Product Info:Whstpp 0193042133 (@yatie_sendayutinggi) [similar]

🇲🇾 Sendayu Tinggi Creative Director 💄Beauty Youtube Creator

Product Info:Whstpp 0193042133 (@yatie_sendayutinggi)

Mekap simple2 jom. Uols suka yg natural ke yg heavy sikit ?
.
Produk @sendayu.tinggi_hq
Tudung @the_hijab.co
.
#sendayutinggi #naturalmakeup

Product Info:Whstpp 0193042133 (@yatie_sendayutinggi)

Saya mohon MAAF sangat utk Promosi di Outlet Arau 🙏🏻🙏🏻
.
Kebakaran tempoh lalu menyebabkan beberapa stok mengalami beberapa perubahan warna pd luaran kotak. Outlet pun bergelap lagi sbb semua electrical dah tak ada
.
Jadi, penghabisan stok tu mmg tujuannya utk LELONG. Mana yg rosak teruk dilupuskan. Sbb tu semua pun diskaun 40%. Maaf sgt sbb ramai yg serbu pagi ni sampai ada yg pengsan tadi. Ramai jg yg berebut & marah2 sbb tak dpt beli. Ditambah dgn keadaan di Outlet yg ketika ni mmg tak elok di sebabkan kebakaran tempoh hari
.
Kemungkinan promosi berakhir hari ni je sbb stok dah nak habis. Insyallah kami akan cuba renovate semula Outlet di Arau dgn konsep baru dlm tahun ni juga spt dlm gmbr. Dan promosi utk launching Outlet Arau akan dibuat dgn stok yg lbh byk spy semua blh beli
.
Maaf sekali lagi dari saya mewakili pihak management @sendayu.tinggi_hq 🙏🏻🙏🏻
.
#sendayutinggi #mohonmaaf

Product Info:Whstpp 0193042133 (@yatie_sendayutinggi)

Matte BB Cushion @sendayu.tinggi_hq will be launch this December. Ada yg nak tgk tutorial tak ?
_
#sendayutinggi #comingsoon #mattebbcushion

Product Info:Whstpp 0193042133 (@yatie_sendayutinggi)

Tiada lagi lilitan sepoi2 bahasa tudung tu. Main dan je. Sbb nak balik, menghadap jammed & plan nak makan capati dgn ratah telur ikan masak kari 😜
.
No makeup look kononnya. Alasan.. padahal malas mekap. Kalau tak nanti @ady_sendayu.tinggi bebel. Disuruhnya pakai gincu ke apa yg patut sbb dia akan ckp muka dia lg lawa 😪
.
Kak Yatie apply Brightening Series Moisturiser dgn Tinted Sunscreen dgn Lip Changing Color @sendayu.tinggi_hq
Tudung CS03 Purple @the_hijab.co
_
#ootdmalas #lakikucerewet #24-26nov #beautybazaar #sendayutinggi

Product Info:Whstpp 0193042133 (@yatie_sendayutinggi)

Time cuti sekolah nanti kena standby makanan byk2. Nanti yg berdua kat rumah tu menyelongkar makanan je kerjanya. Diorg susah makan sayur, sbb tu paksa makan buah. Ada sesiapa tau tak nama sayur yg Kak Yatie pegang tu ?
.
Tudung @the_hijab.co .
#tempatfavourite

Product Info:Whstpp 0193042133 (@yatie_sendayutinggi)

Siapa tahu Kak Yatie kat mana ni ? Haaa.. ni la @sendayu.tinggi_hq. Masa mula2 kami beli bangunan ni dlm hati terpikir mampu ke byr bulan2. Sbb hutang ni buat kita stress. Bangunan di tengah2 KL susah nak beli skrg. Tak ramai juga nak let go sbb nilai makin tinggi saban tahun. Yg follow Sendayu Tinggi mesti tahu yg kami mula meniaga dgn menyewa di Plaza MPK Klang dengan kedai kecil seluas bilik tidur. Situ la stor, kaunter, admin 😅
.
Bagi Kak Yatie, utk mula meniaga tu mmg payah. Tapi lbh payah utk maintain. Bila dah kerja dgn ST lbh 15 thn ni, mcm2 org kita jumpa. Byk ilmu kita dpt. Kak Yatie kagum tgk bangsa2 lain meniaga yg dah meniaga bergenerasi. Majoriti mrk2 ni orangnya nampak biasa, sekilas mcm tak berduit. Tapi, ilmu penuh di dada. Cakapnya penuh berhemah. Kalau duitnya tu tak usah ditanya lah 😅
.
Oh ya, utk org KL.. ada WAREHOUSE SALE start 24-26hh Nov ni tau kat Outlet Kak Yatie berdiri ni. Ada location tu sy dah sesiap tag. Produk mekap serendah RM6.00 je. Moh le dtg berjemaah utk tgk apa lg offer yg ada sbb valid secara walk in aje☺️
.
Memandangkan masih ramai tak tau yg ST juga ada beberapa Outlet seluruh Msia, ni Kak Yatie selit detail sekali kat gmbr sebelah. Kalau malas ke Outlet atau jauh, beli je kat website www.sendayutinggi.com. Doakan Kak Yatie ya.. insyallah tahun depan kami plan nak buka dlm 3-4 Outlet lagi 😊
.
Tudung @the_hijab.co .
#sendayutinggi #alhamdulillah

Product Info:Whstpp 0193042133 (@yatie_sendayutinggi)

Bila pikiran menerawang plan nak nakan apa, kena cepat2 ambil Easyfull. Bg rest kejap dlm 15-30 minit sblm melantak. Mesti plan awal terbantut sbb perut dah rasa full 😂👍🏻
.
Nanti malam pun biasanya sy consume lg. Kadang2 jemu, sy ganti dgn Slimmax Drink. Sy ni jenis kalau makan berat time malam berturut2 seminggu confirm mencanak2 berat tu naik. Uols jenis mcm mana ?? .
_
Tudung @the_hijab.co
Produk @sendayu.tinggi_hq
_
#sendayutinggi #easyfullrestock

Product Info:Whstpp 0193042133 (@yatie_sendayutinggi)

Outlet Sendayu Tinggi Arau, Perlis mengalami kebakaran minggu lalu. Untuk penghabisan stok, kami akan adakan diskaun utk SEMUA PRODUK sebanyak 40% bermula dari 18-19hb Nov ni !!
.
Lokasi Outlet :
Sendayu Tinggi Arau,
No 3 jalan 1,
Kompleks Tok Arau (C-Mart)
02600 Arau Perlis.
No tel : ‭04 986 4233‬
.
#sendayutinggi #penghabisanstok #starausahaja @sendayu.tinggi_hq

Product Info:Whstpp 0193042133 (@yatie_sendayutinggi)

Kulit tak putih takpe, tapi kalau ada jerawat sakit betul hati kan ? Kalau kita nak skin putih.. kena rawat jerawatnya dulu. Then baru pikir nak cerahkan skin. Kak Yatie nak share cara pakai Acne Series @sendayu.tinggi_hq utk yg ada problem jerawat degil nak mampuih. Dah picit kecut sebelah, esok dia tumbuh lagi sebelah. Mcm berjiran secara berjemaah lagaknya. Biadap sgt 🤦🏼‍♀️
.
Ikut step ni ya
1️⃣ Acne Bar Soap RM19.10 (ahli RM17.15) _ cuci muka bersih2. Sebaiknya guna makeup remover dulu sblm sabun muka utk lbh bersih. Sbb kotoran selalu tersumbat pada liang pori. Kalau cuci semata tak cukup mendalam pembersihan tu
.
2️⃣ Scar Toner RM35 (ahli RM33.25) _ Pakai cotton pad ya. Masa ratakan kat muka mana2 area yg ada parut degil tu tenyeh lama sikit. Sbb dlm ni ada Salicylic Acid, Kernel Extract & Glycol utk buang sel mati. Sekaligus parut pun cepat pudar
.
3️⃣ X-Ne Facial Spray RM30.75 ( ahli RM27.65 ) _ yg ni sembur je terus kat muka. Bg kering lepas tu baru move in pd next step. Fungsi utama utk kontrol bakteria jerawat, kecilkan pori, bg mekap uols stay lama spy tak berminyak. Indirectly kuranglah jerawat baru menapak
.
4️⃣ Acne Balm RM31.80 (ahli RM30.20)_ sapu kat jerawat je. Yg best pasal ubat jerawat ni warnanya seakan Concealer.. so blh la cover jerawat dlm masa sama merawat. Then baru pakai mekap ya
.
5️⃣ Acne Cream+Whitening RM37.10 ( ahli RM33.40 ) _ ni pakai malam aje. Kak Yatie suka pakai area pori sbb mmg nampak ketara perbezaannya. Dah xde mcm kulit limau kalau mekap. Yg ada jerawat congested tu sapu tipis ya. Insyallah jerawat tu dah blh picit keluar. Kalau tak, jerawat tu mcm ada 1 layer on top yg menghalang dari jerawat tu keluar. Bila kita raba je, mcm jalan tar.. kasar je.. selain tu krim ni ada whitening ya bg parut cepat hilang
.
Wah.. pjg Kak Yatie explain hari ni 😅 Tqq kepada yg sudi baca sampai abis. Kalau DM tu Kak Yatie mmg x sempat balas. Uols whstpp je ya 0197917133
.
#sendayutinggi #setjerawat

Product Info:Whstpp 0193042133 (@yatie_sendayutinggi)

Busy mcm mana pun, family paling utama. Nanti dah tua, tinggal kenangan. Masa tak blh diputar. So, kitorg pun kena adapt apa yg @uzmaleya suka walaupun kitorg tak berapa suka. Mengantuk giler kut 😂
.
Kakak & me wearing @the_hijab.co .
#familyfirst #meatyuzma😅

Product Info:Whstpp 0193042133 (@yatie_sendayutinggi)

Ni nenek sy sblh mak. Umur 67thn. Otai giler ni tau. Kalau bantai anak, mmg tak cukup tanah lari. Sbb dia risau anak2 bila besar tak jadi “orang” katanya..Tapi kalau dgn cucu, mmg lembut habis 😄
.
Agaknya, sbb tu mak sy ni garang giler dgn anak2. Mewarisi dari nenek. Kalau nenek sblh abah sy pula jenis lemah lembut. Even marah pun, dia cuma tazkirah je 3-4jam
.
Sifat ibu bapa, sedikit sebyk akan ada pada anak2. Apa pun didikannya, semua parent nak yg terbaik utk anak2 mrk. Marah tak bererti benci, lembut tak bererti kita spoil kan mrk. Yg belum jadi parent, mgkn tak faham kenapa sikap mak ayah kita tak sehaluan dgn kita masa remaja kan ? Sbb mrk dah lalui. Dan mrk tak nak kita hadapi benda buruk yg mrk pernah tempuh dulu
.
Biasanya, anak2 ni akan sedar & matang lps dah kahwin & beranak pinak, anak2 dah besar... Time tu baru “nampak” kenapa parent kita bersikap mcm tu dulu. Ambillah ilmu yg positif dari mrk, mana yg negatif kita maafkan. Sebab, kita manusia mmg tak lepas dari buat silap
.
Tudung @the_hijab.co
Doll Skin Bb Cushion @sendayu.tinggi_hq .
#mynenek

Product Info:Whstpp 0193042133 (@yatie_sendayutinggi)

Nak skin nampak glowing2 healthy walaupun mekap ? Uols try Pearl Cream @sendayu.tinggi_hq ni. BUKAN FOUNDATION tau ni tapi WHITENING BEAUTY CREAM. Ada spf 15, blh memutihkan skin kalau pakai selalu. Jeragat dgn parut jerawat pun blh hilang tau. Ni betul2 berkesan. Yg dah try semua repeat order
.
List produk utk look mcm ni :
- XNe Facial Spray utk kontrol oil
- HA Serum bagi skin healthy
- Tea Tree Primer bagi mekap tahan & kecilkan pori
- Whitening Pearl Cream bg skin cerah natural
- Slim Pencil Liner utk kening dan eyeliner.
- Duo Eyebrow Mascara utk kening. Belum launch
- Foundation Palette utk conceal kening bagi kemas
- Shimmer Cream utk elak eyeshadow crack
- Eyes On Me Palette utk warna natural.
- Doll Eyelashes Mascara je pun blh. Falsies tu optional
- Color Changing Lipbalm pakai both code
- Setting Powder if skin jenis oily pakai ni utk matte effect. Kalau suka glowing tak payah pakai. Kak Yatie pun tak pakai sbb nak efek mcm fresh skin 😁
.
Sorry ya kalau DM uols Kak Yatie tak sempat balas. Blh whstpp je terus 0197917133
Tudung @the_hijab.co Kod SS03 Baby Green
.
#sendayutinggi #pearlcream #makeuptutorial

Product Info:Whstpp 0193042133 (@yatie_sendayutinggi)

Ada yg nak tutorial mekap ni tak ? Kak Yatie pakai Pearl Cream dgn Lip Changing Color Lipbalm. Simple je, xde foundation pun. Kalau ramai nak, Kak Yatie upload video look ni 😁
.
Produk @sendayu.tinggi_hq
Tudung @the_hijab.co kod SS03 Baby Green
.
#sendayutinggi #makeup #pearlcream #changingcolorlipbalm #newproducts

Product Info:Whstpp 0193042133 (@yatie_sendayutinggi)

Nak share dgn uols apa tu Detoksifikasi, atau detoks. Secara amnya ia merujuk kepada proses mengeluarkan racun dari badan. Proses DTox jg membantu meningkatkan metabolisme serta menjadikan nutrien yg diambil seharian meresap dlm bdn lbh baik
.
Kalau uols ada 4 tanda di bawah, ia tanda yg badan perlu detox. Mula2 kena konsisten ambil 21hari. Then, nak buat 4 kali sebulan pun blh bg yg tak ada masalah pembuangan
.
– Nafas berbau, lidah bersalut putih / kekuningan.
– Fluid retention dan / resdung jenis hidung berair @ sumbat
– Perut buncit – Cravings pada manisan, kudapan ringan yg salty
– Gallbladder problem ( bdn senang masuk angin )
– Selalu kembung perut – Terlalu mudah berpeluh / panas
– Jerawat, skin kemerahan & gatal2.
– Penat yg tak lega2 walaupun dah byk tido. Terutama waktu pagi
– Moodiness
– Autoimmunity
– Insomnia. Selalu terbangun 1-4pg & susah tidur semula
.
DTox @sendayu.tinggi_hq blh diambil utk warga emas juga. Cuma kena kurangkan dos kpd 1 scoop shj. Mula2 consume kena get ready sbb baunya mmg nauzubillah 😷😅
.
#sendayutinggi #kenadtoxke?

Product Info:Whstpp 0193042133 (@yatie_sendayutinggi)

Siapa nak FREE Lip Color Changing LipBalm @sendayu.tinggi_hq ni ?? Kak Yatie nak bg pada 3 org yg bertuah
.
Lipbalm ni ikut suhu badan tau. Kira kalau tetiba uols moody bibir tu terus jadi merah menyala. Blh bagi signal sesiap kat org keliling.. takla, gurau je😆
_
Color Changing Lipbalm ni buat bibir kita jd merah jambu natural, long lasting & blh heal masalah bibir lebam, hitam, menggelupas sekali. Lelaki pun blh pakai. Sure jadi ala2 kpop teruih 👍🏻
.
Syarat nak join uols just tag 3 org rakan & follow
@sendayu.tinggi_hq
@sendayu.tinggi_hq
@sendayu.tinggi_hq
_
Full video esok Kak Yatie upload di YouTube ya yg mana lbh detail explanation. Oh yes.. semestinya both of us wearing tudung @the_hijab.co 💜
.
#sendayutinggi #colorchangelipbalm #newproduct #contest

Product Info:Whstpp 0193042133 (@yatie_sendayutinggi)

Selalu ada 2 benda ni kalau lambat makan. Bukan apa, bila lambat makan ni perut lapar giler. End up, makan mcm org kebuluq. Tu yg main sumbat je
.
Masalah utama susah nak maintain berat ialah pengambilan kalori yg lebih dari keperluan badan tapi tak digunakan sbg tenaga. Kesudahannya, ia mengumpul menjadi lelemak comel kat perut, lengan, peha, punggung sampai ke cuping hidung 😂😂
.
Easyfull ni mmg Kak Yatie continuously ambil tau smpi skrg sbb nak cut craving pd makanan manis mcm kek, desserts, chocolate etc tu. Yg dah try ni rata2 komen bab craving tu mmt terkawal abes 👍🏻
.
Rasa coklat & sebotol ni Kak Yatie blh tahan smpi sebulan sbb sekali consume 1 scoop je. Kalau ikut dos sebenar 3 scoop tau. Blh beli di mana2 Outlet @sendayu.tinggi_hq atau online di web je lg senang
.
#sendayutinggi #easyfullrestock

Product Info:Whstpp 0193042133 (@yatie_sendayutinggi)

Today ambil result yg besar pulak. Saje je bapaknya menyakat. Mmg tu la kerjanya selalu pon 😅
.
Tudung @the_hijab.co kod RSS19 Blue Teal
Matte Mousse Sunscreen, Doll Mascara & Suede Lipstick kod Coral @sendayu.tinggi_hq je mekap hari ni
.
#school

Product Info:Whstpp 0193042133 (@yatie_sendayutinggi)

Siapa dah pakai Full Cover Concealer dgn Eyeshadow Palette yg baru @sendayu.tinggi_hq ni ? Smokey sikit la mekap look kali ni. Short clips dari live kat Facebook last week
.
Tudung @the_hijab.co .
#sendayutinggi #makeup

Product Info:Whstpp 0193042133 (@yatie_sendayutinggi)

Lipstick ikut suhu badan TERBARU !! Changing Color Lip Balm akan launch today. Ada 2 warna utk pilihan. Agihan as usual ambil masa 3-5 hr utk seluruh Outlet @sendayu.tinggi_hq. Blh beli di www.sendayutinggi.com
.
Color Changing Lip Balm RM35.00 ( ahli RM31.50 )
.
#sendayutinggi #newproducts

Product Info:Whstpp 0193042133 (@yatie_sendayutinggi)

Kena tengok video ni sampai habis 🧕🏻
Ni byk kenduri nak attend kan time cuti sekolah. Sesuai utk event mlm. Blh la praktis nanti
_
Full version kat YouTube ya .
🛑Produk @sendayu.tinggi_hq |www.sendayutinggi.com
🛑Tudung both wearing @the_hijab.co | www.thehijab.co
.
#sendayutinggi #makeup
More...