Mia Ahmad (@mia.ahm4d) [similar]

@miaahmadsouls

Mia Ahmad (@mia.ahm4d)

Part 5
.
.
.
Sorry for spamming, scroll laju-laju tau kalau taknak tgk 😆
.
.
.
A year ago, I got married to this man. Never thought that I could love him this much. It’s been a wonderful journey sayang.
About “Satu Hari Nanti” .....”Aku duduk memandang jauh
Aku leka, aku tidak peduli mungkin dia ada dibelakang”(who would have known, he’s my JODOH)
“Memandang mungkin sepintas lalu”(who would have known, I’m his JODOH)
“cinta, jangan dikejar.
Nanti dia lari
“Cinta jangan dipendam
Nanti dia padam
“Cinta usah di tunggu,
Dia tak akan datang. “ tetapi cinta kalau dari hati, ia tak akan padam, ia tak lari, malah ia akan datang dengan sendiri.
Journey utk shoot pre wedd ni sangat lah mencabar dengan sejuk and drizzling nya weather dengan nak berdialognya dengan nak tukar bajunya takde bawak assist and no make up artist! I lah touch up suami i! 😂 but its all worth the time! Mungkin sebab bekerja dengan team @cstproduction & @project2pi kut! Enjoy and best gila diorang ni so fun to work with! Rindu korangggg!
Celebrating our first wedding anniversary! Please pray for us! 🙏#izhaMiafirstanniversary #satuharinanti

Mia Ahmad (@mia.ahm4d)

Part 4
.
.
.
A year ago, I got married to this man. Never thought that I could love him this much. It’s been a wonderful journey sayang.
About “Satu Hari Nanti” .....”Aku duduk memandang jauh
Aku leka, aku tidak peduli mungkin dia ada dibelakang”(who would have known, he’s my JODOH)
“Memandang mungkin sepintas lalu”(who would have known, I’m his JODOH)
“cinta, jangan dikejar.
Nanti dia lari
“Cinta jangan dipendam
Nanti dia padam
“Cinta usah di tunggu,
Dia tak akan datang. “ tetapi cinta kalau dari hati, ia tak akan padam, ia tak lari, malah ia akan datang dengan sendiri.
Journey utk shoot pre wedd ni sangat lah mencabar dengan sejuk and drizzling nya weather dengan nak berdialognya dengan nak tukar bajunya takde bawak assist and no make up artist! I lah touch up suami i! 😂 but its all worth the time! Mungkin sebab bekerja dengan team @cstproduction & @project2pi kut! Enjoy and best gila diorang ni so fun to work with! Rindu korangggg!
Celebrating our first wedding anniversary! Please pray for us! 🙏#izhaMiafirstanniversary #satuharinanti

Mia Ahmad (@mia.ahm4d)

Part 3
.
.
.
A year ago, I got married to this man. Never thought that I could love him this much. It’s been a wonderful journey sayang.
About “Satu Hari Nanti” .....”Aku duduk memandang jauh
Aku leka, aku tidak peduli mungkin dia ada dibelakang”(who would have known, he’s my JODOH)
“Memandang mungkin sepintas lalu”(who would have known, I’m his JODOH)
“cinta, jangan dikejar.
Nanti dia lari
“Cinta jangan dipendam
Nanti dia padam
“Cinta usah di tunggu,
Dia tak akan datang. “ tetapi cinta kalau dari hati, ia tak akan padam, ia tak lari, malah ia akan datang dengan sendiri.
Journey utk shoot pre wedd ni sangat lah mencabar dengan sejuk and drizzling nya weather dengan nak berdialognya dengan nak tukar bajunya takde bawak assist and no make up artist! I lah touch up suami i! 😂 but its all worth the time! Mungkin sebab bekerja dengan team @cstproduction & @project2pi kut! Enjoy and best gila diorang ni so fun to work with! Rindu korangggg!
Celebrating our first wedding anniversary! Please pray for us! 🙏#izhaMiafirstanniversary #satuharinanti

Mia Ahmad (@mia.ahm4d)

Part 2
.
.
.
A year ago, I got married to this man. Never thought that I could love him this much. It’s been a wonderful journey sayang.
About “Satu Hari Nanti” .....”Aku duduk memandang jauh
Aku leka, aku tidak peduli mungkin dia ada dibelakang”(who would have known, he’s my JODOH)
“Memandang mungkin sepintas lalu”(who would have known, I’m his JODOH)
“cinta, jangan dikejar.
Nanti dia lari
“Cinta jangan dipendam
Nanti dia padam
“Cinta usah di tunggu,
Dia tak akan datang. “ tetapi cinta kalau dari hati, ia tak akan padam, ia tak lari, malah ia akan datang dengan sendiri.
Journey utk shoot pre wedd ni sangat lah mencabar dengan sejuk and drizzling nya weather dengan nak berdialognya dengan nak tukar bajunya takde bawak assist and no make up artist! I lah touch up suami i! 😂 but its all worth the time! Mungkin sebab bekerja dengan team @cstproduction & @project2pi kut! Enjoy and best gila diorang ni so fun to work with! Rindu korangggg!
Celebrating our first wedding anniversary! Please pray for us! 🙏#izhaMiafirstanniversary #satuharinanti

Mia Ahmad (@mia.ahm4d)

A year ago, I got married to this man. Never thought that I could love him this much. It’s been a wonderful journey sayang. @izhamtarmizi24
About “Satu Hari Nanti” .....”Aku duduk memandang jauh
Aku leka, aku tidak peduli mungkin dia ada dibelakang”(who would have known, he’s my JODOH)
“Memandang mungkin sepintas lalu”(who would have known, I’m his JODOH)
“cinta, jangan dikejar.
Nanti dia lari
“Cinta jangan dipendam
Nanti dia padam
“Cinta usah di tunggu,
Dia tak akan datang. “ tetapi cinta kalau dari hati, ia tak akan padam, ia tak lari, malah ia akan datang dengan sendiri.
Journey utk shoot pre wedd ni sangat lah mencabar dengan sejuk and drizzling nya weather dengan nak berdialognya dengan nak tukar bajunya takde bawak assist and no make up artist! I lah touch up suami i! 😂 but its all worth the time! Mungkin sebab bekerja dengan team @cstproduction & @project2pi kut! Enjoy and best gila diorang ni so fun to work with! Rindu korangggg!
Celebrating our first wedding anniversary! Please pray for us! 🙏#izhaMiafirstanniversary #satuharinanti

Mia Ahmad (@mia.ahm4d)

Omg omg, drama montage #sarakirana is out!!! A must watch drama from @suhanmovies , coming soon!!!
.
.
.
Happy birthday @ctdk !!! Dah jatuh cinta dengan lagu niiii ❤️❤️❤️

Mia Ahmad (@mia.ahm4d)

Apa lagi masalah Nik dan Noah episod harini? Saksikan sekejap lagi dalam #bilonogorijupokelate @tv3malaysia

Mia Ahmad (@mia.ahm4d)

Beauty starts from within... kecantikan bermula dari dalam! Ada org kata hati kena bersih baru terpancar ke luar. Yes betul, tapi takkan tak perlu jaga langsung dalaman korang kan? 😂 spend sikit kalau nk cantik dan sihat bukan setakat cantik tu terpancar ke luar, terpancar terus ke hati awak! 🙈

Mia Ahmad (@mia.ahm4d)

#bilonogorijupokelate sekejap saja lagi. 6.30 ptg @tv3malaysia . Enjoy! 😉

Mia Ahmad (@mia.ahm4d)

Suami pun pinjam tungku elektrik ni utk tuam kaki dia. Senang! Tak payah nk panaskan atas dapur gas. Thank you @tungku_herbaelektrik ❤️

Mia Ahmad (@mia.ahm4d)

And no matter where you are coming from and what is your background. #maghribcalling #somethingtoponder #atasdunialagidahsombong #senyumitusedekah #dogooddeeds

Mia Ahmad (@mia.ahm4d)

Kita semua sentiasa perlukan kekuatan dan keazaman masing-masing untuk menjadi seseorang yang berkaliber tersendiri. Sama juga untuk saya, Stacy dan artist-artist yang lain. Saya betul-betul bangga dengan Stacy - seorang tarian ratu terkini disamping menguruskan tanggungjawab sebagai seorang ibu, penulis lagu dan juga seorang usahawan.

Lebih daripada seorang pelakon, Mia juga mengendalikan peranan sebagai model sambilan, selalu busy gi shooting suma. So nak belanja advise skit kat korang suma. Untuk merealisasikan impian kita semua, haruslah kita berpegang kepada kekuatan masing-masing dan jangan sekali-kali berputus asa k!

Gi la tengok versi penuh video Stacy di halaman Anlene Malaysia Youtube dan Facebook ya. Mesti akan memberi korang inspirasi untuk memulakan tahun baru ini.

#ANLENE #LEBIHDARIPADASEKADARSUSU #KITALEBIHLAGI #WEAREMORE

Mia Ahmad (@mia.ahm4d)

@izhamtarmizi24 panggil korang suruh try Adore tu! 🤪 @adore.audela_hq

Mia Ahmad (@mia.ahm4d)

Tidak mati dik dikecam tak hidup dik pujian. Everyday is a learning process. Rasa tak bagus, put an effort to learn and improve. Rasa diri bagus, beri peluang utk yang belum bagus ni belajar merangkak dulu sebelum pandai berdiri. Everyone deserves a chance. Spread love! .
.
.
Dapatkan BH esok okay? Terima Kasih @jaydeesm atas penulisan mu. 😘
.
.
.
Foto: @amirnaufalphotography .
.
.
Wardrobe : @ @rifalexclusive
.
.
.
Hijab : @mumuscarves .
.
.
Make up : @leenzakaria

Mia Ahmad (@mia.ahm4d)

Ramai lg x tahu rupanya khasiat Adore ni. Adore ni sebenarnya jamu moden tau.. Korang pun tahu kan, wanita lepas kahwin mmg sgt2 bagus utk consume jamu.
Nak jaga diri sendiri, dalaman dan luaran. Jaga diri sendiri utk suami dan kebahagiaan rumah tangga. Nak jaga juga supaya bertenaga sentiasa utk uruskan keluarga dan anak-anak.

Rasanya Mia tak yah cerita panjang pun khasiat akar serapat, manjakani, halia, kunyit utk wanita. Dapat kuatkan rahim dan mantain aset2 kewanitaan yg lain. Especially bg yg dh bersalin tu kan.. So, jgn tunggu lama2 utk cuba jamu moden Adore k. Sayang suami, kena jaga badan tauuu.. Nanti dikebas orang! Hehe.. 🤪

Mia Ahmad (@mia.ahm4d)

My bestnine semua dengan suami eh? Thank you for the likes! ❤️

Mia Ahmad (@mia.ahm4d)

Jamu dan bertungku adalah teman baik wanita ketika berpantang. I feel so lucky to be the face of ‘Adore’ . Adore helps me in so many ways dari sebelum khawin sampailah sekarang. 😍 Thank you Adore! @adore.audela_hq .
.
.
Tengah tunggu @tungku_herbaelektrik sampai nii 😍

Mia Ahmad (@mia.ahm4d)

#bilonogorijupokelate kejap lagi jam 6.30 petang! @tv3malaysia .
.
.
P/s : kalau bunyi thai maaf ya saya berketurunan pattani. ✌️Yang penting enjoy the show! Confirm gelak tak henti!
More...