Product Info:Whstpp 0193042133 (@yatie_sendayutinggi) [similar]

πŸ‡²πŸ‡Ύ Sendayu Tinggi Creative Director πŸ’„Beauty Youtube Creator

Product Info:Whstpp 0193042133 (@yatie_sendayutinggi)

Setiap ujian menguatkan jiwa kita & menambahkan ilmu kerana kita belajar dari kesilapan. Spy kita blh berpesan pada generasi akan dtg .
#kenasentiasapositif

Product Info:Whstpp 0193042133 (@yatie_sendayutinggi)

Seronok hari ni makan ada bekal baru dah.. dapat pulak atas meja ada org bg brownies. Abg @ady_sendayu.tinggi tau dah, Kak Yatie bab makan ni mmg no 1 πŸ˜…
.
Brownies less sugar yg sodappp ni @nita_brownies bg pagi tadi kat HQ Sendayu Tinggi. Bahan brownies mmg kualiti sgt. Sampai sayang nak makan 🀀
.
Tudung @the_hijab.co kod SS03 Baby Green
Suede Lipstick kod Coral @sendayu.tinggi_hq .
#barunaklunch #sedapnyamakanharini

Product Info:Whstpp 0193042133 (@yatie_sendayutinggi)

Baru je launch tak sampai seminggu. Stok UV Defense yg 2 type ni mgkn sold out minggu ni. Insyallah restock balik awal February ya
.
Yg color pastel flamingo tu Tinted Hydrating Sunscreen utk skin yg dry, jeragat dan normal. Box pastel indigo tu Matte Mousse Sunscreen utk skin oily, combination, jerawat & sensitif. Both UV Cream ni tinted mcm skin color, ada SPF50 & whitening @sendayu.tinggi_hq
_
Sy biasanya akan pakai Matte Mousse tu kalau skin tgh oily & cuaca panas. Ada masa skin jd dry especially di ofis lps cuci muka, akan switch pd Hydrating Sunscreen ☺️
.
#sendayutinggi #sunscreen #stokkritikaldah

Product Info:Whstpp 0193042133 (@yatie_sendayutinggi)

Baru nak lunch. Punah hati tgk tupperware kesayangan jd lagu ni. Balik ni wajib beli. Dah la nak hadiah besday mix brownies pun tak blh πŸ˜‘ @ady_sendayu.tinggi
_
I’m wearing @the_hijab.co kod SS02 Frost Pink
.
#barulunch #dfoliacoffetadi #fattahhati

Product Info:Whstpp 0193042133 (@yatie_sendayutinggi)

Ada 3 PUNCA berat tak turun walau dah bersenam & diet
.
1️⃣ Hilang Berat Tanpa Sedar πŸ‘‰πŸ» bila kita bersenam dan build up muscle secara umumnya otot adalah lbh berat dari lemak. Sbb tu bila timbang sama. Lemak saiznya besar tapi lampung. Tp otot kecil & berat. Baju longgar, tapi berat sama. Apa yg penting ialah secara fizikal. Bukan pd penimbang. Kita je rasa tak turun berat πŸ˜…
.
2️⃣ Tak Ambil Kalori Ikut Keperluan Badan πŸ‘‰πŸ» secara umumnya, bdn kita memerlukan kalori utk kita melakukan aktiviti. Jika kita ambil kurang kalori, lemak yg tersimpan akan digunakan sbg tenaga. Itu adalah proses bagaimana kita hilang lemak. Selain bersenam, jaga kalori yg diambil. Blh google brp keperluan kalori yg sesuai utk umur & aktiviti uols. Kak Yatie perlu 1800kcal utk maintain dan less 1,000kcal utk lost weight faster
.
3️⃣ Metabolisma Rendah πŸ‘‰πŸ» faktor utama kenapa tak turun berat. Metabolisma jd rendah bila kita makin berumur ( sbb tu dah tua2 ni makan durian 2 ketul dah naik 1kg πŸ˜… ), kurang ambil makanan berprotein which is bgs utk booster hormon leptin yg bantu kita kurus, tidak angkat berat ( hanya cardio ). Tp cardio ni penting jg ya. Apa pun kena balance lah. Do both sbb metabolisma rendah ni punca kita gagal nampak pengurangan di scale πŸ’ͺ🏻
.
Point no 2️⃣ ni yg selalu ramai GAGAL. Mula2 blh tapi lama2 mana mampu nak kontrol craving. Ada sesetgh org mcm Kak Yatie ni akan put on weight jika makan lewat mlm. Sbb tu Easyfull ni akan overcome 2 problem utama yg suka makan makanan tinggi kalori spt coklat, dessert, chips etc. Bab makan malam tu bila dah biasa, mmg dah xde mslh. Kak Yatie train perut ni dah masuk 7 thn. Easyfull @sendayu.tinggi_hq ni mmg kena ada terutama waktu hormon ghrelin ( hormon lapar ) tgh memuncak yakmat πŸ˜…
.
Tudung @the_hijab.co
Produk www.sendayutinggi.com / whstpp 0193042133
.
#tipskurus #sendayutinggi #easyfull

Product Info:Whstpp 0193042133 (@yatie_sendayutinggi)

Ada 3 jenis ni minuman dlm ofis utk standby sbb @ady_sendayu.tinggi selalu makan lewat. Kena tggu dia makan sekali, kalau tak mmg muncung la. Dia jenis mmg kena berteman makan. Dah terbiasa selama 15 tahun 😝
.
Kalau mengantuk, Kak Yatie suka break kejap. Pergi pantry ambil biskut sekeping je. Sambil cicah dgn DFolia Coffee. Mmg terbuntang la mata lepas tu
.
Cocoa Collagen ni biasanya sy suka ambil 1 jam sblm lunch atau breakfast. Lbh bagus dan kalau usia 40an sebaiknya ambil 2 paket sehari. Yg tanya rahsia skin lembap & gebu tu.. ni je rahsianya. Sejak umur Kak Yatie 24thn dah amalkan. Dah 10 tahun berlalu ni mmg nampak la bezanya πŸ˜πŸ‘πŸ»
.
Slimmax Drink biasanya ambil time lambat nak lunch. Contohnya skrg la. Masih tak makan lg ni..Sbb Kak Yatie ni orgnya kalau bab makan kena punctual. Yg ada problem gastrik mmg bgs makan ni. Cuma part yg tak best bila makan ni mesti tak habis la bekal bawa dr rmh tadi sbb kenyang dah... Penattt masak πŸ˜‘
.
@sendayu.tinggi_hq #sendayutinggi #bekalan

Product Info:Whstpp 0193042133 (@yatie_sendayutinggi)

Ini weight loss journey saya 7 tahun lalu. Semuanya berpunca selepas bersalin. Kak Yatie naik sampai 80kg both pregnancy. Somehow selepas bersalin kedua + usia bertambah walaupun berat kembali pada asal iaitu 56kg, badan rasa flabby dan ukur lilit bertambah
.
Nantikan Part 2 cara Kak Yatie turunkan berat sejak anak dara 56kg-45kg dlm 2 bulan. Dan Part 3 adalah bagaimana utk maintain berat badan sbb itu adalah bahagian yang paling sukar bg mereka yg dah berjaya kurus. Which is part ni WAJIB tengok kalau uols belum beranak & tgh plannings utk kurus πŸ‘πŸ»
.
Semua produk yg Kak Yatie ambil mmg 100% dari @sendayu.tinggi_hq. Mak mertua Kak Yatie yg jg dlm pantang & dia yg tlg prepare semua ni dlm 60 hari. If ada soalan blh whstpp 0193042133 ya. Kalau nak lbh detail blh tgk di Youtube ya ☺️
.
I’m wearing @the_hijab.co .
#sendayutinggi #myweightlostjourney #yatiesendayutinggi #myrrealstories

Product Info:Whstpp 0193042133 (@yatie_sendayutinggi)

Yg nak plan turunkan berat badan tak lambat lagi. Yg penting kena azam. Gambar last tu Kak Yatie belum ada anak lagi. Nak tahu mcm mana Kak Yatie lost weight, kena tgk kat Youtube. Kak Yatie baru je update ( link di profile bio )
.
Ada 3 video sebenarnya. Yg part 1st ni ialah video masa pantang sbb cara paling cepat kurus ialah masa lps bersalin. Within2 month je berat Kak Yatie dah back to anak dara punya weight iaitu 56kg
.
Next video part 2 Kak Yatie akan update mcm mana cara utk turunkan lagi berat sampai 45kg. Siapa dah tgk video Kak Yatie ??
.
Tudung @the_hijab.co .
#sendayutinggi #tipskurus #myweightlostjourney

Product Info:Whstpp 0193042133 (@yatie_sendayutinggi)

Esok cuti kan.. mesti ramai tak tidur lagi. Kak Yatie nak share tips penjagaan skin dry sat. Yg gambar last tu sblm masa Kak Yatie usia 24thn. Baru berjinak2 dgn suplemen herba mcm DFolia & Sedu Arrow. Yg ada problem dgn dry skin blh follow step ni
.
1️⃣ Suplemen bantu hormon level dlm paras baik. Amalkan Sedu Arrow shj dah blh nampak result ketara pd skin. Tak percaya amalkan & tgk sebulan
.
2️⃣ Brightening Cleanser ni pakai sikit je. Setengah dari saiz sebiji kacang. Ia bantu menjaga lembapan wajah selain ada bahan utk anti ageing.
.
3️⃣ Sembur Collagen Facial Spray tu dan tepuk lembut. Ulang sebaiknya 7 kali utk kesan terbaik. Mmg moist giler kalau pakai ni. Ada Yeast extract ya dlm ni utk kelembapan berganda
.
4️⃣ Pakai Argan Oil Primer kalau nak apply mekap sbb skin yg dry senang jadi crack bila beberapa jam bersolek. Plus ada bahan yg bantu utk jaga kelembapan wajah
.
5️⃣ Gunakan Collagen Scrub yg dicampur dgn sedikit minyak olive atau argan. If mmg takde langsung, pakai minyak sawit pun blh. Ni bukan lawak k.. ini serius πŸ˜…
.
6️⃣ HA Serum & Moisturiser tu mmg kena pakai if skin kering. Ada jenis yg tersangat kering kena combina dgn Soothing Gel. Skin sensitif pun bgs guna 3 item ni & yg paling best tak rasa greasy atau melekit
.
7️⃣ Siang jgn lupa apply Tinted Hydrating Cream SPF50 + Whitening. Kalau nak double kan moisture apply sekali dgn Whitening Pearl Cream. Confirm letopss gebu, cerah, lembap habis
_
Semua produk ni blh dapatkan di mana2 Outlet @sendayu.tinggi_hq seluruh Msia, melalui web www.sendayutinggi.com ya
.
I’m wearing @the_hijab.co kod SS09 Baby Pink
.
#sendayutinggi #penjagaanwajahkering

Product Info:Whstpp 0193042133 (@yatie_sendayutinggi)

Siapa pernah pakai sunblock tapi lagi rasa melekit, tak selesa atau terlalu kering ? Ini sebabnya kita salah pilih base utk sunblock. Kak Yatie kalau kat rmh pun pakai sunblock sbb UV tetap blh masuk melalui tingkap. Lagi best kalau ada ingredients yg ada Whitening sekali sbb blh pudarkan jeragat & parut jerawat sekali. UV Defense Cream @sendayu.tinggi_hq ni ada 2 jenis utk kesesuaian skin kita
.
Matte Mousse Sunscreen utk skin normal, oily, combination dan jerawat. Ringan sgt sbb tekstur very velvety & airy
.
Tinted Hydrating Sunscreen pula utk skin yg dry, sensitive, jeragat, normal dan kombinasi pun sesuai. Yg ni pun very light on skin & tak melekit sbb formula waterbase
.
Both cream ada SPF50 & whitening formulation utk bg skin kita tak dull atau berbelang masa terdedah pada matahari. Teenagers pun helokkk sgt pakai sbb yg ni bukan foundation tau. Tak la segan sgt dgn kengkawan. Nanti ada yg kena bahan kat sekolah ckp member pakai mekap πŸ˜…
.
🌼 Matte Mousse Sunscreen SPF 50 + Whitening RM41.35 (ahli RM37.20)
🌼 Tinted Moisturiser Sunscreen SPF50 + Whitening RM41.35 (ahli RM37.20)
.
#sendayutinggi #newformulation #uvtintedcream

Product Info:Whstpp 0193042133 (@yatie_sendayutinggi)

Kak Yatie pun ada problem dgn skin sejak remaja. Punca utama resdung la. Lepas tu jerawat teruk. Alhamdulillah dah surut. Ada gmbr blkg tu utk bukti. Time ni Kak Yatie baru nak masuk 20an. Baru je kahwin. Time zaman sekolah lagi teruk jerawat tp tak ada phone. Jd muka tgh teruk x ada kenangan. Pori pun besar jugak time ni. Area hidung dgn tepi2 tu. Kalau gigih blh la zoom πŸ˜…
.
Video terbaru kat Youtube Kak Yatie share mcm2 tips utk kecilkan pori besar. Tapi utk video ni terpaksa cut sikit ya. Produk yg blh rawat masalah pori ni semua dari @sendayu.tinggi_hq
_
1. Golden Herbs Soap (Ahli RM14.30)
2. Facial Scrub Collagen (Ahli RM27.65)
3. XNe Facial Spray (Ahli RM27.65)
4. Matte Sunscreen Spf50 PA++ (Ahli RM37.20)
5. Tea Tree Oil Makeup Primer (Ahli RM34.35)
6. Acne Cream (Ahli RM33.40)
.
Tudung @the_hijab.co .
#sendayutinggi #poribesar

Product Info:Whstpp 0193042133 (@yatie_sendayutinggi)

Petang2 mendung mcm ni teringat memori masa kecik. Mak Kak Yatie meniaga kedai runcit kat felda Kechau 1, Pahang masa tu. Terngiang2 masa umur 6thn, time ptg gini Kak Yatie kena mandikan adik2 kat sungai bwh rumah. Dulu takde bilik air. Kebetulan sungai tu jalan kaki je mmg sampai dah
.
Actually time hujan ni lah paling best sbb kitorg berkubang lagi lama dari biasa. Siap rembat tong dram besar dari kedai buat pondok2 atau main berlakon jd ibu ayah.. cuba teka siapa suka berlakon jadi bapak 😝
.
Tudung @the_hijab.co kod RSS31 Pale Brown
.
#remangpetang #hormonlelakiterlebih

Product Info:Whstpp 0193042133 (@yatie_sendayutinggi)

Kalau kejap lagi meeting.. lepas tu nak bagi aura konon tegas, kena pakai gincu warna mcm ni. Mesti semua senyapppp je time tu. Muka kena bagi garang sikit. Baru menjadi πŸ˜…
.
Kak Yatie mmg suka sangat dgn Creamy Matte Lipstick kod 01 ni. Masa apply tu licin sesangat. Kalau nak bibir x merekah masa gosok gigi tu kena sental sekali berus tu pd bibir. Jgn ganas2 pulak. Mau tanggal bibir tu. Plus bibir jd lbh tebal dan mungil tau @sendayu.tinggi_hq .
Tudung @the_hijab.co kod SS09 Baby Pink
.
#sendayutinggi #motd #creamymattelipstick

Product Info:Whstpp 0193042133 (@yatie_sendayutinggi)

Alhamdulillah... mula2 nak buat channel kat YouTube ni rasa segan pun ada. Sbb semua youtuber muda2 & alasan lain sbnrnya sy ni sebenarnya pemalu πŸ™ˆ
.
Tapi @ady_sendayu.tinggi ckp kena juga buat sbb nanti takde siapa yg nak review produk @sendayu.tinggi_hq. Ramai lagi tak tahu yg Sendayu Tinggi ada produk pelbagai range selain Kak Yatie blh share ilmu dgn ramai org. Jadi, Kak Yatie buang tepi rasa malu tu
.
Next video nanti Kak Yatie share tips & rutin yg bantu utk lost weight memandangkan ramai request.. Isu pasal berat bdn ni sbnrnya blh bantu ramai wanita rasa happy, yakin & sihat
.
Kak Yatie ada terfikir nak masukkan Vlog atau video dgn family sbnrnya selain dari beauty & health punya info. Tapi risau takde yg nak view πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ #alhamdulillah #youtuber

Product Info:Whstpp 0193042133 (@yatie_sendayutinggi)

Sedih sebenarnya tengok gambar lama... Sbb Kak Yatie dah imagine hari2 tua selain nak siapkan diri bhw mrk akan ada life sendiri tak lama nanti. Bak kata @ady_sendayu.tinggi selalu pesan jgn tenung sgt gambar lama. Sbb kenangan tu pedih. Bila kita dah lalui & skrg tinggal kenangan. Baik kenangan pahit ataupun manis. Sbb tu kita kena hargai moment yg ada. Nanti bila dah tua, semua tu kita semat baik2 dlm hati & ingatan. Syukur diberi peluang merasa semua tu ☺️
.
Ada byk gmbr β€œtak senonoh” dlm ni.. jgn terkojut pulak. Ramai juga yg nak tahu tips sy lost weight. Dah ada share pun dulu tp ramai yg tak perasan kut.. kalau buat video je ok tak ? If ramai yg nak baru Kak Yatie menggigihkan diri utk rekod πŸ˜…
.
Tudung @the_hijab.co .
#meandgirls

Product Info:Whstpp 0193042133 (@yatie_sendayutinggi)

Matte Mousse Sunscreen @sendayu.tinggi_hq yg baru ni new formulation tau. Selain SPF yg lbh tinggi dari sblmya, yg baru ni ada whitening sekali. Tekstur pun lbh smooth & velvety.. Blh pudarkan parut jerawat dan sekatakan uneven skintone. Yg jenis muka β€œbela” minyak, mmg yg ni highly recommended sgt. Siapa pernah pakai formula sblm ni ?
_
Malam ni Kak Yatie upload kat YouTube tips utk kontrol oil & atasi open pores tau. Ramai request topik ni πŸ‘πŸ»
.
Tudung @the_hijab.co kod CS06 Brick
.
#sendayutinggi #produkbaru

Product Info:Whstpp 0193042133 (@yatie_sendayutinggi)

Akhirnya restcok pun Brightening Moisturiser ni.. risau sgt sbb stok Kak Yatie punya tinggal 3-4 hari je abis dah ni πŸ˜…
.
Even skin Kak Yatie jenis combination, pelembap ni tak rasa oily dan sticky pun. Siapa yg dah cuba pelembap ni mesti tau kenapa Kak Yatie WAJIB ada yg ni. Siap pack kecik2 dlm bekas utk bawa dlm beg mekap. Senang lepas cuci muka terus pakai ni. Kalau tak mmg β€œketat” je rasa muka ni. Lps tu skin Kak Yatie jenis tak blh salah skincare. Kalau pelembap yg terlalu rich end up muka jd jerawat2 halus. Siapa skin sensitif kat sini ? Apa yg jadi kalau uols salah produk ? Share sikit
.
Brightening Series Moisturiser RM47.70 ( ahli RM42.95 )
.
#sendayutinggi #restock #whiteningmoisturiser #kulitkilat2

Product Info:Whstpp 0193042133 (@yatie_sendayutinggi)

Bila @ady_sendayu.tinggi bg gambar ni baru la tahu kenapa dia senyum setiap kali tgk Kak Yatie kalau jumpa food tester 😏
.
Sebab @ady_sendayu.tinggi pandang hujung ekor mata je, berani ambil 2 kotak je cookies tu. Kalau byk2 bising dia nanti πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚
.
Kak Yatie ni dulu susah dpt makan best2. Sebab tu jadi gini. Dulu kecik2 mana dpt mkn cookies bagai. Dpt makan nasi pun syukur sgt dah kan.. ni pulak dpt tester benda sedap mcm ni πŸ˜‹
.
Tudung @the_hijab.co
Matte BB Cushion @sendayu.tinggi_hq .
#nikmatmakanan

Product Info:Whstpp 0193042133 (@yatie_sendayutinggi)

Bila mana kita ada segalanya tapi tiada keluarga di sisi, semuanya tak bererti. Ada masa, bila anak2 ajak main sama2 tu tak menyeronokkan utk kita yg dewasa lagi tua bangka.. tapi itu semua alasan. Main jengga pun dah seronok sgt kalau kita get involved together. Mrk akan ingat moment ni sampai tua
.
Kak Yatie ingat lagi.. abah jenis suka layan sikit perangai mengada kitorg masa kecik ni. Kalau abah balik melawat kami kat kampung, time tido sorang atas perut, sorang kat tangan, sorang lagi bwh ketiak abah. Petang pulak, kami belasah abah ikut pergi parit utk pancing ikan sepat. Blk blh suruh arwah nenek goreng garing2 πŸ˜‹
.
Pejam celik tgk gmbr lama 2011-2017.. tak lama lagi anak dara dah. Nak ke lagi peluk mommy daddy mcm tu
.
Me & kakak wearing @the_hijab.co .
#minime
More...