Product Info:Whstpp 0193042133 (@yatie_sendayutinggi) [similar]

🇲🇾 Sendayu Tinggi Creative Director 💄Beauty Youtube Creator

Product Info:Whstpp 0193042133 (@yatie_sendayutinggi)

Selamat menyambut Maal Hijrah. Ramai pakat balik kampung ya.. sbb kat sini lengang kemain. Ni hasil mekap live tadi kat Facebook. Nak tgk close up kena pegi tgk live tu balik 😜
.
Today sy pakai baju kurung @jubahsouq. Kain mmg sgt best sbb dari prada satin. Simple, elegan, kain tak rasa berat atau panas dannnn part ni yg paling utama ialah cutting. Kemas sesangat, elok terletak tau. Kena tgk picture yg berdiri kat sblh
.
Tudung as usual dari @the_hijab.co kod SS07 Peony
.
#sendayutinggi #makeup #ootd

Product Info:Whstpp 0193042133 (@yatie_sendayutinggi)

Today nak live sat kat Facebook. Nak tau look apa kena tgk tau 😁. FB : Yatie Sendayu Tinggi
.
#sendayutinggi #dollskinbbcushion #throwback #animemakeup

Product Info:Whstpp 0193042133 (@yatie_sendayutinggi)

Short clips LIVE kat Facebook hari tu. Tutorial day & night simple makeup. Sy gunakan Foundation & Eyeshadow Palette terbaru @sendayu.tinggi_hq. Yg ada event cuti esok ni blh la cuba
.
Tudung dari @the_hijab.co
.
#sendayutinggi #newproducts

Product Info:Whstpp 0193042133 (@yatie_sendayutinggi)

Biasanya saya ambil masa 6-12 bulan utk launch satu produk. Dulu masa kecik sy mmg suka mewarna. Apa shj contest walaupun bukan anjuran sekolah sy akan masuk. Alhamdulillah rezeki murah, setiap kali pun sy akan dpt top 3. Seronok bila masuk pertandingan ni sbb kita cabar diri. Selain contest coloring sy suka juga join pertandingan syair, debat, pidato, tilawah al quran, bercerita, koir, dikir barat.. semuanya sy join 😁
.
Dan siapa sangka, bakat yg ada tu sy bawa dlm profession sy skrg. I'm blessed
_
Tudung @the_hijab.co
_
#sendayutinggi #alhamdulillah #testerbanyakgila #ingatnakbuatcontest

Product Info:Whstpp 0193042133 (@yatie_sendayutinggi)

Ni kalau emergency tertinggal celak, gincu bagai blh la cuba teknik ni 😁
.
Sy guna Eyes On Me @sendayu.tinggi_hq yg terbaru. Memang mantap belaka semua warnanya
.
Tudung @the_hijab.co .
#sendayutinggi #makeuptutorial

Product Info:Whstpp 0193042133 (@yatie_sendayutinggi)

Apsal tak muat jari ni 😂😂😂.. sebelum org lain buat, hakak nak rasmikan sendiri dgn berbekalkan senyuman iklan ubat gigi paling terbaek sekali 😜
.
Yg belum tau mana lokasi @sendayu.tinggi_hq blh click link kat "location" tu. Meh la singgah sini
_
Tudung @the_hijab.co .
#sukanau #lobangidungkumenjadipojaan

Product Info:Whstpp 0193042133 (@yatie_sendayutinggi)

Eyes On Me Palette @sendayu.tinggi_hq ni mmg best sgt sbb warnanya sesuai dgn org Asia yg lbh yellowtone. Warnanya juga sgt harmoni & evergreen utk menghasilkan solekan yg elegan. Ultra-fine and highly pigmented formula, easy to blend. For daily, sometimes bila too much "blink" akan buatkan solekan nampak "murah".. keep it simple for classy look. Sooo...palet ni ada kombinasi matte & shimmer utk day to night makeup 😉
.
Tudung @the_hijab.co
Suede Lipstick kod Prune @sendayu.tinggi_hq
_
#sendayutinggi #eyeshadowpalette

Product Info:Whstpp 0193042133 (@yatie_sendayutinggi)

Siapa suka mekap natural ala2 JLo kena tgk video ni. Memandangkan hakak yg buat, jd tema TLo lah 😜
.
Dlm ni sy pakai Cover Up Foundation @sendayu.tinggi_hq & tudung yg senang bentuk ni dari @the_hijab.co .
#sendayutinggi #nudemakeup

Product Info:Whstpp 0193042133 (@yatie_sendayutinggi)

Masih terasa mcm diorg baby lagi walaupun dah besar 😅
_
Tudung @the_hijab.co SS03 & SS02
.
#memangdoadariperutsupayamerekatinggi

Product Info:Whstpp 0193042133 (@yatie_sendayutinggi)

Org tanya sy menyesal tak kahwin muda ? Sbb ramai yg jumpa soulmate slps kahwin. Then baru realise dia dah buat keputusan yg salah sbb kahwin awal
.
Di sbbkan sy ni x pernah langsung ber "couple" sblm ni, sy lebih enjoy bila dah kahwin. Bebas dan halal. Sy juga jenis x berkawan, jadi bila ada pasangan mmg buat hidup seharian lbh terisi
.
Buat keputusan & bertindak kena matang walaupun usia muda. Bg sy penting utk KETUA rumah tangga lbh matang dari isteri & fikir consequences atas tindakan yg dibuat terutama bila melibatkan keputusan penting. Sbb bila dah kahwin ni tak sama mcm kita berkenalan mula2 tu. CINTA tak menjamin kabahagiaan kalau tak ada KESEFAHAMAN, KOMUNIKASI & TOLERANSI. Setiap pasangan kena tahu tanggungjawab masing2 utk menjayakan sesuatu hubungan
.
Tudung @the_hijab.co
Baju @jelitasara .
#hujungminggu

Product Info:Whstpp 0193042133 (@yatie_sendayutinggi)

Skip pakai foundation berkilo-kilo utk mekap mcm pro ?? Pearl Cream bukan foundation tp krim pencerah wajah je.. tp blh hasilkan solekan yg cantik. Lagi kerap pakai Pearl Cream, skin akan jadi makin putih dan radiant. Jeragat dan parut jerawat pun pudar tau
_
www.sendayutinggi.com / @sendayu.tinggi_hq
_
Tudung dari www.thehijab.co | @the_hijab.co
_
#sendayutinggi #whitening #pearlcream

Product Info:Whstpp 0193042133 (@yatie_sendayutinggi)

Ada yg tanya, apa beza ni texture produk dgn Doll Skin Foundation ?
_
Ok, palet foundation yg ni lbh smooth, medium to full coverage, lightweight, sedikit dewy effect dan kombinasi 6 tone basic yg ada sesuai utk semua warna kulit. Just mix any 2 or 3 color dah blh apply sbg foundation. Warna lighter utk highlight dan darker blh buat contour. Bg yg suka natural look blh pakai dgn Setting Powder ( dah restock tau )
_
Doll Skin Foundation pula, kemasannya lbh thicker, full coverage, lebih matte bila di ratakan pada skin. Terdapat 4 pilihan warna utk skin wanita M'sia @sendayu.tinggi_hq .
#sendayutinggi #foundation

Product Info:Whstpp 0193042133 (@yatie_sendayutinggi)

Good morningggggg 😍😍
.
Kena ceria2 hari ni sebab nak shooting tutorial utk uols. Ada Eyebrow Pencil yg @sendayu.tinggi_hq akan launch. Tu yg kening ke laut sikit today
_
Dan, hari ni hakak menggayakan tudung @the_hijab.co yg terbaru dgn jahitan kelim di hujung. Yg ni kod SS03 Baby Green. Material mmg superb tau. Bukan cotton atau chiffon. Nak bentuk pun senang. Harga RM30 je.. ok la.. bos blkg dah panggil suruh kerja 😜
.
#sendayutinggi #motd #tudungbaru #coverupfoundation

Product Info:Whstpp 0193042133 (@yatie_sendayutinggi)

EYES ON ME @sendayu.tinggi_hq. Bila kod Natural VS Elegant. Dari day ke night look. Utk base sy pakai Highlight Contour & Conceal Cream Foundation Palette. Kalau nampak pelik, cuba guna tapak tgn dan tutup sblh muka di gmbr ni. Jgn acah2 penampor dah ye. Tuannya blh rasa 🤣
.
Tudung @the_hijab.co
_
#sendayutinggi #eyeshadowpalette #foundationpalette #newproduct

Product Info:Whstpp 0193042133 (@yatie_sendayutinggi)

Cara Kak Yatie menikmati Slimmax Drink @sendayu.tinggi_hq dgn cara masakan pulak kali ni 😁😋
.
Actually lps je habis video ni kitorg laki bini dgn lahapnya meratah. Langsai dlm 5 minit je.. 🤣🤣
.
Kalau kat ofis sementara tggu @ady_sendayu.tinggi habis kerja Slimmax Drink ni la jd peneman sbb senang bawa. Biasanya Kak Yatie suka biarkan dlm 5 minit lps dibancuh utk bg dia kembang. Then minum. Kalau nak sedap lagi taburkan cornflake atas tu sikit & minum cepat sbb nak dengar krap krup cornflake tu 👍🏻🤤
.
Tudung @the_hijab.co .
_
#sendayutinggi #yatiecooking #slimmaxdrink

Product Info:Whstpp 0193042133 (@yatie_sendayutinggi)

Yeayyyy !!! Produk panassss dah RESTOCK. Pearl Cream ni sold out tak sampai 2 minggu masa 1st launch. Dan antara produk yg jadi kegilaan ramai sbb lepas pakai skin jd putih, anjal, glowing sesangat. Dlm seminggu jd radiant, jeragat pudar dan kulit jd whiter. Bukan foundation tau. Tapi blh pakai utk natural makeup selain blh digunakan pd waktu malam. Bg yg skin oily tu bagus pakai siang dgn Setting Powder sbb Pearl Cream ni moist, teksturnya rich & creamy. Utk kesan terbaik gunakan dgn Pearl Soap
.
Pearl Cream RM36.05 (ahli RM32.45)
Pearl Soap RM19.10 (ahli RM18.15)
.
Memandangkan stok akan sampai ESOK di @sendayu.tinggi_hq , agihan akan ambil masa utk dibuat pd seluruh Outlet & Watsons. Kalau nak cepat order terus di www.sendayutinggi.com atau whstpp 0193042133 ( deliver dlm 3-5 hari waktu bekerja )
.
#sendayutinggi #pearlcream #restock #killerproduct

Product Info:Whstpp 0193042133 (@yatie_sendayutinggi)

Formula baru yg lbh lightweight utk keselesaan sepanjang hari bila bermekap. Medium to Full Coverage. Sesuai utk semua skintone dan blh dijadikan sbg foundation, concealer, highlight & contour. Video tutorial menyusul. Baru launch di @sendayu.tinggi_hq . Blh grab online di www.sendayutinggi.com
_
Highlight Contour & Conceal Cream Foundation Palette
RM71.00 (ahli RM63.90)
.
Tudung @the_hijab.co .
#sendayutinggi #foundationpalette

Product Info:Whstpp 0193042133 (@yatie_sendayutinggi)

Video tutorial akan upload nanti di YouTube. Eyes On Me Palette RM63.60 (ahli RM57.25) @sendayu.tinggi_hq dah launch today. Blh grab online di www.sendayutinggi.com. Agihan akan dibuat berperingkat utk Outlet & Watsons
.
Warna mmg pigmented dan smooth bila di sapu. Gabungan matte & shimmer sesuai utk daily dan special makeup yg elegan. Slide gmbr berikutnya utk tgk swatches o
.
#sendayutinggi #eyeshadowpalette

Product Info:Whstpp 0193042133 (@yatie_sendayutinggi)

Gossip girls... sampai panjang kepala memasing. Lagi2 yg tudung itam kat depan tu
.
Tudung @the_hijab.co RSS26 Dull Purple & RSS07 Black Grey
.
#morning
More...