makeup__beauty (@yatie_sendayutinggi) [similar]

🇲🇾 Sendayu Tinggi Creative Director 💄Beauty Youtube Creator. Watch My Tutorials

makeup__beauty (@yatie_sendayutinggi)

Mindset org melayu kena tukar. Bila deal dgn org melayu ni mesti nak kena tgk apa dia pakai, jenama apa, kereta apa. Berbeza bila deal dgn bangsa luar. Displin yg penting. Kalau deal straightforward & paling penting ialah close deal
.
Setiap hari kita kena sentiasa positif. Jangan malu di pandang " tak punya ".. kalau org tanya pun sy akan cakap " yg kaya berduit tu mak sy... sy hanya makan gaji. Jadi apa sy pakai adalah mengikut apa yg sy mampu sahaja " 😁
.
Tudung @the_hijab.co .

#positifsentiasa

makeup__beauty (@yatie_sendayutinggi)

Short clips video makeup challenge. Lepas ni cuba suruh husband memasing mekapkan pulak. Tengok la rupa apa. @ady_sendayu.tinggi ckp part paling susah sekali nak draw eyeliner 😂
.
Click link di profile bio utk full video
.
Tudung @the_hijab.co .

#youtuber #husbanddoesmymakeup

makeup__beauty (@yatie_sendayutinggi)

Mekap ke, tak mekap ke... yg penting kita selesa 😁 bukan buat utk org lain

makeup__beauty (@yatie_sendayutinggi)

Lens pink ni tak ramai berani pakai. Tapi sy suka. Actually nak tunjuk sekali ni close up Premium Ripped Square Scarf @the_hijab.co close up. Material ni campuran sutera dgn cotton + serat sintetik. Tak licin kalau pakai
.
Suede Lipstick @sendayu_tinggi_online kod Honey Petal .
#motd #sendayutinggi #selamatcutisemua

makeup__beauty (@yatie_sendayutinggi)

Gigih nak juga masuk dlm frame selipar blkg tu 😂😂
.
Hari ni merasmikan material latest Premium Ripped Square Scarf dari @the_hijab.co . Bestnya bila tang bentuk muka tu kukuh ya amat walaupun ribut melanda ( over la pulak 😂 ) tp mmg elok je terletak. Lepas tu muka jadi nampak kecik sikit. I loikkkeeee 💓💓
.
Suede Lipstick @sendayu_tinggi_online kod Rose Petal apply light je hari ni
.
#ootd #akikah #seronoknyanaktengokbaby

makeup__beauty (@yatie_sendayutinggi)

Inilah dia kunci kepada magic skin yg ala2 natural kononnya 😅😅😅👍🏻👍🏻
.
Doll Skin BB Cushion @sendayu_tinggi_online
Tudung @the_hijab.co .
#sendayutinggi #igarimakeup

makeup__beauty (@yatie_sendayutinggi)

Ni short clips live tadi. "Igari Makeup" tgh trending kat Jepun skrg. Tapi bila akak yg try dah jadi " Igaru" sbb modelnya org M'sia .. hahahaha 😂
.
Tudung @the_hijab.co
Produk blh follow @sendayu_tinggi_online ya. Sorry kalau x sempat balas DM. Blh whstpp terus 0193042133
.
#sendayutinggi #dollskinbbcushion

makeup__beauty (@yatie_sendayutinggi)

Bibir kalau merah kena senyum membawa pipi begini 😁
.
Hari ni sy LIVE kat Facebook jam 2.30tgh. Nak buat mekap yg tgh trend kat Jepun namanya " Igari".. jemput tgk. Kut tak menjadi, blh la jadi Igaru 😅
.

Tudung @the_hijab.co kod Dull Plum
Suede Lipstick @sendayu_tinggi_online kod Deep Red
.
#hidupkenaceria

makeup__beauty (@yatie_sendayutinggi)

Ayat mak yg mmg cukup power & menusuk kalbu utk sy hadam " dlm rumah ni yg berduit ialah aku sorang, korang ( anak2 ) tak ada apa2. Jangan perasan. Nak lebih2, usaha kena ada. Kalau takat pemalas, menghabiskan harta je nanti kalau aku mati aku wakafkan semua harta aku. Senang. Kalau kat dunia je malas, mana mungkin nak sedekahkan aku al fatihah kalau kat kubur " 😅 ( org banjar mmg bahasakan diri "aku kau" dlm conversation. Kalau org x biasa rasa mcm kasar sgt kan. Tp bg kami tu biasa2 je. Kira mcm panggilan ibu / mak laaa )
.
Mak sy ni ayat mmg ganas. Tapi hati ada taman sebenarnya. Dgn anak je dia garang. Kalau dgn cucu terus lembut termasuk dgn gigi dia sekali.. hahaha 😁 .
.

Tudung @the_hijab.co .
#positifsentiasa

makeup__beauty (@yatie_sendayutinggi)

Bila ragu2 sarung je warna legap. Siap 😁
.
Merasmikan terus warna baru Ripped Square Scarf @the_hijab.co kod Dusty Grey ( whstpp 0102214262 ) Lepas tu apply tipis je Suede Lip Color @sendayu_tinggi_online kod Prune .
#ootd #sendayutinggi

makeup__beauty (@yatie_sendayutinggi)

Selamat bekerja semua. Hari Isnin ni semua muka mmg tu. Sedih je meninggalkan Ahad semalam kan 😂
.
Tudung @the_hijab.co
Suede Lip Color kod Honey Pink @sendayu_tinggi_online .
#sendayutinggi #ootd #mondayblues

makeup__beauty (@yatie_sendayutinggi)

Dalam kehidupan kita jgn menyesal apa yg berlaku. Kalau baik, maknanya kenangan indah. Kalau buruk, bermakna pengalaman utk kita perbaiki. Kan 😁
.
Tudung @the_hijab.co
Matte Mousse Sunscreen @sendayu_tinggi_online .
#sendayutinggi #mekaphariansimpleje

makeup__beauty (@yatie_sendayutinggi)

Ada masa kita rasa mcm nak makan mcm2 dan tak rasa kenyang2 😅
.
Bukan sbb tak baca bismillah, tapi hormon & craving tgh naik hantu. Actually time ni la kita tengah menambah lemak dlm tak sedar. Siapa perangai mcm ni kita geng 😁
.
Sooooo... kalau nak solution kpd masalah selera makan yg tak terkawal tu uols try Easyfull @sendayu_tinggi_online .. Insyallah membantu. Craving kat coklat, kek, biskut, ice cream mcm terbantut terus tau. Tak percaya kena try dulu .
.

Tudung @the_hijab.co
Suede Lip Color kod Prune
.

#resepikawalcraving #dalambegadasuedelipstick

makeup__beauty (@yatie_sendayutinggi)

Yg kulit kering, jeragat, kusam, sensitif, normal, kombinasi dan uneven skintone blh try Brightening Series @sendayu_tinggi_online ni. Blh pakai siang & malam sekali. Kalau yg super duper kering , menggelupas & sensitif tu kena combine dgn Soothing Gel tau. Insyallah esok tu terus rasa mcm lembap ya amat la kulit tu. Kira rasa nak tampo2 manja hendaknya 😂
.
Sorry kalau akak tak bls DM ya. Uols blh whstpp terus 0193042133 .
#myskincareroutine #sendayutinggi

makeup__beauty (@yatie_sendayutinggi)

Gebunya anak mommy ni. Tengok perut dia makan apa sampai ke depan mcm ni. Badan je besar @uzmaleya ni tapi masih berdukung lagi kalau angin baby dia mai. Rupa pikul balak dah 😅💪🏻
.
5 tahun baru dapat Uzma. Sbb tu yg manja semacam. Tp kalau time maknya naik hantu, terus matang memasing termasuk ketuanya ( @ady_sendayu.tinggi ) 😁
.
#anakpenghiburhati

makeup__beauty (@yatie_sendayutinggi)

Matte effect dgn Dual Wet & Dry Foundation @sendayu_tinggi_online 💓
.
Tudung dari @the_hijab.co. Ada color br restock gaiss
.
#keepitsimple #sendayutinggi

makeup__beauty (@yatie_sendayutinggi)

Hari ni sy buat live kat Facebook. Mekap harian & beberapa tips yg blh enhance kan features kita @sendayu_tinggi_online .
Tudung @the_hijab.co .
#sendayutinggi #shortclips #makeuptutorial

makeup__beauty (@yatie_sendayutinggi)

Mekap inspirasi dari negara jiran. Cuma part contour dan eyeshadow tu tak berapa nak tebal sgt mcm trend di sana. Full video di channel YouTube sy ( link di profile bio ) @sendayu_tinggi_online .
#youtuber #sendayutinggi #dollskinfoundation #makeuptutorial

makeup__beauty (@yatie_sendayutinggi)

Ada 2 nikmat yg tak terhingga. Kelapangan & kesihatan. Bila makin berumur, semua akan lalui perasaan ni. Selamat bekerja semua 💪🏻
.
Suede Lip Color kod Coral @sendayu_tinggi_online
Tudung @the_hijab.co .
#sendayutinggi #monday
More...