )
.
#sendayutinggi #newproducts #shimmercream #mattelipcream

makeup__beauty (@yatie_sendayutinggi)

Nak tips dagu runcing tak ?? Haaa.. kena tgk sampai khatam video ni 😁 @sendayu_tinggi_online | www.sendayutinggi.com
.
Tudung @the_hijab.co .
#makeuptutorial #whippedcreamfoundation #sendayutinggi

makeup__beauty (@yatie_sendayutinggi)

Hati berbunga2 tau kalau balik kerja #buahhati

makeup__beauty (@yatie_sendayutinggi)

@sendayu_tinggi_online kini membuat temuduga terbuka bagi 3 jawatan di atas. Hubungi atau whatsapp +60192307341 utk maklumat lanjut
.
#sendayutinggi #kerjakosong

makeup__beauty (@yatie_sendayutinggi)

Alhamdulillah merasa shooting bertiga sempena Hari Ibu tak lama lagi. Nanti nak simpan, frame elok2. Nak tunjuk kat anak cucu bila dah besor 😅
.
Makeup @ayangkamell
Tudung : @the_hijab.co .
#sendayutinggi #hariibu #karangkraf #majalahnona
More...