Product Info:Whstpp 0193042133 (@yatie_sendayutinggi) [similar]

πŸ‡²πŸ‡Ύ Sendayu Tinggi Creative Director πŸ’„Beauty Youtube Creator

Product Info:Whstpp 0193042133 (@yatie_sendayutinggi)

Antara benda terbaik yg tak pernah berlaku dlm hidup sy ialah bila ada 2 org budak kecik ni. Sy takde kawan mcm org lain yg blh selalu lepak, jalan2 atau beraya ke rumah sbb mak sy ni jenis tak suka anak berkawan sgt..Yg ada cuma keluarga. Jadi, bila dah kahwin dunia sy masih sama. Anak2 & keluarga je. Dan, gara2 diorg juga lah merubah sy utk jaga kesihatan. Takde rahsia pun, sy mmg amalkan Amme Complete @sendayu.tinggi_hq masa berpantang utk turunkan berat dari 80kg-45kg. Dlm pantang tu jg sy amalkan Slimmax Drink, DFolia Coffee, Easyfull dgn DTox even bf. Slimmertique sy amalkan lps bersalin 4 bln sbb masa preggy then lost weight hampir separuh akan buat badan flabby a bit kan. Jd Slimmertique ni bantu firm up kan balik slowly selain work out
_
Dulu masa chubby @ady_sendayu.tinggi tak ckp apa pun. Tapi skrg bila tgk gambar lama blh pulak dia komen " kenapa gemuk sgt ya masa ni ".. cissss πŸ˜’πŸ˜’πŸ˜‘πŸ˜‘
_
Setelah hampir 7 tahun berat sy sama je.. pernah paling kurus pun 43kg. Utk maintain sy amalkan DTox & Easyfull selain senaman berkala. Kita kena ingat, suplemen ni membantu 60% plan kita utk lost weight berjaya. Selebihnya pada diri sendiri
_
Maaf kalau DM uols tak berbalas. Tak sempat nak balas sebenarnya. Whstpp je 0193042133 | 0197917133 utk mrk yg nak tanya detail pasal produk tp segan
_
#sendayutinggi #kuruscepatmasapantang #weightlostjourney

Product Info:Whstpp 0193042133 (@yatie_sendayutinggi)

Melawat hasil perkebunan @ady_sendayu.tinggi. Blkg ni dia tanam pokok buah. Tak tahu la bila blh merasa hasil. Keliling ni byk juga dia tanam pokok sayur. Tu yg mandur nak check 😁
.
Today ada shooting makeover kat studio @sendayu.tinggi_hq. Ada produk baru nak demo. Byk produk ST nak launch ni. Hakak excited 🌈
_
Tudung @the_hijab.co kod RSS22 Dusty Grey
.
#sendayutinggi #morning

Product Info:Whstpp 0193042133 (@yatie_sendayutinggi)

Ni lah tudung yg sy selalu pakai hari2 sbb senang bentuk, selesa, kainnya nampak mewah. Walaupun kekadang tu malas sgt nak bersiap, tudung @the_hijab.co jadi penyelamat spy tak nampak comot 😁 Yg berkenan & nak beli blh whstpp 0102214262 ya. Sehelai RM33 je. Bukan chiffon atau cotton
.
#favourite🌈 #bidang45 #squarescarf

Product Info:Whstpp 0193042133 (@yatie_sendayutinggi)

Sy ni jenis yg suka finger bite bila malam. Yg rushing nak buat breakfast pun bgs. Selain dari homemade spicy chicken crunchy, dumplings, wantan yg ni pun sy suka sbb sedap & bahannya juga healthy. Blh la try resepi mudah ni. Bekukan dlm peti ais. Nak makan cepat pakai je air fryer, lg sihat & cepat. Sy suka salut breadcrumbs, tapi @ady_sendayu.tinggi suka plain je. Kalau nak harap dia makan sayur mcm ni mmg tak laaa.. tp popia ni dia elok je makan sorang 8 biji. Angin tak betul mcm semalam jam 1.00pg minta makan sbb lapar πŸ˜…
.
#bilakakyatiemasak

Product Info:Whstpp 0193042133 (@yatie_sendayutinggi)

Dulu masa kecik2 bila bergaduh dgn adik yg sorang ni biasanya kitorg akan jerit2, campak semua baju dia dari almari ( biar padan muka kena lipat balik ), jeling sampai rasa nak terkeluar bijik mata dll πŸ˜‚πŸ˜‚ Tapi blkg mak je lah kitorg berani. Kalau dia nampak, mmg mampos kena pijak, libas & diganyang dua2 sekali πŸ˜‚
.
Bila ada anak sendiri, time diorg gaduh treatment lain sikit. Just tengok je sampai habis luahan perasaan memasing apa yg tak puas hati. Sampai keluar semua air mata hingus bagai lah si @uzmaleya. Lepas tu, maknya akan jd pendamai & penasihat. Kata2 terakhir ialah " kalau selalu gaduh mommy akan sakit ".. Terus pergaduhan sengit tadi dibatalkan dgn serta merta πŸ˜†πŸ‘πŸ»
.
Tudung @the_hijab.co kod RSS19 Brown Bleach
.
#mommybestfriends

Product Info:Whstpp 0193042133 (@yatie_sendayutinggi)

@uzmaleya paling susah hati kalau ada event melibatkan baby. Sebab diorg tau sy sgt suka baby. Boleh terlihat jelas kan muka diorg mcm mana.. hahahaha.... Risau2 kalau maknya dukung baby. Balik ni sure tantrum berdua tu. Muncung blh ikat dgn reben πŸ˜…
.
Tudung @the_hijab.co kod RSS15 Creamy & RSS14 Peach Glow
.
#akikahkawanuzma #nasibtadibabydahtido

Product Info:Whstpp 0193042133 (@yatie_sendayutinggi)

Dah lama rasanya tak buat tutorial kat YouTube. Hari ni rekod khas full makeup & step yg super easy dgn Pearl Cream @sendayu.tinggi_hq
_

Masa kecik dulu main pensel warna tu celup dgn air buat lipstik bagai. Malam2 buta pakai lilin gigih mekapkan adik2. Takut kantoi dgn nenek. Jd senyap2 buat kerja πŸ˜‚
.
Dulu sy duduk dgn nenek di Parit 13. Television cuma dibenarkan utk tgk tilawah al quran , Siaran Perdana Islam ataupun perlawanan bola sepak. Utk mengisi masa lapang, Selain main masak2, mekap2, aktiviti lain ialah mengumpul nyamuk yg giler besar. Siapa berjaya kumpul nyamuk paling byk dikira pemenang & akan dapat 10 sen 😁
.
Tudung @the_hijab.co Kod MC05 Pearl
Lashes & Contact Lens dari @lensesandlashes
_

#sendayutinggi #pearlcream #shooting

Product Info:Whstpp 0193042133 (@yatie_sendayutinggi)

Hujung thn lalu sy perkenalkan @the_hijab.co dgn tudung jenis square scarf & shawl dgn material yg berbeza sediada di pasaran. Alhamdulillah ramai suka rupanya. Lepas tu sy launch Crochet Scarf sblm raya thn ni dgn 3 jenis material kain yg berbeza. Hujung tudung ni bukan jahit biasa. Inspiration dari Irish Crochet mcm ala2 bersulam. Koleksi yg ni last batch @the_hijab.co produce
.
Coming soon ada type lain pula. Yg jenis sy pakai ni kod GC07 Nude Bleach sehelai RM46, material Diamond Italiano Glitter & bidang 50. Yg suka labuh blh adjust. Material tak jarang & tak panas. Blh whstpp 0102214262 utk membuat pembelian
.
Suede Lipstick kod Coral @sendayu.tinggi_hq .
#sendayutinggi #myhijabstyle

Product Info:Whstpp 0193042133 (@yatie_sendayutinggi)

Antara yg wajib di bawa bekal waktu pagi. Bukan apa, utk org yg di kepalanya hanya pikir lepas ni nak makan apa, lunch nak makan apa, malam pulak mcm mana πŸ˜†
.
Both products ialah bestsellers @sendayu.tinggi_hq tau. Usia produk ni dah lebih 15 tahun. Yg ada mslh keputihan mmg bgs amalkan D'Folia Coffee tu especially jenis yg takut ubat. Rasanya sedap tp akan taste bitter herbal sikit di hujung lidah
.
Mistake yg ramai org buat ialah standby sebalang kerepek atau biskut lemak sebelah meja. Dlm tak sedar sehari blh habis sebalang tau. So, try je 2 sekawan ni. Secawan Slimmax Drink spy kenyang lama. Lepas tu D'Folia Coffee utk booster energy, bg tak mengantuk & yg ni kena cicah biskut lemak ping pong lebih mengancam.. 2 keping je jgn lebih2..hahahaha 🀀
.
Sekian luahan pagi ni .
#sendayutinggi #suplemensejakdululagi

Product Info:Whstpp 0193042133 (@yatie_sendayutinggi)

Niat di hati malam tadi nak buat sarapan cekodok manis sama cekodok bilis bulat2.. lepas tu dah lambat. Sarapan Slimmax Drink dgn DFolia Coffee @sendayu.tinggi_hq je nampaknya. @ady_sendayu.tinggi tu tak reti menilai makanan. Pandai je sebut biskut peberet rasa kertas 😭
.
Tudung @the_hijab.co kod RSS21 Haze Grey
.

#sendayutinggi #breakfast #kenyangsampailunch

Product Info:Whstpp 0193042133 (@yatie_sendayutinggi)

Masa usia sy 15thn, sy dah ada cita2 nak miliki rumah sendiri sbb parent sy masih tak ada rumah tetap. Sukar & susah utk kita terima bila terpaksa berpindah randah. Sy aim utk simpan duit & beli at least rumah flat. Sbb tu setiap kali kerja part time sy mesti bawa bekal atau limit kan belanja makan tak lebih RM5.00 sehari. Dgn hasil kira2 budak hingusan time tu, tolak belanja transport, makan, minum dll sy mungkin memiliki rumah sendiri sebelum umur 27 thn. Tak ada hajat pun nak beli kereta. Sy nak beli motor je sbb sy akan panik kalau naik bas. Risau sgt bas terlepas πŸ˜…
_
Tudung @the_hijab.co kod RSS22 Dusty Grey
.
#morningwalk #tengahtengoktikusberlarikatkedaisebelah

Product Info:Whstpp 0193042133 (@yatie_sendayutinggi)

Ramai dm sy tips nak kurus. Maaf sesangat sy x blh nak reply satu2 sbb byk sgt. So, sy ringkaskan je kat sini ya
.
Easyfull : ambil malam atau time lunch. Fungsi utama utk cut craving pd carbs, manisan, kudapan bergoreng etc. Sy biasa ambil 1 scoop shj dgn air 120ml cicah dgn whey biscuits yg uols blh beli kat ikea je. Kalau jenis yg x tahan lapar sgt2 tu combine dgn kapsul Slimmertique ya sbb yg tu concentrated selain bgs utk firming our bodies. Sy ambil pantang dlm 6 month je sbb lps bersalin even workouts body mcm jeli2 lembek πŸ˜‚
.
DTox is a must since sy ada mslh usus malas. Sy amalkan kedua produk ni dah nak masuk 7 thn pun. Bila usus sihat, semua vitamin yg kita makan meresap sempurna, skin less breakouts, pinggang mmg selim melim & flat giler
.
Ok sampai tu je sbb nanti pjg sgt karangan akak mcm novel bersiri. If tak jelas, nak detail product etc kena tgk di @sendayu.tinggi_hq ya atau whstpp 0193042133
.
Tudung @the_hijab.co kod RSS32
.
#sendayutinggi #sharetipskurus

Product Info:Whstpp 0193042133 (@yatie_sendayutinggi)

Hidup ni akan jadi mudah kalau kita tak memberatkan keadaan. Tak stress & dijamin lebih bahagia
_
Tudung @the_hijab.co kod RSS02
Matte Mousse Sunscreen @sendayu.tinggi_hq
_
#sendayutinggi #saturdaymorning

Product Info:Whstpp 0193042133 (@yatie_sendayutinggi)

Ini lah tutorial tahap kelajuan cahaya. Short clips live di Facebook dgn topik " BAGAIMANA NAK MIX HIGHLIGHT DGN FOUNDATION " . Hasilnya mekap glow & kalis peluh uols...Yg nak view full tutorial digalakkan menziarahi page akak ya 😁 ( Facebook : Yatie Sendayu Tinggi )
_
Semua produk @sendayu.tinggi_hq . As usual kalau live di FB sy biasanya bg FREE GIFT AWAY produk Sendayu Tinggi
_
Eyelashes @lensesandlashes
Tudung @the_hijab.co kod MC09 Caramel
.
#sendayutinggi #makeuptutorial

Product Info:Whstpp 0193042133 (@yatie_sendayutinggi)

Shimmer Cream ni nak pakai mcm mana ?? Best ke dan ada beza ke kat overall makeup ? Semestinya lah ada bezanya & nampak mekap tu idok la matte berkepul2 mcm pakai powder 165 kilo #overpulak πŸ˜†
_
Mcm mana nak pakai ? Ada 3 cara :
1. Sapu slps foundation pada kawasan highlight. Ratakan dgn jari lepas tu terus vavoomm.
2. Mix dgn any foundation. Terus jadi glowing. Yg paling best sekali, terus foundation uols jd sweat proof sbb Shimmer Cream ni kalis peluh / air
3. Jadikan sbg eye base sblm apply pembayang mata. Hasilnya solekan mata lbh pop up, pigmented, tak crack dan long lasting
.
Ada 2 warna. Kod Pearl sesuai utk fair skin. Kod Mocha utk medium to tan skin. Shimmer Cream RM31.80 ( ahli RM28.60 )
.
Tudung @the_hijab.co kod MC09 Caramel
Eyelashes dari @lensesandlashes
_
#sendayutinggi #shimmercream #glowingskin

Product Info:Whstpp 0193042133 (@yatie_sendayutinggi)

Zaman sy kecik2, sy akan ikut mak dgn abah naik motor pergi menoreh. 5 beranak naik satu motor. Redah bukit dgn hutan tebal jam 5-6pg. Walaupun masa tu usia br 6thn.. masih ada ingatan yg tak akan dilupakan. Rasanya mcm baru semalam.. dan, tak pernah terfikir pun akan adanya @sendayu.tinggi_hq. Mcm2 pengalaman, halangan, dugaan, kenangan manis, pahit.. yg pastinya akan jd cerita indah utk keturunan sy akan dtg. Insyallah
.
Tudung kod RSS27 Yellow Brown @the_hijab.co
_
#sendayutinggi #lebih20tahundipasaran

Product Info:Whstpp 0193042133 (@yatie_sendayutinggi)

Sabun kenangan namanya ni. Bila tgk je Golden Herbs Soap mesti teringat moment muka tgk breakouts teruk masa teenager. Satu2nya produk skincare yg @sendayu.tinggi_hq ada masa tu cuma sabun herba ni lah.. Siap kerat 4 nak jimat. Zaman kitorg dulu xde laman sosial ni. Yg ada majalah Remaja je la yg paling top utk buat rujukan. Habis semua tips utk handle jerawat dicuba. Dari kicap, bawang putih, kayu manis lah.. hahahaha.. mcm nak masak apa je. Last2 Golden Herbs Soap ni jugak yg mujarab. Tu pun ada combine dgn Nosygone la sbb time ni tgh resdung. Tu jugak salah satu punca jerawat bernanah teruk x nak elok2
.
#teringatkenanganremaja #apasalrasatuasangattetibaπŸ˜‚

Product Info:Whstpp 0193042133 (@yatie_sendayutinggi)

Lepas raya ni sibuk sikit. Tak sempat nak melaram pun wajib apply Matte Mousse Sunscreen. Yg suka natural glowing apply Pearl Cream dulu. Today pakai Suede Lipstick @sendayu.tinggi_hq kod Dark Berry tapi setitik je lepas tu spreadkan dgn jari. Siap
_
Tudung @the_hijab.co kod GC08 Crystal White
.
#sendayutinggi #motd #mekapmalasnamanya😌
More...